Reklama

Reklama

I Married a Monster from Outer Space

  • Austrálie I Married a Monster from Outer Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá novomanželka Marge Farrell si všimne, že její manžel Bill se chová neobvykle. Stejný problém se začne projevovat i u ostatních mužů ve městě. Rozhodne se Billa sledovat a zjistí, že byl vetřelci z jiné planety nahrazen věrnou kopií. Zděšená Marge chce varovat ostatní, ale nikdo její historce nevěří. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ten prvek lupičů těl na mě prostě pořád funguje. I když je tenhle film vlastně odvozeninou snímku "Invaze lupičů" těl, ve své komornosti je to velmi příjemné, navíc jsou zde použity jednoduché, ale efektní triky, především pak prolínání dvou obrazů. Jednoduché, ale prostě je to vhodně využito. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Oh-la-la, první zdání klame. Čímž myslím dryáčnický název, který měl nalákat davy chtivé pořádně bulvárního "scifi" bahýnka. A ono jde o docela slušné existenciální drama, které ale vůbec neklouže do nějakého patosu nebo hysterie. Kromě trochu přehnané deklamace (jen místy) poplatné spíš době než žánru nemám co vytknout. Příběh je dejme tomu ohraný, ale dobře rozehraný, jednoduchými prostředky dobře podaná situace. Vnitřní motivace a chování postav (nebál bych se napsat psychologie) je značně netriviální, dialogy jsou vybroušené. Líbilo se mi z filmů o nás mimozemšťanech půjčujících si těla vás pozemšťanů snad nejvíc, a to už jsem jich viděl celkem dost. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Tento film či spíše jeho existenci si pamatuji dobrých 26 let, díky vskutku grandióznímu překladu v tehdejší Encyclopedii FF jako Oženila jsem se s vesmírnou Příšerou. To nezapomenete.;-) Nyní jsem to prubnul a dobré. Mohlo to býti výborné? Ano. Ale na ty 3.5 to je. Tento film stejně bude jako spousta podobných navždy ve stínu jistého Siegelova fláku. O tom 70tkovém megafláku, ani nemluvě. Tu 4. jsem dal díky závěrečným 11min. trikovým orgiím (tedy v kontextu těchto filmů) které se mi MOC líbily a vytrhly mne dokonce i z oné konstantně vytvářené pohodičky, lehce  napínavé, tu a tam. Vdavekchtivé ženštiny si zde příjdou na své, neb tu zazní Wagnerův Svatební pochod z Lohengrina. A několikráte. Podivní ufouni (pokud by furt tak mlžně nesvětélkovali, užil bych si je víc), rosolovitá břečka, efektní paprskomety, samozacelující se díry po kulkách a závěrečná flotila odlétající od Země alá ´V´...račte si vybrat.;-) Poučení? Nikdy, opakuji NIKDY (týká se to hl. žen/dívek) neotravujte postavu v kapuci, která hypnotizovaně upíná zraky do výlohy na panenky/ku. Páč v opačném př. po vás nezbydou ani ty lodičky. Dnes by to byly jistě škrpály zn. nike či puma. A pokud jsem to pochopil, všichni žili ščastně až do smrti a nikomu se nic zlého nestalo. Až na pejska a kočičku. Nikoli, to není narážka na Čapkův národní majstrštyk. Nejlepčí komentář Tsunami_X. :))) Ano, byl jsem při tom. Natáhnouti to na 100min., vynechat SF propriety ale přitom stále zůstat v žánru SF, do 2 hl. rolí dát Caryho Granta a Ingrid Bergmanovou (pokud není k mání tak Joan Fontaineovou nebo Anne Baxterovou) a máme tu Oscarovou psychologickodramatickou SF jak když paprskometem střelíš. A ten opět křiklavě a falešně poutající nápis, tomu filmu akorát ubližuje, než co jiného. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý a atmosferický, nesmírně příjemný film. Hlavně na začátku, kdy mimozemská infiltrace obyvatelstva plíživě začíná, dlouho se neví, o co jde, a i když je podoba mimozemšťanů vidět poměrně záhy (docela povedená, chapadlovitě nechutná, trochu jako netvor z Černé laguny a Lovecraftův Cthulhu dohromady), pel tajemna zůstává. A to je moc dobře. Nejen Marge, ale mimozemšťany nemají rádi ani psi a kočky. A je to vzájemné, takže se množí i mrtvá domácí zvířata. Právě atmosféra je velmi povedená, když poprvé zahřmí a v tváři mimozemského dvojníka člověka se povedenou dvojexpozicí promítá nejen lidská, ale i netvoří tvář, zapůsobilo to na mě, tetelil jsem se blahem, že po dlouhé době vidím povedené vintage sci-fi říznuté hororem. Postupné odříznutí městečka od světa vrcholí zábavným finále a já nemohu být nespokojený. Čert vem, že jde o další variaci na téma spisovatelů Heinleina a Finneyho (spíš než na konkrétní film Invaze uchvatitelů těl, jak tu zmiňují ostatní), protože je to zručně provedeno a natočeno. Paráda. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalákat vysokým hodnocením uživatelů, kteří pravděpodobně zohlednili že jde o 60 let starý film a dost možná žádné slušné sci-fi nikdy nečetli, nebo neviděli. Jasně, i já oceňuju, že na tu dobu byly triky vcelku v pohodě. Ale příběh je to velmi blboučký, mírněji řečeno naivně romantický. Pravda, lehkou zvědavost probouzely dvě otázky. Proč se to dělo a jak/jestli si s tím lidé poradí. Což je docela škoda, protože Vittes naznačoval vztah mezi monstrem a jeho ženou tak, že ten existencionální podtext mohl být mnohem silnější. Rychlý konec (78 minut není moc) může znamenat jak zuřivé stříhání právě těch povídacích pasáží, ale stejně tak i bezradnost tvůrců při vymýšlení důstojného závěru. Umím si představit super remake v duchu Pod kůží. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama