Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v Africe jsou v pytlích připravena kávová zrna na odvoz. Ovšem mezi nimi se nacházejí nezvaní hosté, se zrny se do pytlů totiž dostalo i několik velice nebezpečných tarantulí. Krátce po startu letadla se tarantule dostávají ven a zaútočí na pilota. Letadlo tak havaruje a invazi pavouků již nestojí nic v cestě. (Chupacabre)

Recenze (5)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento nepříliš známý pavoučí film se mi dostal do rukou úplnou náhodou a jelikož mám rád zvířecí horory, nemohl jsem jím pohrdnout a hned si ho pustil. Většina filmů s pavouky až na pár výjimek nebývá moc dobře hodnocených a tak jsem do toho nešel s příliš velkým očekáváním, abych nebyl později zklamán. Pro Stuarta Hagmanna to byla první a zároveň i poslední zkušenost s hororovým žánrem, přesto se mu začátek velice vyvedl. Bohužel ani on se nevyvaroval jistým nelogičnostem, kterých tu sice není moc, ale nelze si jich nevšimnout. Naštěstí to dokázal ukočírovat v mezích přijatelnosti a tak se z toho nestala fraška. Chlupaté miláčky máme šanci vidět již od prvních záběrů a tak si diváci můžou udělat rychle představu o tom, kdože tu bude hrát hlavní úlohu. Jakmile se totiž zavřou dveře letadla, není cesty zpět. Pasáž z letadla se pánům povedla, především při průletu bouřkou, ale jinak mohli klidně ještě přitvrdit, protože napětí se rozjíždělo velmi pozvolně. Bohužel zřejmě menší rozpočet nedovolil tvůrcům příliš experimentovat a tak divák pavoučí útoky neuvidí moc zblízka. Po celou dobu jde spíše o náznaky a zbytek si musí divák domyslet sám. Asi nejvíc se mi nelíbil přehnaný počet pavouků ve finále, kdy jich tam bylo několik desítek, přestože po celou dobu jich bylo ukázano tak 5-6 a pochybuju, že se dokázali za jeden den tak rychle rozmnožit... PS: (letadlo startovalo z Guatemaly a tak jak vím není v Africe..) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý animal triler s klasickou zápletkou o jedovatých pavúkoch, ktorí sa dostávajú do menšieho amerického mestečka a spôsobujú smrteľné problémy. Áno, kopa vecí sa tvorcom môže vytknúť. Ako prvé to, že do lietadla sa dostávajú tak 2-3 pavúky (tarantuly), cestou v lietadle ich už je odhadom poltucet a v novom "domove" už vyliezajú na desiatky kusov, ktoré nemajú nič iné na práci, iba smerovať všetky do spracovateľne pomarančov. Druhé je to, že každú chvíľu vidéme iného pavúka, raz je to tarantula, teda vtáčkar, inokedy zasa veľké stromové pavúky. Od televíznej produkcie veľa čakať nemožno, ale na toho, kto trpí arachnofóbiou alebo iba nemá vo svoje blízkosti rád pavúky, na toho bude film pôsobiť "dobre". ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pavuky v horore, ktory reziroval Stuart Hangman nedopadli prilis slavne ..... Guatemala je v Strednej Amerike a nie v Afrike, aspon na toto si mohli dat filmari pozor : 31 % ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z Jižní Ameriky směřuje do Kalifornie letadlo, na jehož palubě jsou kromě pilotů, pasažérů a pytlů s kávovými boby také černí pasažéři - pavouci sklípkani. Cesta letadlem nepostrádá patřičné napětí, když se stroj dostane do prudké bouře plné blesků. Bohužel na druhý den si jeden z pilotů všimne, že vrtule levého motoru nepracuje, jak má, což navíc potvrdí i rozsvícená kontrolka. Sice se podaří navázat kontakt s nejbližším malým letištěm, ale na scénu vstoupí sklípkan a pilota napadne. Letadlo následně havaruje. Během záchranných akcí dojde k požáru letadla, ten je však uhašen, a tak pavouci se mohou bez obav rozlézt po okolí. Jejich hlavním cílem se stane továrna na zpracování pomerančů. Mezitím si smrt začne vybírat svoji daň. Na TV film obstojný počin s tempem odpovídajícím skutečnosti - tedy postupné invazi pavouků. Snad jen jsem měl pocit, že z letadla jich vylezlo asi tisíckrát víc, než se jich tam dostalo. Způsob vypořádání se s nimi v továrně mi přišel poněkud obskurní a diskutabilní, ale budiž. Spratek Matthew byl tak nesympatický, že si o kousnutí přímo koledoval. A krást se nemá, i kdyby šlo jen o kávu, což brzy poznal jeden z obyvatel. Pavouci byli pro natáčení zřejmě zapůjčeni chovateli, jelikož rozlícení obyvatelé je nazadupali na místě, nýbrž je opatrně obcházeli a pak sbírali. Na druhou stranu místo dnešních laciných pixelů dostal divák pravé exempláře. A samozřejmě jedno kousnutí sklípkana by zabilo maximálně silného alergika, jenže jde o film, takže lze přimhouřit oko. Dnes spíše pro fanoušky žánru a zejména starších ekohororů. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama