Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Joel vůbec nepochopil, o čem má Batman být, očividně si nepřečetl byť jediný plátek předlohy a udělal temného rytíře podle sebe a nic moc. Film je přemrštěnej barvami a honosnou hudbou. Val Kilmer patří k horším Batmanům. Film nezachrání ani výborný Riddler a průměrný Two-Face v podání dvou výborných herců, pořád mají však náskok před Kilmerem, který je teda prkenný a vůbec mu Bruce Wayna nevěříte, bohužel i Robin se nepovedl. Film je jen ukázkou toho, jak se to dělat nemá, a tak tenhle Batman patří k těm slabším. Naštěstí to ale není nejhorší, film má atmosféru, která se dá skousnout a je plný humoru a hlavě je tam krásná Nicole Kidman. Toto je přesně ten film, na který se nepodíváte kvůli hlavnímu protagonistovi, ale vedlejším postavám, ale to se ostatně stalo i s mistrem Nicholsonem. To opravdu v každém díle se musí nějaká Waynova milenka dozvědět, že Bruce je Batman? Není v tom ta atmosféra Burtonova zpracování, není tam to napětí, ten špinavej Gotham, ani ta skvělá hudba Elfmana. Abych řekl pravdu, není tam skoro nic. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda, že odišiel Tim Burton, ale aspoň, že sa podieľal na tomto filme s toho producentského hľadiska. No ta Burtonovská atmosféra je už aj tak preč. Zatiaľ čo Burtonovský Batmani boli temný, tí Schumacherovi sú viac komediálny. Ale dá sa to pozerať, keď to beriete skôr ako komédiu. Inak to fungovať ani nemôže, pretože záporáci aj keď majú slávne xscihty (Jones, Carrey) a mená (Two Face a Riddler), prehrávajú až je to miestami úplne na smiech. Val Kilmer alias Batman sa tiež na Keaton nechytá, ale nevadil mi. Dokonca aj Chris O'Donnell alias Robin mi prišiel celkom v pohode. Nicole Kidman je síce kočka, ale jej postava mi prišla miestami nasilu našrobovaná v niektorých scénach. Najviac potešil asi návrat Michaela Gougha alias Alfreda. Efekty sú už slabšie, no kostýmy či výprava nie sú úplne na zahodenie a ten rozpočet je na tom filme vidieť. Pri pozeraní som sa musel pretransformovať na iného Batmana a nie na pokračovanie Burtonovského, inak by som to asi nedopozeral. 50% - 2* ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z rodu Batmanů. Hádankář šílenec Jima Carreyho byl jasně nejvýraznějším hercem (sladká Nicol ať promine), s nejlepšími kostýmy, ale jeho herecký projev plný pitvoření a přehrávání mi prostě nikdy nesedne. Ostatní byli herecky dost nevýrazní - "padouch nebo hrdina, všichni jedna rodina" - a oproti prvnímu filmovému Batmanovi a Jokerovi vysloveně slabí. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=oGytaGTK7j8 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Uf, tak jsem konečně dohnal posledního Batmana a musím říct, že se za sebe hluboce stydím, protože jsem si ho nehorázně užil. Schumacher se vykašlal na Burtonovu propracovanou atmosféru a vytáhl do boje s tunou barviček, dvěma totálně šílenými záporáky a extrémně sexy Nicole Kidman, což jsou propriety, o kterých si dva předešlí Batmani mohli nechat jenom zdát. Jasně, Robin je gay až na půdu, Val Kilmer je oproti Keatonovi lama největšího kalibru a scénář je jenom nekončící sbírkou wtf scén, ve kterých se řeší hádanky ve stylu Batmana s Adamem Westem. I přes podivné triky, blbé dialogy a nefungující pokusy o psychologii postav je ale Batman navždy jízdou od začátku do konce. Chápu, proč tenhle film spousta lidí nikdy neskousne a uznávám, že krok tímhle směrem zaslouženě vedl do záhuby. Přesto musím hodnotit docela vysoko, protože GP potenciál tohohle filmu je značný. Ať už je to výborným Carreym, hláškami o sendvičích nebo šílenými scénami typu "Batmanova stíhačka se změní v ponorku a vystřelí ho jako torpédo." :) "Was that over the top? I can never tell...." ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dobré pokračování temného komiksového příběhu s drsnými protivníky, skvělou hudbou, dobře odvedenou filmařskou prací a konečně i Burtonovské zasáhnutí do celkové podoby snímu je znát. V hlavní roli mi však docela vadí a nesedí mi pro ni Val Kilmer, je to dobrý herec, ale má až příliš výrazné rysy "tvrďáka".... to Clooney je naprostý opak, dle mého.. ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Vzhled Batmobilu měl mít původně na starost výtvarník H. R. Giger, známý především díky hororu Vetřelec (1979). Nakonec byl ale jeho návrh zamítnut. (Ostrovan211)
  • Ke změně vizuálního stylu oproti předchozím batmanovským snímkům (1989, 1992) Tima Burtona se režisér Joel Schumacher vyjádřil: "Inspiroval jsem se původním comicsem. Zavolal jsem do vydavatelství DC a nechal jsem si poslat stovky comicsů s Batmanem - od roku 1939 do současnosti. Nikdo mě nenutil, abych kopíroval Timovy filmy, a já to ani dělat nechtěl - chtěl jsem natočit oživlý pestrobarevný comics s purpurovou oblohou, modrou zemí a fialovými lidskými obličeji." (NIRO)

Reklama

Reklama