Reklama

Reklama

Teenagers from Outer Space

Trailer

Obsahy(1)

Mladý mimozemšťan Derek odmietne splniť rozkaz, s ktorým sa nedokáže morálne stotožniť, a pri prieskume Zeme opustí svoju jednotku. Onedlho stretne krásnu pozemšťanku Betty Morganovú. S jej pomocou sa snaží prekaziť nebezpečné plány svojich vesmírnych kolegov. Jeden z nich mu však odhodlane ide po krku a neváha použiť smrtiacu zbraň, po zásahu ktorej zostane z človeka iba holá kostra. (MM_Ramone)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

PKD 

všechny recenze uživatele

Opět (a už vím, že to bude u všech filmů této éry) the best komentář, Lima-100% souhlas. Já jen za sebe, že smrt čokla, gut. Objevení se herce z Woodova, Bride of the Monster, potěšilo. A účes té...,,Ach, Dereku´´ sem, Dereku tam (ano, i TAM), vnučky, pěkný. To co bylo pod ním, už tak ne.;-) Jinak, měl jsem celou dobu silný pocit, že to opravdu natočil sám slovutný Ed.;-) Jenže u jeho filmů se aspoň zasměji. Tady tohle je nuda a odpad nedávám ze stejných důvodů, jako právě Lima. Taky mě při 1.pohledu praštilo do očí, to velké (NAPROSTO neprávem a nesmyslně) numero. Což jest snad už vyložený copyright of čsfd. Nebo klasická švejkovina. P.s. ten název je ale tak geniálně debilní, že je až mistrovský. Pod tím si totiž málokdo dokáže představiti, o co asi půjde.;-) A samoz. že obsahuje i zcela nezbytné...from Outer Space. To je klasika. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

I dvě hvězdy je příliš, ale za absenci klasického happy endu a skvělou pistoli, kterou jdou lidi i zvířátka proměnit na perfektně vybělené kostry, je nakonec udělím. Jinak jde o naivní a mizerné nízkorozpočtové béčko, jemuž daleko lépe sluší hodnocení na IMDb (3,5/10) než zdejší přepísknutá, těžce nezasloužená procenta. Příběh je naivní, řídký a klišovitý, postavy se chovají hloupě, šablonovitě a špatní herci je ani neumějí zahrát, o tricích ani nemluvím, atmosféra žádná a napětí slabé. Přesto: několik scén je skutečně zapamatováníhodných (samotný závěr, mimozemšťan zabíjející psa a lidi), zbytek je ale podprůměrný. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladý mimozemšťan Derek odmietne splniť rozkaz, s ktorým sa nemôže morálne stotožniť, a pri prieskume Zeme opustí svoju jednotku. Onedlho stretne krásnu pozemšťanku Betty Morganovú. S jej pomocou sa snaží prekaziť plány svojich vesmírnych kolegov. Jeden z nich mu však zarputile ide po krku a neváha používať nebezpečný paprskomet. Z človeka po zásahu touto zbraňou zostane len holá kostra. Mal som chuť na starý americký béčkový sci-fi. Pozrieť si "Teenagers From Outer Space" bola dobrá voľba. *** ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: K ZBLÁZNÉNÍ HROZIVÉ VESMÍRNÉ DĚTI STAHUJÍ MASO Z LIDSKÝCH TĚL!!! ___ Promiňte mi mou útočnost na začátek, ale zde absolutně přestřelená procenta v celkovém hodnocení a uživatel s nickem ´vypravěč´ asi moc nízkorozpočtových sci-fi z 50.let neviděl, protože by jinak nemohl napsat takové bludy. Považuju se za zkušeného diváka "Zlatého věku" 50.let až poloviny 60.let, viděl jsem zhruba 190 sci-fi kousků z té slavné epochy a mohu s klidným svědomím napsat, že tenhle kousek patří mezi ty nejhorší. Tady je všechno špatně, počínaje prkennými herci, neexistující výpravou, až po monotónní hudební doprovod a příšerné triky (monstrum „gorgon“ , neboli amatérsky odfláklá přední projekce raka říčního, neumětelsky naroubovaná do obrazu tak, že se vznáší ve vzduchu). Statická režie, kde se 15 minut ve stoje kecá na ploše pěti metrů čtverečních (hned úvodní scéna) to pak celé zabíjí. Nechápejte mě špatně, béčkovou naivní poetiku nízkorozpočtových sci-fi miluju, ale musím tam cítit aspoň trošku řemesla, trošku nadšení pro to, co dělám (Bert I. Gordon také neuměl točit, ale svoje filmy dělal s láskou a věřil jim), ale tady nic takového není, žádný řemeslný vklad. Odpady dávám zcela vyjímečně, protože i za sebevětší srágorou je aspoň troška práce, a tady teda za nechtěně vtipnou mimozemskou pistoli, která mění lidi na vybělené kostry a absenci happy-endu dávám jednu upocenou hvězdu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Navzdory nízkému rozpočtu, čímž se řadí do plejády nemalého množství takovýchto filmů z padesátých let, je snímek natočen kupodivu vcelku dobře. I přes komorní vyprávění příběhu, který v takovém podání může připadat hloupý a dětinský, má děj zajímavý námět se zajímavými postavami. O příletu mimozemšťanů s nekalými úmysly bylo ve své době natočeno mnoho a týká se to i monster filmů. Pro tento počin se Tom Graeff rozhodl spojit obojí. Po technické stránce můžeme mít výhrad milion, ale po stránce scénáristické, v oblasti vývoje děje a vybudované atmosféry, mimořádně dobře odvedená práce. Zrovna toto by si zasloužilo předělávku se současnými možnostmi CGI. A to ani tak ne kvůli ději, jako hlavně kvůli moralizačnímu aspektu a snad i nepředvídatelnému konci. Ale pravda, dialogy jsou v mnoha ohledech strašné. Na takový film však nic výjimečného. Amatérské herectví a laciné speciální efekty prostě k nezávislým nízkorozpočtovým snímkům, tak nějak, patří. Na padesátá léta samozřejmě nechybí motiv studené války. Pohled USA na komunistický režim je nastíněn v mimozemských bytostech, s utlačovatelskými myšlenkami hodné diktatury v plné podřízenosti státu. Že snímek neměl nikdy na růžích ustláno nepřekvapuje. Vzniklo toho hodně, takže byl už divák značně přesycen. A to se v následujících šedesátých letech pokračovalo dál. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • King Moody v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama