Reklama

Reklama

Dračí prsten

(TV film)
  • Itálie Desideria e l'anello del drago (více)

Obsahy(1)

Dvoudílná filmová pohádka, natočená ve stylu velmi oblíbených fantasy příběhů, vypráví o krásné princezně Desiderii, kterou se o štěstí, lásku prince Viktora a právo na královskou korunu snaží připravit zlá Selvaggie, kterou král přijal za vlastní, aniž by tušil, že je dcerou mocného čaroděje temnot. Na cestě k moci využívá nevděčná Selvaggie všemožných úskoků od jednoduchých lží až po záludná kouzla. V bohatém vyprávění nechybí dobrá víla, kouzelný hadrový panáček, krvelačný drak, magický prsten, křišťálový meč a celá řada kouzel dobrých i zlých. To všechno dokázali italští filmaři nenásilně vměstnat do jediného příběhu a samozřejmě obléknout do výpravných dekorací a kostýmů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Gamine 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku a hlavně Desiderii jsem jako malá naprosto zbožňovala.. nedávno jsem ji viděla znovu, a určitě se tomu dá ledacos vytknout, ale myslím, že kdyby se změnila jediná věc, už by to nebylo ono.. myslím, že naprosto výstižně vykresluje "pocit nespravedlnosti" (staršího) mezi sourozenci, nebo černé ovce v rodině ()

snek888 

všechny recenze uživatele

Za mala jsem tuto pohádku zbožňoval. Všechny postavy živé i neživé či pohádkové bytosti mi byly i přes záporné vlastnosti sympatické. První díl hodnotím ****, druhý ***. S odstupem času (v současnosti) mi trochu vadí vady na logice, ale kvůli nostalgii a super hereckému obsazení nakonec 71%. PS: Malá Nikol je moc roztomilá a Karel hraje toho kruťase pohádkově dobře. ()

Reklama

Haide 

všechny recenze uživatele

Další z těch pohádek (no dejme tomu fantasy), která se mi tak nějak vryla do paměti z dob, kdy jsem byla malá. Musím říct, že to se mi u mnoha zahraničních filmů nestalo. Teď jsem se rozhodla podívat se ještě jednou a musím říct, že i když jsem se bála, že to pro mě ztratí to dětské kouzlo, stále mě to poměrně dost bavilo. Supr příběh, obsazení jak kdo, zbytek horší, ale což. Velmi v pohodě koukatelné nejen pro děti. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuju, že mám pro Bavu šílenou slabost a že princeznu Fantaghiro miluju, co si pamatuju. Dračí prsten byla svého času nejpůčovanější videokazeta v Rokytnici nad Jizerou a vsadím se, že dodnes tento můj rekord nikdo netrhnul. Všichni herci v hlavních rolích jsou zkrátka perfektní, zvlášť démonická Selvaggia jako čarodějova dcera je naprostá extratřída. A ta hudba! Na draka a vlčí hlavu sere pes, holt triky stárnou. Když nad tím tak přemýšlím, sneslo by to remake s dostatkem peněz, protože ta finální přeměna by mohla být v ucházející kvalitě neskutečně kulervoucí. Feministky by se tetelily blahem. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem milovala "Princeznu Fantaghiro", takže tahle - možná ještě lepší - (ne)pohádka byla povinností. Přesto, že je to pouze televizní film, obdivuji jeho výpravu, kostými i údernou hudbu. A samozřejmě sympatické herce (především pak odvážnou Desiderii a jejího milého, jehož jméno už bohužel nevím). Ale nejvíc si mé srdce získal slaďoučký Sorizzo..:-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Filmový debut Nikol Štíbrové. (M.B)

Reklama

Reklama