Reklama

Reklama

Gangy New Yorku

Trailer 2
USA / Itálie, 2002, 166 min

Režie:

Martin Scorsese

Hudba:

Howard Shore

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson, Gary Lewis, Stephen Graham (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New Yorku v letech 1846 až 1863. Irští přistěhovalci a původní britští a holandští osadníci se formují do pouličních gangů, aby převzali kontrolu nad organizací života a obchodu v jeho ulicích. Film se soustřeďuje na dva nejdůležitější gangy. Dead Rabbits („Mrtvé králíky“) a Native Americans („Rodilé Američany“). Ústřední postavou je mladý Ir Amsterdam Vallon (Leonardo DiCaprio), který chce pomstít smrt svého otce (Liam Neeson), bývalého vůdce gangu Dead Rabbits. Mužem zodpovědným za jeho vraždu je Bill přezdívaný Řezník (Daniel Day Lewis), hlava konkurenčního gangu Native Americans. Roku 1860 je Vallon propuštěn z vězení a postupně nahradí svého otce v roli vůdce gangu. Jeho hlavní myšlenky ale patří pomstě. Plán mu však zkomplikuje vztah ke krásné ale nevyzpytatelné kapsářce Jenny Everdane (Cameron Diaz)... (Intersonic)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (768)

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přijde jako takové velké načančané nic. Děj se po celý film ubírá k velkmu finále, které se nekoná. Postavy nejsou moc rozvedeny, takže se s nimi nedokážu nijak ztotožnit. Největším triumfem filmu je Daniel Day-Lewis. Jeho postava je snad jedinná trochu propracovanější a hlavně je skvěle zahraná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Šestnáct deka DiCapria, můžu to tak nechat..? The hands that built America. V jedné je nůž, v druhé sekáček na maso a kdyby byla třetí, šahá do cizí kapsy pro kapesní hodinky. I já se na ně často díval, protože Scorseseho zhmotněný sen působil z důvodů absence silnějšího příběhu, který by utáhl tu bombastickou výpravu a stohlavé davy komparzistů kličkujících v panoptiku Nového Yorku v dobách občanské neposlušnosti, poněkud rozvlekle. Jedna hvězda navíc v téhle o století nazpět posunuté mafiánské sáze bezesporu patří (a to snad i na americké vlajce) D.Day-Lewisovi za ztvárnění anglosaského protestanta Williama Cuttinga. Démonického, nevyzpytatelného, hrůzu šířícího vyšinutce s americkým orlem v oku a bodno-sečnou zbraní v ruce. Na tohohle řezníka by byl i děda Lebeda krátký.. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Scorceseho režie je velmi precizní, cásting úžasný- Skvělý DiCaprio, ďábelský Daniel Day-Lewis a svůdná Cameron Diaz. Film i přes dlouhou stopáž nenudí a zaujme především neokoukanou dobou,výpravou i poměrně drsnými scénami, při kterých se však mohlo ještě přitvrdit a byl bych spokojenější. 80% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nadhodnocený film! Nerežírovat to Scorsese a nehrát tam DiCaprio, tak by snímek nebyl nominován na deset Oscarů (nedovedu si představit, že tohle by byl nejlepší film za rok 2003). Ano výkony Leonarda DiCapria a Daniela Day-Lewise nebyli vůbec špatné i kostýmy, výprava, kamera byla dobrá, ale film mě absolutně nezaujal svým dějem (v tomto případě je 160 minutová stopáž přímo smrtící). Nejhorší film Scorseseho z těch co jsem zatím viděl. Tři hvězdičky to je maximum co můžu dát. PS když si čtu golfistovo komentář, tak mi mluví přímo z duše a naprosto se s ním ztotožňuji..... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Scorsese po dlhoročných spoluprácach s De Nirom a starou hereckou školou vymenil osvedčenú partiu za omladinu alá DiCaprio a čuduj sa svete, sa to celkom vyplatilo. Gangy podávajú príjemný, či už vecný, tak aj entertainmentový pohľad na veci historické. Pekná štúdia osobností, hlad po pomste a iné. Aj keď to nemuselo byť miestami také statické, všetko vynahrádzala výprava, hudba a herecké výkony. 80%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (42)

  • Daniel Day-Lewis se kvůli postavě drsného řezníka Billa Cuttinga skutečně vyučil v oboru a mistrovsky zvládl i vrhání nožů. (Pumiiix)
  • Pôvodný názov mesta New York bol New Amsterdam, a preto sa postava, ktorú hrá Leonardo DiCaprio, volá Amsterdam. (Fejpof)
  • Keď v roku 1978 Martin Scorsese zvažoval natočenie tohto filmu, mal úplne inú predstavu o tom, ako má film vyzerať. Hlavnými hercami mali byť John Belushi a Dan Aykroyd, dvaja komici dobre známi pre svoj humor. (srbak)

Související novinky

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

Daniel Day-Lewis ohlásil herecký důchod

21.06.2017

Kdyby se dával dohromady seznam nejlepších žijících herců, stoprocentně by na něm nechyběl Daniel Day-Lewis. Šedesátiletý držitel tří Oscarů je legendou, která do svých rolí dává úplně všechno, a… (více)

DiCaprio krutým zabijákem

DiCaprio krutým zabijákem

12.08.2015

Gangy New Yorku, Letec, Skrytá identita, Prokletý ostrov a Vlk z Wall Street. Pětice společných filmů Leonarda DiCapria a Martina Scorseseho je impozantním odkazem, který se již brzy rozšíří o šestý… (více)

Slávni režiséri pre UNICEF

Slávni režiséri pre UNICEF

02.05.2005

Štúdio MK Film Productions za podpory medzinárodnej organizácie UNICEF nakrúca poviedkový film ALL THE INVISIBLE CHILDREN, ktorý bude pozostávať zo siedmych krátkych filmov od rôznych režisérov, z… (více)

Reklama

Reklama