Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uvidíte vzestup i pád posledního diktátora velkého Říma, jehož smrt předznamenala konec celé říše. Zažijte jeho mladické vize i tažení do Galie a Egypta. Byl to Caesar, kdo do Říma přivedl nejslavnější královnu Egypta - Kleopatru. A byl to on, jehož život ukončili senátoři v čele s Brutem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnohých Caserových televíznych biografií s pomerne silným hereckým zastúpením. Dejovo zvládnuté ne jednotku, ono tento donekonečna opakovaný príbeh dáva veľa možností na fantáziu a tak sa môže každý scenárista a režisér celkom dobre vybúriť. Hlavný predstaviteľ stvárňujúci Caesara mi nie celkom sedel, takže preto o hviezdičku menej. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Juliu Caesarovi se dá vytknout mnohé. Silně připomíná antické velkofilmy americké výroby z 50. a 60. let a vůbec odpovídá historickým filmům natáčeným před několika desítkami let. Ať už knižními dialogy a jejich naivismem, nehistorickým posuzováním tehdejších zvyklostí dnešními morálními měřítky nebo vzhledem dějinných postav, které byly ve filmu výrazně mladší než ve skutečnosti. Podobné výhrady bude ovšem nastolovat spíš jen menšina fandů historie - ostatní ocení romantizující příběh plný napínavých válečných scén, které jsou - a opět si neodpustím dloubnutí - většinou hodně nerealistické, protože kdyby tímto způsobem Římané vedli s Galy bitvu, projeli by ji na celé čáře. Scény boje muže proti muži vypadají na plátně velkolepě, ale bitvy se odehrávaly z římské strany v sevřených formacích, kde Římané plně využívali svou taktickou převahu. Ale opět, natočené je to pro laika velkolepě a celkově to vypadá výpravněji a dráže, než se to ve skutečnosti nejspíš pořídilo. Casting je slušný a příběh chytne za srdce. Přesto - historikovi bych jeho shlédnutí nedoporučoval. Srovnání se seriálem Řím by pochopitelně dopadlo výrazně v neprospěch tohoto kousku, ale přes všechny výhrady je to nadprůměrný počin. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle byl fakt slusnej historickej velkofilm. Zivot Caesara je dostatecne zajimavej, aby jeho prihody dokazali upoutat po celou dobu filmu, takze film nudi jen vyjimecne, hlavne uz v trochu roztahany treti hodine. Sice je videt, ze finance byly omezeny, nicmene se tvurci fakt snazily a diky slusny kamere a skvely hudbe film skutecne velkolepe vypada. Vyber hercu se docela poved. Jeremy Sisto je naprosto presnej Caesar, jehoz jedina slabina je, kdyz musi zahrat nejakou dojemnou scenu, jakmile ma brecet nebo tak neco, tak mu to moc nejde, ale jinak je skvelej. Richard Harris uz je sice krapet prestarlej, ale porad na to ma. A pak tu je Christopher Walken, od keryho jsem cekal nejvic a nejvic me zklamal. Vetsinu casu ma naprosto dementni uces, tvari se divne a nema nic moc co hrat a kdyz uz konecne vypada trochu k svetu, tak je po nem. Nejvic me na filmu potesilo, ze se tvurci snazily zachytit fakt vsechny podstatny udalosti v Caesarovo zivote, i kdyz treba takova Kleopatra tu je nakonec dost zbytecna a nejvic me nastvalo, ze tu neni zadna z hlasek, ktery Caesar pronesl. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nemohu popřít velkou snahu tvůrců udělat za málo peněz velkofilm... Ne, že by se jim to nepovedlo, vcelku důstojně se s tím vypořádali. Jen na některých místech to působí levně... například obléhání galské tvrze, kde mělo být 18.000 lidí i s bojovníky a právě se chystali vydat všechny své ženy a děti do otroctví a vyleze taková skupinka... :-) ... Druhým rušivým momentem je zbytečně dlouhá stopáž respektive vleklost... a třetím, nejrušivějším momentem pro mě bylo, že mi tam chyběl Asterix a spol., nejhlavnější Caesorovo protivníci v Galii, pak by to bylo už dokonalé... :-) :-) :-) ... (tu třetí výtku neberte vážně) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní převedení Caesarova života do filmové podoby. Tomuto historickému filmu paradoxně pomohlo že se jedná o evropskou koprodukci s nižším rozpočtem. Nejsou tu žádné rušivé věci jako milostná zápletka, hollywoodské hvězdy nebo do podobných filmů naprosto nehodící se cool záběry. Drží se poměrně věrně historických událostí a i tak působí celkem draze. Davové scény včetně bitev se rozhodně nemají zač stydět. Vedle ROMA z HBO další skvělá exkurze do antiky. Historický film v pravem slova smyslu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Poslední role Richarda Harrise. (Karlos80)
  • Film bol natáčaný na Malte a v Bulharsku. (Jello Biafra)
  • Priemerný počet komparzistov a umelcov v pozadí natáčania bol asi osemsto každý deň. (Arsenal83)

Reklama

Reklama