Reklama

Reklama

Virgin Hunters

  • USA Test Tube Teens from the Year 2000 (více)

V neveľmi vzdialenej budúcnosti, v roku 2019, americké nadnárodné spoločnosti ovládnu celý svet a zakážu sex, na čo dohliada supepolicajtka a členka kontrolného výboru Camella Swalesová (MORGAN FAIRCHILDOVÁ). Skupinka rebelantských stredoškolákov na podnet svojho profesora (IAN ABERCROMBIE) sa rozhodne, že sa pokúsi vrátiť v čase, do našej prítomnosti, aby sa pokúsili o zmenu budúcnosti. Podarí sa Naldovi (BRIAN BREMER) a Vinovi (CHRISTOPHER WOLF) splniť ťažkú úlohu? Navyše, vyberie sa za nimi ich priateľka Reena (SARA SUZANNE BROWNOVÁ) a vraždiaci kyborg (DON DOWE). Mladíci musia v roku 1994 nájsť Camellu, predsedníčku dievčenského stredoškolského spolku, aby jej ukázali, že sex človek k životu potrebuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

JFL 

všechny recenze uživatele

Když celek filmu není vyšší než součet jeho jednotlivých částí, ale dokonce vychází i záporně, máte celkem velkou šanci, že v titulcích figuruje jméno David DeCoteau. V rukou jiného režiséra se z "Virgin Hunters" mohl vyklubat hodně zábavný mix "Zítra vstanu a opařím se čajem", "Někdo to rád horké", "Terminátora", 80s teenagerských komedií a 90s silikonových softcore eroťáků. Tedy hodně by onomu teoretickému výsledku pomohl také lepší scénář, kde by se třeba humor nezakládal jen na trapných vtipech, ale právě že DeCoteau se svou charakteristicky ultra lacinou realizací zabíjí spoustu potenciálu. Scény točí prostě na první (ani ne nutně dobrou, jak naznačují záběry kde občas do obrazu poklesne mikrofon) a ve velkých dlouhých záběrech, místo toho, aby je rozzáběroval a dodal scéně potřebnou dynamiku. Na druhou stranu mistr direct-to-VHS šmíry moc dobře věděl, že k úspěchu, respektive pokrytí nákladů nic sofistikovanějšího ani řemeslně kvalitnějšího nepotřebuje. Dobovému cílovému publiku čerstvě pubertálních chlapců zcela postačovalo těch pár ulepené sny evokujících softcore sekvencí nahoty a ta jedna budoárově nasvícená postelová scéna. Jak je v kategorii podprahově indoktrinačních sexistických bijáků zvykem, také tady se striktně odmítá jakékoli vychýlení z heteronormativity, takže na rozdíl od porna se noční dostaveníčka studentek v dráždivých nočních košilkách nikdy nezvrhnou a na rozdíl od "Někdo to rád horké" jsou jakékoli gay aluze okamžitě vyhodnoceny jako nechutné. Genderová výchova chlapců (nejen) v USA tu dále zahrnuje přesvědčení, že kariérní ambiciózní ženy jsou upjaté a stačí v nich probudit vášeň, aby se na nějaké ty své nesmysly vykašlaly a navrátily se tam, kam údajně každá žena patří, což zde je do vlhkých představ nevybouřených paniců. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Človek by neveril, že aj v 90tych rokoch sa dá nakrútiť takýto štýlový trash so všetkou tou umelou štúdiovou atmosférou, blbými efektami a kvázi "post-apokalyptickou" atmosférou. A so sexbombou Morgan Fairchild navyše. Je to brak a vtipné to teda nie je, ale fanúšik trashovej filmografie si príde na svoje. ()

Reklama

Reklama