Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další kvalitní béčková podívaná z 80-tých let v podobě lehce komediální americké upířiny, které vévodí démonický Kiefer Sutherland a dvojka dobových in hochů Corey Haim a Corey Feldman. Jmenovaní hošani jdou po krku bandě upírů, která se pod vedením Sutherlanda prohání po floridských plážích na silných motorkách za doprovodu rockové muziky i nezbytného plástevního disca a po jejich nájezdech někdo občas mizí. Příběh není nijak objevný. Lehce zdecimovaná americká rodinka si to přivalí na Floridu, aby mohla složit hlavu u svého dědy, a starší syn se díky sličné slečně zaplétá s partičkou upírů. Avšak dobré herectví, velmi slušné efekty, sada parádních hlášek, pár krvavých scén a punkový nádech dělá z tohohle béčka velmi solidní zábavu. THE LOST BOYS se dočkali pokračování až po jednadvaceti letech, přičemž první z nich nese přívlastek THE TRIBE. Pokud mám THE LOST BOYS shrnout, tak se jedná o nenáročnou, ale kvalitní hororovou zábavu, jež zavání rodinným filmem na nedělní odpoledne, a které s klidným svědomím nasolím čtyři hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pestrá garderoba, inferno na hlavách, nezaměnitelný hudební podkres, bikrosová kola, blbé kecy a…upíři. Roztomile hloupoučká kvintesence hororově-komediálních osmdesátek, která přinesla do filmového vampirismu sexy mládí a i po letech se může pochlubit, že má své Peterpanovské „ztracené chlapce“ v podobě povedených masek a humorných záblesků pohrávajících si s obsahem Van Helsingova loveckého manuálu (svěcená voda v stříkacích pistolkách). S šamponovou držkou Coreyho Haima to mám asi tak, že i kdybych byl krvelačný upír, nezaútočím špičáky na krkavici, ale pěstmi na nos, nicméně musím se přiznat, že když kamera prolétala mračny za chóru „Cry Little Sister“, rozhostil se na mé tváři spokojený nostalgický úsměv.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdo to neviděl v 80. letech, tak to prostě úplně nedocení. Pro mě je to kultovní klasika a rozhodně nejlepší teenagerskej upírskej film všech dob. Na ty parádní hlášky a upíří komando bratrů Žabáků se prostě nedá zapomenout. Kdyby se tvůrci Stmívání, Krve jako čokoláda a jinejch shitů občas podívali na tohle, nemuseli by třeba v tomhle žánru točit takovej humus. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

The Lost Boys Joela Schumachera jsou pro mě naprosto zásadní filmovou srdcovkou, na které jsem vyrostl, kult, klasika, prostě jedinečná vzpomínka na filmy, které zázračně bavily svou jednoduchostí, přímočarostí, zábavností, nepokrytectvím a upřímnou láskou k filmařině jako takové. Já této již více než 30 let staré podívané ani po tolika reprízách nemám absolutně co vytknout, je to jedna velká jízda, která se nebere ani trochu vážně, mix hororu a humoru zde funguje jako málo kde jinde, zápletka od začátku dupne na plyn a nepoleví až do akčního finále, upíří atmosféra naprosto nepřekonatelná, stylově vybroušená pecka, spousta nezapomenutelných scén a dialogů, samozřejmě originální a neopakovatelné postavy, zahrané sympatickýma a výraznýma ksichtama, skvělá hudba, povedené efekty, fakt jsem zkrátka i po těch letech z tohoto bijáku pořád tak nadšený, že ani sám nechápu, jak je to možné, Ztracení chlapci neztratili nic ze své působivosti a zábavnosti, pořád to má nehorázný koule a i když dnešní mladí diváci asi tuhle šlehu nedocení zdaleka tak, jak by si zasloužila, já jsem nadšený a dávám jasný palec nahoru!!! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nemozem Amenhotepzial hodnotit zvysne dve casti upirskej trilogie Lost Boys, jelikoz som videl len tuto prvu cast, a aj to bolo tesne po roku 1989. Reziser Joel Schumacher natocil vskutku posobivy horor, ktory prinuti divaka sa aj bat. Co vsak film trochu zhadzuje, je ta nestastna kombinacia horor -komedia : jediny pripad, kedy tato kombinacia n mna fungovala, bol Peter Jackson a jeho Bad Taste a Braindead. 67 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (29)

  • Jména bratří Froggů Edgar a Alan jsou odkazem na spisovatele Edgara Allana Poea. Paralelu lze najít i s názvem jeho povídky „Hop-Frog“. (ČSFD.cz)
  • Kelly Jo Minter se ve filmu mihne jako pracovnice videopůjčovny. Zbytek jejích scén byl z filmu vystřižen. (Fenk)
  • Ukázky z filmu si vypůjčil člen skupiny Lucie Petr Břetislav Chovanec, známý pod iniciály P.B.CH., do klipu k písni "Chceš se bát". (Fenk)

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama