Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je alternatívnou verziou Tenkū no Escaflowne (od r. 1996), jeho tvorcovia sa pokúsili prepísať do hodinu a pol trvajúceho príbehu dvadsaťšesť dielny seriál. Dievča zo Zeme sa dostane do magickej krajiny Gaea, v ktorej je na oblohe vidieť naša planéta. Dievča sa volá Hitomi a má špeciálne schopnosti, ako aj ďalší v tomto svete. Boje sa odohrávajú za pomoci mechanických robotov "mechov". (Hees)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

vaclaw 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem sice seriál, ale možná právě proto sem měl celou dobu filmu pocit, že nám něco nevisvětlili a že by mezi jednotlivýma scénama mělo bejt ještě něco navíc. Navic postavy a vztahy mezi nima nejsou skoro nijak vysvětlený takze člověk pak kouká, proč se všichni k sobě vlastně takhle chovaj, kdo je kdo a kde se tam vzal a jaká je jeho role v celym příběhu. Zkrátka ja to jedna z těch horších anime co sem viděl. Zkrátit seriál do filmu se jim moc nepovedlo a ve filmu tak neni v podstatě nic, co by mohlo opravdu zaujmout ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Asi jak píše ZIASystems - smrsknout 26dílný seriál do 90 minut se prostě nedá. Vůbec netuším, jak někdo, kdo neviděl seriál, dokázal pochopit, o co jde. Už začátek je divný, začíná sice opět únosem Hitomi na planetu Gaea, ovšem Van a Allen se už znají a bojují spolu, k čemuž v seriálu došlo až mnohem mnohem později. Chybí zničení Fanelie, chybí hlavní záporák. Nemluvě o rozdílném designu postav, ne že bych si potrpěl na tu dívčí přeromantizovanost ze seriálu, ale udělat z Vana krvelačného svalnatého zabijáka... Vůbec je tam dost nejasností v tom, proč se postavy chovají tak, jak se chovají - všechno je takové zhuštěné ve stylu "postavy A a B v seriálu se k sobě chovaly takhle, takže se i ve filmu budou chovat stejně" - ovšem zatímco v seriálu se postavy postupně vyvíjely, tady se na to jde hopem. A nejen vzájemné vztahy, i celý vývoj a boje jsou zkrácené na minimum. ___ Jediné, co můžu pochválit, jsou detailnější a pečlivější kresba a hudba. Jinak se toto opravdu "ne-moc-povedlo". Slabší 3*. ()

Reklama

AngelLucy 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem sice neviděla, ale myslím si, že i když nebyla moc možnost na vývoj hlavních postav, mělo to zvraty, které jsou údernější právě ve zlomcích sekund viz poslední scéna a finální souboj. Film byl příjemným zpestřením fantasy žánru, kde si Japonci nemohli odpustit bojové scény připomínající mecha - i když to nemusí znít vábně, souboje, na to, že byly natočeny před rokem 2000, vypadali pěkně. Bohužel diváci většinou kladně komentují právě je, a to si myslím, že není moc vystihující. Dávám 4* vlastně kvůli dramatičnosti určitých scén, které lze vysvětli opravdu všemi způsoby, i když otevřená interpretace není obecně moc oblíbená, může si člověk myslet, jak skvěle to dopadlo, i kdyby to tvůrci zamýšleli právě naopak. To není ale jediná věc, kvůli které hodnotím 4*, ale také použití krásné doprovodné písně a ztvárnění jednotlivých postav a fantasy světa, který může trochu připomínat i některé Miyazakiho filmy, mě vtáhl rychle do děje. Film jako celek ale může být rozporuplný, pokud vezmeme v potaz přání jednotlivých postav a jejich "vyplnění". Další rozebírání by byl ale už spoiler, proto si to každý musí přebrat podle sebe až se na to podívá. Tento film bych spíš doporučila koukat sám o sobě a ne po seriálu, protože fanoušci mají tendenci srovnávat 26 dílné anime s 98 minutovým filmem, a to mi přijde spíše na škodu filmového ztvárnění. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu pro koho je tato filmová adaptace seriálu určena. Stejný problém jsem měl s filmem Utena. Fanoušci původní série stejně jím budou opovrhovat, že je vše oproti originálu plytké a zjednodušené. Nováčci (můj případ) se zase nebudou chytat v ději a pocitu jakéhosi ošizení se nevyhnou. 35 % ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Co se animace týče, tak ta je výborná (člověk dostane přesně to, co odčekává od anime filmu) a boje tudíž vypadají úchvatně...ale těch není zas tolik, aby to vyvážilo plytkost děje a naprosto nulový vývoj postav...a když už se nějak ty postavy vyvíjí, tak je to umělé až to bolí :) Z tohoto hlediska je lepší seriál. ()

Galerie (104)

Reklama

Reklama