Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oživlé loutky Andre Toulona nyní vlastní doktor Magrew, který se pokouší ve své dílně vyrobit dokonalou polidštěnou loutku. Pro pomoc při práci si najme tichého chlapce Roberta "Tank" Winsleyho, který umí pracovat se dřevem. Ten se ale zamiluje do doktorovy dcery, což se Magrewovi nelíbí. Rozhodne se použít loutky Andre Toulona k vlastní ochraně a k likvidaci nepřátel. (Holina)

(více)

Recenze (14)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Vrací se režisér třetího dílu David DeCoteau, ketrý vytvořil další suprový díl (říkám dle atmosféry, ta totiž byla super) Loutkáře. Tenhle díl zná moje rodina úplně jako první, jelikož to běželo v devadesátých let na televizi s českým dabingem, ale bohužel to nikde v češtině tento díl nemůžu najít.Tenhle díl je samostatné pokračování, takže nenavazuje na žádný díl, ale tvrdí se, že tento díl je Prequelem k druhému dílu. André Toulona tady v tomto díle neuvidíme. V jedničce jsme ho viděli jako člověka, ve dvojce jako zombíka, ve trojce také jako člověka, a v čtyřce a pětce jako loutky s názvem Decapitron. Nový Loutkář nese jméno Dr. Magrew, který zde vytvoří takzvanou Robotickou loutku, která má přezdívku Tank, ale tato loutka se objeví až na konci. Co mě nesmírně naštvalo je to, že většina scén s loutkama pocházela z minulých dílech série, a také, že se jedná o částečnou kopii již existujícího filmu. Tenhle díl je strašně depresivní, a loutkám, se nezasmějete, a jsou opět posednuty démonama. Tento díl, není můj nejoblíbenější, ale z hlediska temně atmosférických hororů, je asi ten nejlepší. Škoda, že většina těch scén s loutkami pochází z předchozích dílů, a taky je škoda, že film je vlastně reinkarnovaná verze filmu Ssssss, ale narozdíl od Ssssss má tohle lepší atmosféru. a efekty Stop motion (až na jednu) tu nejsou, ale ty nitky byly trapné. Nakonec pro lásku k těm loutkám dávám 3*, ale bylo to takové nedodělané. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Velké překvápko. Imho je jeden z těch lepších dílů, ačkoliv čtyři hvězdy mi přijdou pořád trošku nefér. Co se týče emocí taktéž jeden z nejlepších filmů této série. Herci a postavy sympatičtější než byly v 4ce, 5ce a celkově je to takové "živější" (trošku paradoxně když tu nepobíhají žádní démoni). Toto oživení (po první trilogii a veskrze neuspokojivých dvou filmech Demon -4- a final chapter -5- ) se mi opravdu celkem trefilo do nálady, i když to není pořád nic skvělého. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takže jak už je zvykem, po poslední kapitole přichází další díl. Tentokrát něco jako nový začátek, který na předchozí dva díly nijak nenavazuje naštěstí, absenci ukecaného démona jsem kvitoval). Zpočátku tuctová lovestory se naštěstí v závěru pěkně krvavě rozjede (ovšem snad až příliš pozdě) a zarazí podivně neukončeným koncem. Hrozně mě potěšil návrat mé nejoblíbenější loutky série Leech Woman, než jsem zažil obrovské zklamání, že to bylo jen na pár vteřin a bez mého oblíbeného dávení pijavic. Vzhledem k režisérovi ani nepřekvapí, že zatímco sličná Emily Harrison se silně uhrančivým pohledem neukáže naprosto vůbec nic, Josh Green jse nám několikrát naservírován jen v trenclích. Inu, DeCoteas se prostě nezapře. Oproti předchozím dvěma dílům je to rozhodně koukatelnější a přijatelnější, do výšin prvních tří dílů však Puppet Master zřejmě už nikdy ani nenakoukne. 2,5* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uběhly dlouhé čtyři roky a vypadalo to, že série Puppet Master skončila opravdu definitivně pátým dílem. Režisér David DeCoteau se ovšem vrátil a natočil ještě další dvě volné pokračování. To byla samozřejmě skvělá zpráva, vždyť právě on měl na svědomí doposud nejlepší díl Toulonovu pomstu (Puppet Master 3). Rozhodl se celý film obléct do nového kabátu a přišel s novými nápady. Bylo potřeba změnit hlavně prostředí, protože hotel Bogeda Bay byl už ohraný a přijít s novými postavami. Děj přenesl do neznámých končin, kde jistý doktor Magrew provozuje Dům zázraků - obyčejné sídlo dál od ostatních obyvatel, kde mohl v klidu provozovat své pokusy na lidech i loutkách a navíc si trošku přivydělat. Toulonův kufřík (bednu) získal neznámo kde, ale kupodivu si dokázal vražedné loutky podmanit a ty doslova plnily jeho požadavky. Na jednu stranu slouží pro pobavení diváků v jeho show a na tu druhou zase dělají černou práci, když se jejich majitel dostane do úzkých. Opět se tu setkáváme se starými známými Pinheadem, Jesterem, Tunnelerem, Bladem, Six Shooterem a dokonce Leech Woman. Režisér DeCoteau dokonale ví, co divákům nabídnout. Každý chtěl vidět všechny loutky zase pěkně v akci a ne jen aby přicmrndávali někde v koutě. Každý z nich se zapojí do akce a věřte, že bylo opět na co koukat. Atmosféra filmu byla o dost jiná než v předchozích filmech. Na začátku nám bylo nastíněno nějaké tajemství, které vyvrcholí až skoro na konci, ale pozorní diváci si dají všechno dohromady již v průběhu filmu. Celým filmem se táhne i tak trochu romantický duch, na který jsme nebyli předtím zvyklí. Pokud to má v hororu smysl, tak proč ne. Posledních 15-20 minut už to byla hodně solidní jízda, která určitě stojí za pozornost. Hudební doprovod byl asi tím jediným prvkem, který se nezměnil vůbec, což mě trošku překvapilo. Nicméně opět bylo vsazeno na povedenou úvodní melodii, která se s námi táhne všemi díly. Konečně se zde vyskytly i povedené speciální efekty, které krásně doplnily vražedné scénky. Jednotvárnost předešlých dílů sice nezmizela úplně, ale producenti přišli i z něčím novým. Tím se myslí útoky loutek a úmrtí jednotlivých postav.60% ()

TERRORDROME odpad!

všechny recenze uživatele

Séria sa definitívne dostala do slepej uličky a tvorcovia nám predhadzujú tento mysteriózny romanťák s obkendujúcimi bábkami ktoré sú tu vlastne na nič ( ale sú tu aby bolo jasné že ide o ďalší diel série ). Pribrzdený mládenec vyrába pre starého pomätenca precízne drevené dielce ktoré nemajú žiadny zmysel pretože nakoniec prenesie jeho dušu do nejakého robotka zloženého zo stavebnice Merkur. Je to nuda, koniec je blbý a je jasné že tvorcovia nevedia ako ďalej. Jeden prevŕtaný rozkrok jedného prudiaceho hajzla to určite nezachráni, takisto ako pár stop-motion záberov dolepených z predošlých dielov. Prečo to tu má také vysoké hodnotenia, videli tí ľudia rovnaký film ako ja? Alebo to len nechápem? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Väčšina scén s bábkami bola vypožičaná z predošlých dielov filmovej série. (beso74)
  • Příběh se měl původně odehrávat v Egyptě, kde by se loutky postavily tváří v tvář mumii. Tato myšlenka ale nakonec byla zavržena (Holina)

Reklama

Reklama