Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Míň gotické atmosféry a ponurosti, víc akce a neonů (Schumacher pestrobarevnost vůbec rád protlačuje i do snímků jež by jiní oděli to hávu temnoty, viz. 8 mm). Batman Forever je (ještě) slušně natočená a dobře obsazená zábava pro děti, jejíž sledování přežijí bez újmy na zdraví i jejcih rodiče...V dětství byl tohle můj nejoblíbenější Batman. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda, že odišiel Tim Burton, ale aspoň, že sa podieľal na tomto filme s toho producentského hľadiska. No ta Burtonovská atmosféra je už aj tak preč. Zatiaľ čo Burtonovský Batmani boli temný, tí Schumacherovi sú viac komediálny. Ale dá sa to pozerať, keď to beriete skôr ako komédiu. Inak to fungovať ani nemôže, pretože záporáci aj keď majú slávne xscihty (Jones, Carrey) a mená (Two Face a Riddler), prehrávajú až je to miestami úplne na smiech. Val Kilmer alias Batman sa tiež na Keaton nechytá, ale nevadil mi. Dokonca aj Chris O'Donnell alias Robin mi prišiel celkom v pohode. Nicole Kidman je síce kočka, ale jej postava mi prišla miestami nasilu našrobovaná v niektorých scénach. Najviac potešil asi návrat Michaela Gougha alias Alfreda. Efekty sú už slabšie, no kostýmy či výprava nie sú úplne na zahodenie a ten rozpočet je na tom filme vidieť. Pri pozeraní som sa musel pretransformovať na iného Batmana a nie na pokračovanie Burtonovského, inak by som to asi nedopozeral. 50% - 2* ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Schumacher celou tuhle sérii hodil do kopru. Burtonem načrtnutý feeling temného gotického města s bizarními postavičkami vystřídal barvami hýřící a překypující Batman s ksichtem Vala Kilmera, kterému nevěříte ani nos mezi očima. Spousta efektních scén, ale k ničemu. Spousta skvělých postav, ale k ničemu. Two-Face chytá Jokerovy manýry a chce celé město obalit chaosem a Riddler tu má pár hádanek a nechutně přehrávající Carreyho projev. Všechno špatně. Žádné napětí, pár ucházejících hlášek a hlavně celkově to na onu překypovanou výpravu a styl působí strašně tuctově a lacině jako kdejaké vybrané akční béčko z osmdesátek. Závěrečná scéna: Batman s Robinem utíkají vstříc kameře. Do záhuby. [Přesná stopáž: 117 min] ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Toporné výkony Vala Kilmera a Chrise O'Donnela vyvažují obstojným výkonem herci v záporných rolích - zvláště Tommy Lee Jones (i Jim Carrey, jakkoliv ho příliš nemusím). Na můj vkus příliš barevné a blboučké, vhodné tak pro kindermany do 10 let věku, není to však taková tragédie jako "Batman a Robin". Snesitelných 44% - taky za tu nadupanou soundtrackovou písničku od U2. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Totální imbecilita. Film se topí v neonové nepřehlednosti za asistence do očí bijícího papundelku, což činí už tak blbě natočenou, sestříhanou a zahranou akci absolutně nudnou a zmatenou. Val Kilmer je neuvěřitelně nesympatický herecký střevo, děj je klišovitý a ve filmu neukápne ani mililitr krve. Celé to působí jak dopolední produkce hallmarku a já nemůžu pochopit, jak takovej fušer jako Schumacher mohl natočit 8mm, nebo Volný pád. Možná je problém v jeho špatném vnímání komiksu, možná já mám úplně odlišný pohled na filmová zpracování této tematiky. Pravda je bohužel, že nebýt Temmy Lee Jonese, u který ho si ještě člověk musí vsugerovat, že se nesnaží napodobovat Nicholsnova Jokera a několika dobrých vtípků (záběr na latexovej zadek Batmana), je to jasný odpad. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • V pokladnách severoamerických kin nechali diváci 184,1 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 336,6 mil. (NIRO)
  • Filmový kritik James Berardinelli film v rámci série popsal slovy: "Je lehčí, jasnější, zábavnější, rychlejší a mnohem pestřejší než dřív." (Terva)

Reklama

Reklama