Reklama

Reklama

Kripozoidi

  • Česko Pomsta vetřelce (více)

Po třetí světové apokalyptické válce vojenští dezertěři najdou opuštěnou vědeckou laboratoř, ve které neznámý výzkumník vytvořil obrovskou příšeru, která se přeměňuje do různých forem života. Je sadistická a krvelačná. Napětí i erotika... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (69)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Kripozoidi“ jsou akční béčko, které má něco trochu z „Vetřelce“, ale rozhodně ani v jednom ohledu nedosahuje jeho kvalit. Prostě je to odlehčená podívaná, kde nechybí sex, nebo spíš nahota, ale překvapivě se dostaví i napětí a sem tam možná i nějaká lehce děsivá scéna, která bude dána především hrou světla a stínu, respektive hlavně stínu, kdy toho moc neuvidíte, ale dost jen naznačeno. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jednoznačně nejlepší nejhorší film, který jsem kdy viděla. Poprvé mi ho pustila teta, jen aby byl ode mě klid. Ale to ještě netušila, že nakonec budu otravovat ještě víc; abych ho mohla vidět znovu a znovu pokaždé, když jsme se viděli. Dneska, je tento film opravdu k pousmání, ale o to podle mého právě jde. Děj, ten je... také pěkně usměvavý. Pětice přátel dezertují od armády a utíkají před kyselým deštěm. Proto se usadí ve výzkumné budově a celou dobu nemají ponětí, kde to vlastně jsou. To víte, když jsou někde laboratoře, utajené zprávy a mnoho pokusných zvířat, tak co to asi může být? Nesmím také zapomenout na to, že všechny postavy mají zbraně, z kterých ovšem pomalu nikdo z nich nevystřelí a místo toho prostě jen stojí a ječí. A tak to je pořád dokola, dokud nezbyde jeden přeživší, který něco konečně podnikne a tvůrci si myslí, že to vše zachránili. No, prostě to hlavně nebrat vážně, jinak by to byl opravdu smutný zážitek. Co se ale musí nechat, je že dítě kripozoida se docela povedlo a trochu mě i vyděsilo. "Kripozoidi" (aneb jak si název pamatuji z dětství) jsou jednoduše akčnější béčko, které má sice něco málo z "vetřelce", ale rozhodně ani v jednom ohledu nedosahuje jeho kvalit. Prostě je to odlehčená podívaná, kde nechybí nahota, ale překvapivě se dostaví i napětí a sem tam možná i nějaká lehce děsivá scéna, která bude dána především hrou světla a stínu, respektive hlavně stínu, kdy toho moc neuvidíte, ale stejně to trochu zapůsobí. Prostě nejlepší blbost filmového průmyslu. - "I think we're in a containment vessel, designed to keep something in, not out." ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak ano, sprchující se Blanka byla fajn. Hl. z profilu. Ale proč rovnou 3? Inu proto, že tam jsou 2 vycpané (nesouhlasím se zdejším pojmem plyšové, páč tak vůbec nevypadaly) krysy, které vždy někdo hodí po herci či herečce na libovolnou část těla a vůbec se nikdo ani nesnažil je aspoň trochu rozpohybovati, třeba packy nebo ústa. Takže je to prostě nehybná vycpanina s kukadly jako zrcadly.;-) A po lítém souboji je pak dotyčná postava zase hodí zpět requizitáři, který je naštěstí mimo záběr. To jsem byl vždy v plné pozornosti. Ano, byly tam jen 2, ale svým stoickým (rozuměj nehybným) výkonem si mě ihned získaly o dost více, než hl. stvoření, které sice na vás cosi chrstne a vy pak vyblinkáte černou fujfuj srajdu a máte kukadla už ne jako zrcadla, ale jako nemrtví v Resident Evilu. A kteréžto se po notném množství 3.posilující dávky (kterou jsem dnes shodou okolností absolvoval i já, snad dopadnu lépe, checht) změní na...a to se podržte, ne moc hezké batole (ženám s dětmi by se asi líbilo, nevím:) které mi těžce připomíná jeho bratříčka z Jacksonova Braindead. A jak že to dopadlo? No, ne moc dobře.;-) P. s. hudba je opět bžunda, připomínající mi tentokráte score z Friday the 13th pt. III. Délka, tak akorát. S 90min. by to s velkou pravděpodobností bylo nudící k smrti. Další pochybná a pokleslá lahůdka se supr názvem, odškrtnuta ze seznamu. Pokud by to bylo čb a ženským se změnily účesy, skoro by jste přísahali, že jde o utajený film z 50tkové monster éry, která často plodila přesně takovéto piškuntálie.;) ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ďalšia stupídna béčková ( céčková, déčková, éčková... ) variácia na Votrelca. Postapokalyptická banda kreténov sa ukryje pred kyslým dažďom v akomsi podzemnom bunkri a bude mať o zábavu postarané, pretože tam okrem zmutovaného plyšového potkana žije aj gumené monštrum čo robí BU-BU-BU. Takže tu máme tradičné naháňačky tmavými chodbami a nejaké tie srandovné pseudovedecké rozhovory o genetike od hercov ktorým by človek neuveril ani že chcú svetový mier na súťaži krásy. Plusom tohoto filmu je jeden podarený girl-fight, povinne odhalené kozy Linney Quigley a záver, kde z mŕtveho monštra vylezie ohavné bábätko gúľajúce očami. Teraz sa nad tým pousmejem, ale ako malý som bol pri tejto scéne naozaj vydesený. Dnes už ma najviac šokoval ten nezmyselný a zavádzajúci obal od Řitka Video, tý ľudia majú fakt nervy z papiera. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

To byla zase šílenost, hodně to připomínalo jiný italský horor Krysy noc hrůzy (ale ten byl aspoň solidní), hodně podobný děj. Opět po jaderné válce skupina lidi najde úkryt tentokrát před kyselým deštěm v nákým kompexu, kde najdou vybavenou laboratoř, jenže je tam náká potvora co je nenechá napokoji. Nejvíc mě pobavila ženská v mužských trenkách. Celé to bylo velice pitomé a laciné, jediné plus poměrně krátká stopáž. Ty maxi krysy co tam na ně skákali taky docela gut. Ale ta hlavní potvora děs a hrůza. A to mimčo na konci bylo hustý teda.... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Natočené len za 12 dní. (beso74)

Reklama

Reklama