Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

Blackberry 

všechny recenze uživatele

T.L. Jones + S. Sarandon + A. LaPlaglia + W. Patton + mladý D. Speck = strhujúca kombinácia do trileru. Z hercov ma skutočne nikto nesklamal, dominujúci sú však, tradične T.L. Jones, a v doteraz životnej roli D. Speck. Keby hodnotím tento film podľa detstva, považoval by som ho za vynikajúci. Dnes však viem, že má niektoré nedostatky - spomeniem predovšetkým akýsi nedotiahnutý, nevybrúsený záver filmu i niektoré pasáže v priebehu deja. Pre mnohých, akiste, bol film dokreslením knižnej predlohy; ja si však dovolím tvrdiť, že pokiaľ by sa J. Schumacher s tímom tak nedržali knihy, mohlo z toho vzniknúť čosi ešte lepšie. To by sa určite dalo... Záverom: v nadväznosti na detstvo sa nakoniec pripájam k štyrom bodom. ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Ničím výrazným mě film sice neohromil, na druhou stranu ale ani neurazil. Pár světlých momentů se najde vždy, místy velmi napínavé no a herecké výkony také nejsou z nejhorších, nejvíce bych vyzdvihl asi představitele malého chlapce, který se nemusel přetvařovat, aby hrál tak jak bylo třeba. No a konec je pochopitelně staré klišé, nicméně na lepší průměr to stačí úplně. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nebezpečný klient patří k filmům, které mám moc ráda, a když jej dávají v TV, musím ho vidět:) Výborné obsazení hlavních rolí i vedlejších rolí gangsterů. Barry "Břitva" je fakt drsný:) Brad Renfro coby Mark Sway je ve své debutující roli skvělý a vypadá strašně sexy:) Mary-Louise Parker je zajímavá herečka, Susan Sarandon a její Reggie Love je správná a ostrá dáma a "Reverend" Foltrigg v podání Tommy Leeho Jonese si zase myslí, že to má všechno na háku. Scénář nabídne i spoustu vtipných hlášek, slovních přestřelek a vychytaných proslovů. Potěšila debata o Led Zeppelin nebo Elvis Pezley. Snímek se mi snad líbil ještě více díky excelentnímu dabingu, ovšem pouze ve verzi pro Českou televizi, ta druhá stojí za houby:) "Kolik případů jste vyhrála?" - "Víc, než jsem prohrála." - "Kolik se Vám platí?" - "Kolik máš?", "Chybí Vám?" - "Tak moc, že na ně nesmím ani pomyslet." ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podľa jedenásťročných spomienok som bol naklonený pridať tomuto Schumacherovmu filmu ďalšiu hviezdičku. Ale človek mieni, kvalita filmu mení. Pri opakovanom sledovaní ma už tá hra na hlúpych a neschopných príslušníkov FBI, policajtov a dokonca aj mafiánov, proti ktorým stojí šikovná právnička a takmer geniálny 11-ročný chlapec prestala baviť. Scenárista očividne príliš popustil uzdu svojej fantázie. Voči spracovaniu, hereckým výkonom a dávkovanému napätiu vo filme nemám vôbec nič, ale pôvodné hodnotenie pokladám za primerané. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knižní předlohu a přestože se jí film věrně drží, přece jen nedosahuje její kvality. Herecky jde o hvězdně obsazený snímek, akorát postava Susan Sarandon na mě nepůsobila úplně věrohodně a Brad Renfro nebyl zrovna hlavní hrdina, kterému bych držela palce - spíše potřeboval přehnout přes koleno a nasekat na prdel. Pravda, když jsem film viděla jako teenager, líbil se mi "Klient" hodně a na osudu toho spratka mi záleželo mnohem víc. Takže hodnotím výsledným průměrem (napoprvé 90%, napodruhé 60%) = 75%. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)
  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)

Reklama

Reklama