Reklama

Reklama

Velké holení

(festivalový název) (studentský film)
  • USA The Big Shave
Drama / Horor / Krátkometrážní
USA, 1967, 6 min

Obsahy(1)

Jeden z ďalších Scorseseho krátkych študenských filmov tentoraz z roku 1967. Nevyznačuje sa žiadnym poriadnym dejom, je to len o chlapovi, ktorý robí svoje prvé a asi aj posledné "veľké holenie". (JohnFarst)

Recenze (78)

H34D 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkně sestříhané záběry na prosté holení, které ale nedopadne zcela podle očekávání. Kontrast vytváří pohodová hudba, výraz "jakoby nic" a přitom očividně dost velká série nehod s břitvou. Vzniká tak faktor podivnosti trošku podobný na ranou tvorbu Davida Lynche. Jako první film začínajícího filmaře je to pěkné, ale mohlo to být ještě lepší, např. kdyby postava postupem času nabývala zděšení apod... 7/10 ()

DirtyDozen odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnotím podle toho, co se mi libí a co ne. Zde se nestalo vůbec nic,dokonce to nebylo ani vtipné(mělo být? ). Žádný masterpiece to není(kdyby to natočil Bohuš z Prdelic, tak to má hodnocení okolo 0%). Takže proč hodnotit něco tak stupidního velkým počtem hvězd ? kvůli jménu velkého režiséra určitě nee! ()

Reklama

JohnFarst 

všechny recenze uživatele

Ďalší kraťas od Scorseseho, ktorý už prekypuje morbídnosťou. Začína to až príliš nevinne a posledná minúta stojí za to. Osobne sa mi to zdalo aj napriek svojej jednoduchosti a krátkej dĺžke lepšie než What´s a Nice Girl Like You... Nuž v jednoduchosti je krása. Tiež bola dobre vybraná hudba, ktorá tú kúpeľňovú atmosféru pekne zľahčuje. Pekné. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď vezmeme do úvahy, že sa jednalo o film natočený za študentských čias a pravdepodobne aj za študentské peniaze, musím uznať, že zábery a technická práca sa vydarila dosť slušne. Dnes, s dnešnou technikou a vymoženosťami by sa to podarilo asi každému, vtedy len Scorsesemu. Druhá vec je hodnotiť dej, či obsahovú stránku, ktorú má film, hm, žiadnu. Ale každý má svoju úchylku, tak prečo nejakú z nich nezachytiť aj na kameru. Ak ma to má vystreliť medzi štúdiové filmy, prečo nie. 60%. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Scorsese se nezapře. Zatímco skvělý výběr krásného jazzového songu mi vyvolal potěšený úsměv na tváři a nutnost horizontálního pohybu hlavy nahoru a dolů, pokračování této etudy rozpoutalo přímo záchvat smíchu, jenž mi vydržel ještě hodnou chvíli po shlédnutí. Subjektivně jeden z nejlepších krátkých filmů všech dob a suverénně nejlepší režisérův počin! ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama