Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt se nedá ošálit, a pokud se člověk jednou ocitne na seznamu, osud už se postará, aby byl dodržen. Jedním z mála lidí, kteří to poznali, je dívka Clear Rivers, poslední člověk, který přežil katastrofu letu 180. Díky vizi jejího spolužáka sice několik lidí uniklo smrti v troskách letadla, vzápětí však jeden po druhém zemřeli jako oběti bizarních nehod. Clear je poslední a ví, že tentokrát je na řadě ona. Snaží se být ve střehu, bizarní souhra náhod, na jejímž konci by byla její smrt, však stále nepřichází. Není divu, smrt má právě další problém. Středoškolačka Kimberly Corman si vyrazila se třemi kamarády na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici má velmi sugestivní vizi hromadné havárie, při které zahyne ona, její přátelé a také řada dalších lidí. Přes protesty přátel se jí podaří vjezd na dálnici na chvíli zablokovat. K nehodě tak sice dojde, ale zahynou při ní jiní lidé. Kimberly samotnou zachrání před smrtí mladý policista Thomas Burke. Dívka poté vyhledá Clear, která ji upozorní na význam předtuch a vezme ji za cynickým znalcem smrti Bludworthem. Ten jim poradí, že naplnění seznamu smrti může přerušit pouze nový život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J. Mackye Gruber, Eric Bress .. V podstatě stejné jako jednička. Tentokrát parta lidí unikne hromadné (a výborně udělané) havárii na dálnici. Děj je trošku kostrbatější a překombinovaný jak v pokračováních bývá, takže se objeví i pár trapných rozhovorů. Naštěstí Smrt si dává záležet a vymýšlí ještě lepší popravy pro zúčastněné. Bohužel dostala i mou krásnou Ali, takže případnou trojku už nechci..:) A poslední záběr.. dobrou chuť! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem u prvního dílu psal, že scénáristé svoje postavy odpravují s morbidním humorem, nevím, co mám napsat tady, protože zde už se způsoby smrti dostaly do místy více, místy méně zábavných extrémů (viz kabely, které nikdo nevytahuje). Tvůrci se ale mohli pokusit zápletku alespoň pozměnit a ne jen průhledně opisovat. První výročí letu nebo záchrana cestujících od havárie ve stylu "vidím bouračku, tak šlápnu na plyn o to razantněji" na zážitku vážně nepřidají. Když se pak začne do klišé zabředávat stále hlouběji a všechny dialogy na téma "Smrt chce dohnat svoje resty" působí velmi směšně, upadá i zájem o další díly. Ten první vypadá ve světle svého pokračování hned o poznání lépe. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Proč tohle není kurva v červených číslech? Nechápu... Každopádně nebojím se říct, že se jedná o suverénně nejvydařenější horor posledního desetiletí! Svýho času jsem to měl i v topce a vím proč. To s čím lehce nadprůměrná jednička začala, je tu mým oblíbeným režisérem Davidem R Ellisem dotaženo k absolutní dokonalosti. Bouračka na dálnici naprosto bombastická fakt mi tuhla krev v žilách. Jedná z nejpreciznějších a nejhustších scén jaký se vůbec kdy v nějakým filmu objevili. Následující smrťáky jsou pak opravdu výživný plný černýho humoru a radosti a nadsázky ze zabití nebožáka který ví, že brzy zemře tou nejbizardnější a nejméně pravděpodobnou smrtí. Prostě tvůrčí dokonalost. No a to finále s tím vybuchlým grilem a ženskou který přistane ruka jejího syna na talíři to už je jenom takovej vtípek na závěr kterej to zabil definitivně. Fakt můžu si tohle dát kdykoliv znova a nikdy se nebudu nudit. Skvostná věc a jeden z best hororů všech dob!!!!!100% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná nevíte, že: a) Když má Kim předtuchu, rádio na kterém chlap v éteru informuje o neštěstí letu 180 je na frekvenci 104,9. Jakmile se ale probudí ze snění a naladí stejnou zprávu, na rádiu je frekvence 98,9. b) Když má Kimberly předtuchu, dá na rádiu nejdříve stanici, kde hrajou "Higway to hell". Po chvilce to přepne na jinou stanici, ale číslo stanice je stejné jako té předtím. c) V úvodní scéně, kdy má hlavní hrdinka předtuchu, jí zavolá otec. Ve skutečnosti se pak všechno z předtuchy vyplní - hraje stejná muzika, objeví se bába s plechovkami apod. Ovšem otec nyní nevolá. d) Na začátku filmu, kdy má hlavní hrdinka předtuchu nehody, odhodí její kámoš jointa na vedle projíždějící auto. Řidička toho auta má sama v jednu chvíli v ruce cigaretu a v druhé mobil(nedrží volant). A ke všemu nekouká ani na cestu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

A je to tu zase. Smrt jeden rok odpočívala, aby se vrátila ještě silnější a nápaditější než v prvním díle a dokončila resty, které jí vznikly v důsledku narušení jejího plánu, když několik lidí vystoupilo z letu č. 180 a tím zůstali naživu, ač měli zemřít, a kteří tak svým vystoupením z letadla nepřímo ovlivnili životy dalších lidí, které smrt měla vyčíhnuté. Musím říci, že toto pokračování mě v mnoha ohledech příjemně překvapilo. Především je to promyšlený děj, v němž jsme svědky několika překvapivých zvratů, a který je promyšlen do nejmenších detailů. Dále jsou to zase o něco nápaditější způsoby smrti a především úvodní děsivá vize, nehoda na dálnici je totiž úžasně hrůzostrašná. A nakonec je originální i způsob, kterým se hlavní hrdinka na konci filmu pokusí přelstít smrt, ale jak už nás naučilo několik dílů Nezvratných osudů, smrt se nikdy nedá přelstít a nikdy není konec, dokud smrt nedohoní všechny resty. A jako příjemný bonus vnímám to, že je toto pokračování obohaceno o úžasný černý humor, párkrát jsem se totiž opravdu skvěle pobavil. Já osobně jsem s tímto pokračováním spokojený, ale pět hvězdiček ode mne mohl z principu dostat jen úvodní díl za svou originalitu, tohle už je přece jen opakované schéma, a tak uděluji "pouze" čtyři hvězdy, i když i to je dle mého názoru velice kvalitní hodnocení. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (30)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 26 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když se v úvodu filmu přehrává scéna, kdy hlavní parta vjíždí na dálnici, tak později míjí autobus, který však kolem ani neprojel. Následně jedou 4–5 minut rychlostí nejméně 120 km/h, než dojde k nehodě. Tímto tempem by se nehoda stala 8 km od vjezdu na dálnici. Když se poté scéna opakuje, autobus kolem projíždí a k nehodě dochází po cca 3 minutách, a to maximálně 500 metrů od vjezdu na dálnici. (A7X92)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama