Reklama

Reklama

Život jako sen

všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Miguel Del Morales, zvaný Kohout, cestuje napříč Kubou jako potulný muzikant. Je to už starší pán a vynikající hudebník, takže se dá říct, že ho všude kam přijde znají a nedají si ujít jedinou příležitost si jeho teskné balady i svižné taneční písně poslechnout. Samozřejmě potkává a navštěvuje i řadu přátel, kteří jsou taktéž nadšenými amatérskými hudebníky a s pověstnou latinskoamerickou spontaneitou se účastní řady "jamů", kdy muzikanti nejen přehrávají svůj oblíbený repertoár, ale i svérázně improvizují. Umění hudební improvizace je jedním z nejobtížnějších a o to víc fascinuje, když obyčejný stařík z ulice vykouzlí brilantní sólo či když skupina výrostků předvede pouze vokálně, tedy za pomoci svých hlasů, přesto dokonale profesionálně působící rapové číslo. Většina Kubánců má zkrátka hudbu a rytmus v krvi a velmi přesvědčivě to ve snímku Život jako sen dokazuje. Navíc nám film zprostředkovává velmi autenticky atmosféru kubánského venkova a doslova vtahuje do tepu života této země, která, i když životní podmínky jejích obyvatel jsou těžké, se přesto nedala připravit o schopnost užívat dne a radovat se ze života. Všechny postavy, vystupující v tomto hudebním dokumentu jsou autentické, stejně jako jejich improvizace a spontánní hudební vystupování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Hudební road movie pro opravdové fajnšmekry kubánkých a španělských rytmů. Prioritou tohoto polodokumentu je bezpochyby hudba, a tak není divu, že je určený vyloženě pro milovníky španělské kytary a vlnivých latinskoamerických tanců. Nečekejte žádný silný příběh, neboť kromě neustálého pochodu hlavního hrdiny přezdívaného Kohout zde nenajdete kromě hudby, tance a přátelství nic. Svým způsobem na mě tento dokument trochu zapůsobil, ale zase na druhou stranu si na hodně dlouhou dobu dám od této hudby pokoj. ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný skoro amatérský hudební dokument. Zachycuje putování kubánského kytaristy zvaného Kohouta po několika kubánských městech, kde navštěvuje svoje přátele muzikanty. Oslava života a specifičnosti kubánské hudby. Nejde ale o žádné veliké legendy jako v BVSC, tito lidé ač ve svém okolí vyhlášení hráči žijí naprosto obyčejným, pomalým životem kde hudba je nedílnou součástí jejich dne od rána do večera. Dokument bez otázek o nemluvném hráči. Minimální stylizace jedině prospívá věrohodnosti a skutečnosti výpovědi o současné Kubě, i když ze společenských a politických témat se tu neřeší vůbec nic. Když si odmyslíte tu vášnivou karibskou aureolu, zbyde povedené "domácí" video. ()

Reklama

Reklama