Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je inspirován masakrem z roku 1978, kdy bylo v Bar du télèphone v Marseille zavražděno deset lidí. Loajální policista pohybující se mezi zkorumpovanými kolegy uprostřed války marseilleských gangů musí vzít věci do vlastních rukou, aby ochránil svůj tým... Policista z protigangové jednotky Richard Vronski dostane za úkol vyšetřit masakr, který spáchali muži z klanu Orsoni. Jeho brigáda má neortodoxní metody, není však jediná. Mají rivaly v jednotce pro problematické akce, které velí major Costy. K tomu přichází nový ředitel, divizní komisař Ange Leonetti, a ten má uklidit Marseille a zklidnit divoké psy ve svém týmu. Všichni si rychle uvědomí, že bez obětí a riskování nic nezískají. Zvlášť, když se dcera komisaře stýká s antigangem, severní město útočí na Korsičany, klíčový svědek je ve  vazbě zavražděn a policie pošle toho nejzahořklejšího agenta. Vronski a jeho muži si musí zachránit kůži a zvolí jednu z nejnebezpečnějších cest. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém vidím v těžko uvěřitelném příběhu. A teď nemyslím akci, která je solidní, přímočará a ke konci naprosto nemilosrdná, ale spíše v reálnosti celého filmu. Troufnu si tvrdit, že tolik zkorumpovaných policistů není v celé Francii, natož v jedné policejní jednotce, to by mohly rovnou všechny zavřít, nebo rovnou prodávat drogy na ulici. Tváří se to celé, že se tohle normálně děje, nebo snad může dít, ale tomu já ani za mák nevěřím. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Já ten francouzský krimi žánr fakt miluji. Země galského kohouta se s ničím ve svých detektivně laděných snímcích nemaže, většina zúčastněných postav se dá zařadit mezi lidský odpad, filmy oplývají pesimistickým nádechem, kde nikdo nemůže věřit nikomu, nebojí se ukázat brutalitu či pořádného zamotání kartami v hlavním příběhu (USA začíná za Francií v tomto žánru dost zaostávat, prostě to naturalistické zpracování mě vždy něčím dostane). No a Rogue City je perfektně namixovaný koktail všech těchto aspektů. Olivier Marchal patří mezi tu nejvybranější smetánku režisérů z Francie, na jeho filmech je vidět, že on osobně působil u policejních sborů, protože takový ten náhled pod pokličku fungování kriminalistů a dalších složek funguje jednoduše mistrně. Filmu malinko možná škodí to nepřeberné množství postav, než se zorientujete, tak to nějaký čas potrvá. Na druhou stranu, skoro všechny otazníky mi byly v průběhu zodpovězeny a pak jsem se v těch jménech již dost chytal. Akce špičková, vždy kratší, o to ale údernější a brutálnější, to Francouzi umí (scéna na staveništi absolutně luxusní záležitostí). Hlavní hrdina sympatický a charismatický jedinec. Možná bych šel s hodnocením spíše k 70 až 75 procentům, ale ten konec mi málem vyvrátil čelist, čuměl jsem jako puk, že se toho autoři teda vůbec nebáli. Za mě 8/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Olivier Marchal je král současné francouzské kriminálky. Jen s tím problémem, že příběh převládá nad emocemi. Zde jsem měl sakra co dělat, abych si v někom našel oporu pro to, dokoukat film až do samotného konce. Stará francouzská škola to uměla herecky - Delon, Belmondo, Ventura...tady trošku tápám a jindy skvělý Jean Reno tady tak výraznou roli prostě neměl. Závěr to ale dokonal. To byla filmařská extra třída, která mě donutila přidat i čtvrtý pamflet na zástěnu slávy. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

No, tak to byla síla! Takový konec jsem asi ještě nikdy neviděl, u žádné krimi, české, francouzské, britské či americké. Nikdy. Marchal tohle řemeslo umí sakra dobře a jemu asi bude těžko někdo vyčítat nereálnost nebo nesmyslnost. Na Marseille mám hezké vzpomínky na třídenní pobyt, ale žít bych tam trvale určitě nechtěl. A nejsem si jistý, jestli po tomhle snímku někdy zatoužím po Korsice. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna moc romanticky film. Spatne udelany neni - ma to par solidnich akcnich scen, ale to na dve hodiny nestaci. Je to typ filmu, kde vsichni chlastaji a kouri 20 cigaret denne. Vas mozek bude krmen vsudypritomnou korupci. V tomto svete je tezke byt loajalni. Vubec jsem se neorientoval, kdo ma jakou moc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení trvalo 47 dní. Natáčelo se v Marseille, Fréjus, Cassis, Fos-sur-Mer a Nice. (bianci)
  • Film byl natočen na podzim roku 2019, měl být dokončen 9. května 2020, ale poté byl odložen kvůli chybějícím záběrům. Poté se dostal do rukou Netflixu, když producent Gaumont prodal celosvětová práva k filmu této platformě, která dílo pustila 30. října 2020. Je to poprvé, kdy nebyl film Oliviera Marchala uveden do kin, ale na Netflix. „Udělal jsem Bronx se spoustou vášně a ctižádosti po boku Gaumontu, jsem šťastný z toho, jak si Netflix zamiloval tento film, aby mohl být objeven velmi velkým publikem! Moje děti a já jsme fanoušci Netflixu, často tam sledujeme filmy a seriály. Jsem proto hrdý na to, že se Bronx připojuje k této rodině,“ komentuje filmař v oficiální tiskové zprávě. „V současné situaci pandemie věříme, že Bronx bude mít na Netflixu optimální expozici. Pro Olivierův film je to obrovská příležitost,“ uvedla Sidonie Dumas, producentka a generální ředitelka Gaumontu, když měl být film uveden do kin v září. (vencap36)

Reklama

Reklama