Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ako reakciu na doterajšie komentáre pridám svoj pohľad - mňa tento seriál chytil a veľmi príjemne som si ho užívala. Tiež ma miestami dopaľovali obsiahle a premúdrelé reči, ktoré viedla Allie, ale inak sa mi páčila prepracovaná psychológia, nie čiernobiele postavy a celková atmosféra. Fakt ale je, že čo sa týka rýchlosti deja, mohol byť lepšie spracovaný do viac dielov a nie navodzovať dojem, že to celé smerovalo k finále s malým blonďavým dievčatkom. Mňa osobne viac zaujala história troch rodín, ktorá bola pred ňou. A aj od záveru som očakávala niečo viac. V polovici poslednej epizódy som zistila, že ma príšerne rozčuľuje nelogické správanie postáv, naťahovanie udalostí ako žuvačky a neuveriteľne hlúpe dialógy. Napríklad (*spoiler*): Rodinka stojí na verande, vedia, že od útoku armády ich delí možno pár sekúnd, vedia, že ak chcú zdrhnúť, mali by pohnúť zadkom (a ak nie, mali by si to ujasniť), ale oni tam len stoja, čumia striedavo pred seba a na seba, pred seba a na seba...no a nakoniec, keď prestanú konečne čumieť, začnú sa asi tretí krát rozprávať o tom, či pôjdu alebo nie a prekladajú to siahodlnými vlhkými pohľadmi, zatiaľ čo generála už štípe v zadku...atď. Iste, seriály nemávajú spád ako akčné filmy, ale pôsobí to akoby sa Spielbergovi na konci zapiekol scenár a on ho potreboval natiahnuť na požadovaný počet minút. Nechápem. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po filmarskej stranke to veru ziaden zazrak nieje. Patos, omielanie tych istych klise, vyrazne kolisava kvalita, ci podaktore komicke masky a efekty. Kladom serialu je vsak jeho obsiahlost. Serial ma naozaj obrovsky casovy zaber a odohrava sa na pozadi skutocnych historickych udalosti co mu dodava na uveritelnosti. A iked je to fikcia, je zalozena na najznamejsich dohadoch a informaciach, ktore sice nikdy neboli dokazane, no akosi ani vyvratene. Takze ked odhodime vsetku tu klisovitost, mohli by sme si dokonca povedat, ze takto nejak sa to mohlo skutocne udiat. To je najvacsim kladom. TAKEN vas minimalne donuti na temou UFO trochu viac porozmyslat. A aj to sa pocita. (6.5/10) ()

Reklama

Scytale 

všechny recenze uživatele

Vyšší hodnocení za zpracování kontroverzního tématu únosů lidí mimozemšťany, kde americká administrativa a armáda jsou bezcitní superbastardi a mimozemšťani ambivalentní cynici, kteří to myslí dobře. Zajímavý nápad zachytit více než 60 let historie UFO se lehce odráží v nepřehlednosti filmu a někdy až příliš rychlému střídání generací ( titulky typu "O patnact let později" nejsou vyjímkou, ale spíš pravidelností). První polovina seriálu je příjemně svižná a dostatečně sci-fi akční, ale druhá je již značně ukecanější. Celkově chválím Spielberga, za tuto povedenou sci-fi televizní sérii, stejně jako za Bratrstvo neohrožených. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tohle byla taková zvláštní sci-fi. Nedokázal jsem jí přijít na chuť, i když jsem se snažil. Hlavně ta začátku se tam skákalo časem tak strašně rychle dopředu, že jsem si nestihnul žádnou postavu oblíbit nebo se s ní sžít. A to se mi to mnohem hůř sleduje. V postavách byl strašlivej zmatek. Ale zase se tady aspoň ukázala Dakota Fanning. A trocha emocí na konci to nezachrání ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Dávám 3* po zhlédnutí prvního dílu. Nemám to ve zvyku, hodnotit seriál tak brzy, ale u mě je vlastně už i pozdě. Těšil jsem na povedený sci-fi seriál, těšil jsem se na J. Benz. Proč to nevyšlo? Když má jeden díl 80 a více minut, už to pro mě není seriál, ale série. J. Benz je zmaštěná až hrůza. Třeba se to tak nosilo, ale já to vidět nemůžu. První díl moc neodkryl, ale mám pocit, že už jsem to všechno někde viděl. Loučím se se seriálem... *** myslím neurazí. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Ve třetím díle zkoumá Owen Crawford fotografii neznámého manželského páru, který byl unesen mimozemšťany. Tento obrázek je skutečná fotka Betty a Barneyho Hillových, kteří se na začátku 70. let proslavili, když se při hypnoterapii údajně odhalilo, že byli uneseni vetřelci. (HappySmile)
  • Postava Allie Keysové byla časopisem TV Guide zvolena jako 16. největší sci-legenda. (HappySmile)
  • Jako Allie byla původně obsazena Celine Du Tertre, ale během natáčení ji nahradila Dakota Fanning. (sator)

Reklama

Reklama