Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná jeden ze slabších filmů Ridleyho Scotta, ale přesto velmi kvalitní podívaná se skvělou a alespoň z počátku krásnou Demi Moore. Ve vedlejší roli potěší rozhodně nejvíc Viggo Mortensen, kterého možná několik fanoušků LOTRa ihned nepozná v jeho knírku, ale brzy mu přijdou na chuť. Bohužel je GI Jane filmem bez překvapení a náboje, který by diváka nutil pochybovat o hlavní postavě a jejím "poslání". ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Taky jsem původně neplánovala se na to dívat, ale nakonec jsem si film nahrála a skoukla ho. Nebylo to rozhodně špatné, ale že by mě to ohromilo, to teda taky ne. Prostředí kasáren je jedno z mála, kterému bych se dobrovolně nikdy nepropůjčila a docela se mi hnusí, takže ač může být atraktivní, mi se moc nelíbí. Ale Demi a Viggo byli v pohodě a tak celkově zase nebylo nudné a nezajímavé to sledovat... Prostě v poho film. Ale nejsem si jistá, zda to chci vidět znova. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V dnešní době už nejsou ženy v armádě ničím výjimečným. Chtěly rovnoprávnost, tak ať jí mají…Vůbec ne špatný filmeček z výcvikového prostředí, kde dostanou všichni pořádně zabrat a je úplně jedno jestli jsi prominentní spratek, drsňák, nebo holka. Demi Moore obstála, jen „bez vlasů“ už tak přitažlivá každopádně nebyla. Nicméně jsem se bavil hlavně první polovinu, která mi přišla drsnější, špinavější a živější. Jak se do toho začnou srát city, jde to většinou do kopru…50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já vůbec neměl v plánu se na to dívat, pak jsem několikrát pochyboval, jestli to vůbec dokoukám a teď zas pro změnu nevím, co k tomu napsat... Když opomenu, že už jenom ze slova armáda mám kopřivku, tak vidět holku v maskáčích a se samopalem v ruce je pro moje oči větší utrpení, než sledovat Saláka v brance. Netvrdím, že na to ženy nemají, ale když už to teda v našem supersvětě funguje tak, že je potřeba se ustavičně kvůli něčemu zabíjet, tak ať se prosím pěkně mezi sebou mlátí nabušení šeredové a pěkná děvčata ať nám tu zůstanou pro radost. Děkuju. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Scottova slabůstka pro D.Moore je spíše na škodu. Demi je kočka každým coulem a roli tvrďáka ji ne a ne uvěřit. Naopak Viggo je frajer a s úhledně zastřiženým kňourem působí reálně. Veliká škoda, že na akci došlo až v samotném závěru a není vůbec špatná. G.I.J. je lehká nadprůměrka s obyčejným scénářem a zbytečně politickým podtextem.. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Názov filmu G.I. Jane je odvodený z amerického slangového pomenovania mladého muža v armáde - G.I. Joe (Goverment Issue Joe - mladý muž vo vlastníctve vlády; Joe je veľmi bežné meno, ktoré nahrádza faktickú stratu identity človeka po vstupe do armády). (ČSFD)
  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama