Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Na tohle dílko z dílny Ridleyho Scotta jsem čekal dlouho. A dočkal jsem se. A neuvěřitelně mi sedlo. Parádní kriminálka s potemnělou a ponurou atmosférou nočních ulic japonského velkoměsta, se skvělou hereckou dvojicí Douglas - Garcia a s nevyzpytatelnou japonskou mafií. Je pravda, že scénář je asi tou neslabší stránkou filmu. Hans Zimmer však složil Ridleymu parádní elekro-orientální soundtrack a i díky "exotickému" prostředí Japonska se tohle krimi může směle zařadit do solidního nadprůměru. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

absolútne priemerný krimi-thriller. od prepadu do nižšieho hodnotenia ho zachraňuje scott a jeho nesporný vizuálny talent (hlavne v druhej polovici filmu, väčšina záberov vyzerá ako pohladnice). filmu ani príliš nepomáha douglas, ktorý tu je dosť nesympatický a pôsobý dojmom strašne namysleného frajera. ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

SOMETIMES, YOU JUST GOT TO GO FOR IT! Film měl parádní filtr díky kterému všechny ulice města Osaky vypadaly prvotřídně. Ridley Scott umí a tady je to vidět. Detaily některých scén jsou vynikající. Efektní záběry, jako když Sato jede proti Charlimu na motorce a cestou k němu táhne katanu po asfaltu, která hází jiskry do kamery, nebo mafiánský boss s černou naleštěnou károu a bílou šálou uprostřed bahnitých vinic, to je to oč tu jde. Film přeci jenom trošku sráží příběh, ale co. Já se bavil. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Občas je fajn si jako kontrast k bezbřehému množství moderních ultrakorektních snímků, připomenout něco z dob, kdy bílý heterosexuální muž vládl světu, rány bolely a zápach střelného prachu byl cítit až k divákovi do křesla. Černý déšť sice nepatří mezi žánrovou špičku, ani do žánru nepřináší nic nového, je to však stále velmi dobrý thriller s parádní atmosférou, krásnou kamerou a zručnou režií Ridleyho Scotta. Hrdinové navíc nejsou neprůstřelní a o jejich život se skutečně bojíte. Michael Douglas se zde nachází ve vrcholné herecké formě a v  podobných rolích přímých zásadových chlapů jsem ho měl vždycky nejraději. 80%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Akční film působí poněkud ohraně, protože podobný děj, skoro stejnou zápletku a její způsob řešení, už bylo x krát viděno a v různých kvalitách. Bohužel je pak těžké si uvědomit, že tento fílm patří k těm průkopnickým poplatným své době vzniku. Jako fanoušek akčního žánru a pánů Douglase i Garcii nemůžu jít níž a ani nechci.:-) "Doufám, že aspoň jeden šikmookej umí blafnout anglicky." A ještě mě zaujala vizionářská věta, která o dvacet let předešla dobu: "Teď je v Americe dobrá jen hudba a filmy." Musím jedině souhlasit, není nad bezkonkurenční továrnu na sny! ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama