Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (323)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Jedna z nej našich komedií, která mohla být ještě lepší, nebýt tam Luděk Sobota s Dášou Veškrnovou. Kdyby byl celý prostor ponechán jen ústředním dvojicím, tak bych klidně šel až na 5 hvězdiček, protože co předvádějí zejména Miloš Kopecký s Ivou Janžurovou, to se nedá nazvat jinak než herecký koncert. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nevinný žert dokáže rozhádat na smrt i dva obyčejné manželské páry - Novákovy (Miloš Kopecký a Stella Zázvorková) a Bartáčkovy (Iva Janžurová a František Peterka). Sousedé si od tohoto okamžiku nic nedarují, a ušpiněné prádlo či noční telefonáty jsou tím nejjemnějším, co si dokáží provést. Když má být jejich činžovní dům zbourán, všichni se radují, že nyní budou mít od svých nepřátel klid. Jenže se velmi brzy všichni setkají ve svých bytech na nově vystavěném sídlišti. A válka může pokračovat... Téma je sice stále velmi aktuální, leč ani v reálu, a nakonec ani v tomto filmu to už tak velká sranda není. Podobné nevinné žertíky mohou velmi rychle přerůst v to, že někomu rupnou nervy, a končí to vystřílenými rodinami nebo něčím podobným. Možná proto jsem se nějak nedokázal bavit ani u tohoto filmu, byť se všichni čtyři hlavní protagonisté snaží seč jim síly stačí (Luďka Sobotu ani Dášu Veškrnovou radši počítat nebudu, neb jejich přítomnost na obrazovce byla holým utrpením). Takže hvězdičky za oba manželské párty (mohou se o ně třeba porvat :) )... ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Na rozdil od jinych komentatoru zde na CSFD mi prijde, ze typicke ceske nesvary, plynouci ze socialisticke doby tedy rozhodne nevymizely a tudiz, ze je tento film stale aktualni. Alespon na malomeste, kde tedy neziji, avsak ruzni pribuzni ano a vladnou tam neustale stejne pomery. A nejvice se v pripade tohoto snimku cenim vykonu M.Kopeckeho a F.Peterky, ktere oba jako herce zboznuji. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff uměl točit vynikající kriminálky (série s majorem Kalašem), nebo výborné komedie, jakou je tato pecka! Čtveřice sousedů v podání Miloše Kopeckého, Stelly Zázvorkové, Františka Peterky a Ivy Janžurové jsou geniálně zahrané a nádherně ukazují tu naši českou povahu. Prostě klasika a těch naschválů, co si mezi sebou dělají jsou k popukání. Tohle je příklad klasické satirické komedie 70. let a já jsem šťasten, že jich tenkrát vznikalo poměrně dost. ()

drexik odpad!

všechny recenze uživatele

Co se týče hodnocení málokdy nějak výrazně vybočuju od toho celkového, ale tady půjdu hodně proti proudu. Nechápu jak někoho může bavit film kde se neustále jedná jeblá ženská vřeští přes celý barák na druhou a jejich hlavním cílem je udělat tomu druhému nějaký naschvál, který není vtipný no a samozřejmě se u něj řve. Vynikající obsazení jde vniveč a je nahrazeno těžkým znechucením nad takovýmto paskvilem. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Evžen Novák (Miloš Kopecký) řekne, že nebude jezdit na nákup autem, protože není Onassis. Aristoteles Onassis byl řecký miliardář. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Bartáčková (Iva Janžurová) přestřihne prádelní šnůry s prádlem, jsou vidět nejprve jen dvě, ale v dalším záběru se už nacházejí tři – třetí přímo před jejím bytem. (sator)

Reklama

Reklama