Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

castor 

všechny recenze uživatele

Demi Moore se chtěla stát členkou speciálních oddílů americké armády (tedy zbitým, vyholeným a svalnatým vojínem), jinak uznávaný Ridley Scott si chtěl zřejmě dopřát menší odpočinek. Buďme tedy smířliví. Aspoň k některým pasážím, které se povedly. A po opakovaném shlédnutí jich není úplně málo... Hlavní hrdinka je sebevědomou (kancelářskou) analytičkou ve zpravodajském centru. Jenže je žena. Služební postup jí může zajistit výcvik v jednotce námořnictva, zbytek asi znáte. Nikdo jí nevěří, nikdo jí nepřeje, drsní kolegové jsou navíc z její přítomnosti „pobouřeni“, zatímco ona srdnatě odmítá všechny výhody. Pekelné hodiny na cvičišti jsou poměrně zdlouhavé, právě v první polovině snímku to chtělo víc zapracovat na atmosféře a ubrat na schematičnosti. S Demi jsem problém neměl, prostě průměr, na anticenu Zlatou malinu to fakt nebylo. V jejich případě je roky patrné, že jde hlavně o snahu rýpnout si do úspěšných a mocných, tady se to přímo nabízelo. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Scott je samozrejme dobrý režisér, ale G.I.Jane mu veľmi nevyšla..Ono nie je tak problém v tom ako je to natočené, skôr v scenári. Neviem či mi niečo ušlo, ale celý čas som nechápal či sa jedná o agitku zoženštenia armády, poukázanie na diskrimináciu, o motivácii hlavnej postavy už ani nehovorím...Koniec som doslova odzýval... Existuje kopec lepších filmov o vojenskom drile, ktoré majú aj nejaký ten hlbší podtext, G.I Jane sa im nepribližuje. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příběh o ženě, která má možnost podstoupit výcvik u námořnictva a která chce dokázat, že zvládne stejně tvrdý trénink jako její mužští kolegové. Proč ne? Trochu jsem se toho tématu bál, ale už první půlhodina mě přesvědčila o tom, že mé obavy byly zcela zbytečné. Už od začátku a bez zbytečného okecávání film nabírá slušné tempo, které mu víceméně vydrží až do parádního závěru, jenž je opravdovou akční lahůdkou a přehlídkou vojenských vrtulníků zároveň. Demi Moore mě mile překvapila a musím jen konstatovat, že tahle role by pasovala jen málokomu jinému. Stejně tak musím vyzdvihnout i Viggo Mortensena, protože drsný velitel výcviku v jeho podání je opravdový zážitek. Ridley Scott mě opět nezklamal. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na takovém výcviku bych vydržel tak dva dny, než bych se rozpadl na kusy. Proto musím smeknout před všemi, kteří ho kdy zvládli. Film jako takový ale není příliš záživný příběh o holce, která chtěla zkusit něco, co žádná před ní. Kdyby to tak mělo o pár desítek minut méně, tak by to bylo fajn. Takhle to byla místy dost nuda. 65% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +dobře natočené, dost dobrá hudba a především Demi Moore -některé pasáže nejsou moc dobře nasvětlené a některé jsou mírně nepřehledné/// Oblíbenost takových filmu u mě není moc vysoká, o to jsem byl více překvapen, že mě ten film dokázal do sebe vtáhnout. Po celou dobu byl zajímavý a hlavně hudební složka a hlavní představitelka tomu dodávali jistý náboj, při kterém jste pociťovali pocit vstát a jít se tam prát místo ní. /// Celkem 76%/// ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Názov filmu G.I. Jane je odvodený z amerického slangového pomenovania mladého muža v armáde - G.I. Joe (Goverment Issue Joe - mladý muž vo vlastníctve vlády; Joe je veľmi bežné meno, ktoré nahrádza faktickú stratu identity človeka po vstupe do armády). (ČSFD)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama