Reklama

Reklama

Uneseni

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvůrci:

Leslie Bohem

Scénář:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrají:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Když to dávali před pár lety na čétéčku, těšil jsem se na každý díl. Také to byla nejstrašidelnější věc, kterou jsem znal. Myslím, že je to dost dobrý seriál i když nepracuje se žádným originálním nápadem. Nejvíc se mi vybavuje ten díl s Dakotou a ufounama, kteří tu měli moc pěknou podobu. Steven Spielberg prostě umí všechno a mě to moc bavilo. Rozhodně je to velmi pěkný a napínavý seriál. ()

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Citujúc klasika: "ODPAD JAK OČI !". Spielberg si evidentne povedal, že dokáže vyprodukovať kult ala AKTY X a zároveň nadviazať na svoje BLÍZKE STRETNUTIA. Vo výsledku ale produkčne zastrešil paškvil korunovaný dementnými komentármi Dakoty Fanning, ktoré musia zožrať nervy každého súdneho mimoz ... ehm, človeka. Technická poznámka: Táto séria je z produkcie štúdia Dreamworks a nie HBO ako tvrdí užívateľ -dRaGoN-. ()

Reklama

PALINO 

všechny recenze uživatele

Vydarená televízna miniséria s pomerne vyrovnanými dielmi a stupňom zábavnosti. Keby som ale predsa len musel povedať, ktorá pasáž sa mi páčila viac, povedal by som prvá polka príbehu. A práve príbeh zohráva významú úlohu, začíname v 40. rokoch a končíme až po roku 2000 a počas tohto obdobia sledujeme osudy rôznych postáv a generácií, čím nadobúdajú UNESENÍ epický rozmer. Jediné, čo by som tejto minisérií vytkol, sú slabšie vizuálne efekty, či pomalšie tempo rozprávania, ale vzhľadom na to, že sa jedná o televízny projekt, nie sú moje pripomienky príliš opodstatnené. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Laura Karpman: 1. Stairway to the Stars - Dinah Washington [3:01] ,2. Wishful Thinking - Wynn Stewart and the Tourists [2:45] ,3. Purple People Eater - Sheb Wooley [2:14] ,4. Skinny Jim - Eddie Cochran [2:11] ,5. Man of Constant Sorrow - Bob Dylan [3:06] ,6. Only the Lonely - Roy Orbison [2:27] ,7. I Want To Be Wanted - Brenda Lee [3:05] ,8. I Wanna Be Your Dog - The Stooges [3:08] ,9. Seven and Seven Is - Love [2:14] ,10. Ripple - Grateful Dead [4:12] ,11. Rock Me on the Water - Jackson Browne [4:14] ,12. More Than One Heaven - Swimming Pool Q's [3:40] ,13. Martian Saints - Mary Lou Lord [2:54] ,14. Just Before It Gets Dark - Emmylou Harris [3:07] ,15. I Can't Get Over You - Buddy Miller [4:44], ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Leslie Bohem .. Hm. Hned po úvodní letecké sekvence odehrávající se na konci druhé světové války jsem byl mírně nadšen. WW2 můžu a filmy založené nebo nějak propojené s ní jsou mé dvojnásob oblíbené (viz Indiana Jones 3, ...). Potěšilo mě to i proto, že jsem si dlouho myslel že 'Unesení' jsou (jen) ze současnosti. Hodnocení vychází ze zatím prvního viděného dílu a za týden určitě počkám do pozdních hodin na další. Alespoň se namlsám na 'Válku světů'. .. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Ve třetím díle zkoumá Owen Crawford fotografii neznámého manželského páru, který byl unesen mimozemšťany. Tento obrázek je skutečná fotka Betty a Barneyho Hillových, kteří se na začátku 70. let proslavili, když se při hypnoterapii údajně odhalilo, že byli uneseni vetřelci. (HappySmile)
  • Jako Allie byla původně obsazena Celine Du Tertre, ale během natáčení ji nahradila Dakota Fanning. (sator)

Reklama

Reklama