Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

Aven 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Nepřišlo mi, že jde o feministický film - a pokud šlo, nevadilo mi to. Film má spád, Demi hraje to, co má (cenu Zlaté maliny nebudu brát v potaz, neboť porota, která cenu uděluje je banda zakomplexovaných pitomců oceňující herce nazdařbůh podle jmen) a i akce je dostatek. Samozřejmě, Scott natočil v první řadě akční film, byť tak trochu jiný, a ne psychologickou sondu do hlavy ženy v armádě, tak si to místo psaní posměšných komentářů, uvědomte. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Demi Moore nikdy nebola dobrá herečka. Avšak jej omnoho slávnejší a talentovanejší ex-manžel Bruce Willis jej vedel vďaka svojmu vplyvu a pákam v Hollywoode dohodiť úlohy vo filmoch, ktoré točili prestižní režiséri. V roku 1997 sa objavila v hlavnej úlohe akčného vojenského filmu "G.I.Jane", ktorý režíroval slávny Ridley Scott. Mal to byť trhák, kino hit. Ale nič také sa nakoniec nekonalo. Vykľul sa z toho nudný militantný feministický škvár. Bol to absolútny prepadák, za ktorý bola trápna holohlavá Demi Moore právom ocenená Zlatou malinou. * ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film zásadně nevyniká v žádné oblasti, snad jen to obsazení není špatné. Demi Moore, když se moc nesnaží, je snesitelná, a spolu s Viggem Mortensenem fungují jako zajímavý pár, kde rozhodně nejde o nic intimního. Mimochodem, tohle chápu jako pozitivum, že se nikdo zbytečně nesnažil do toho šoupnout i nějakou tu romantiku, kterou by tam Bay nacpal, ať už by mu kdo chtěl, říkal, co chtěl. Klidně by si v tomhle smyslu mohl podat ruku s Cameronem. I když zas nesmím Scotta moc vychválit, protože nějaké ty intimnější vztahy zde nechybí. Bez nich to prostě asi úplně nejde. Přesto musím říct, že jsem z "G. I. Jane" nebyl úplně zklamaný, ale je to tím, že tohle je typ filmu, do kterého nebudete vkládat příliš velké naděje. No a pro fanynky Vigga Mortensena je to více méně povinnost. Moje přítelkyně z něj byla naprosto unešená. Asi si budu muset koupit uniformu. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Drsný film o drsné ženě pod taktovkou Ridley Scotta. Je zde vidět podrobný náhled na nejdrsnější výcvik na světě, na výcvik amerických Navy Seals. Příběh se mi páčil a na závěr jedna ostrá akce v Lýbii. Silně mi to připomíná starší Bojové nasazení s Clintem Eastwoodem. Ale vidět Demi Moore, jak tam všem nakope prdel, rozhodně stojí za to. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Women power. Zvlastni, ze je tenhle kousek tak malo obliben a obecne povazovan za Ridleyho nejhorsi, protoze to tak neni. V ramci svych cilu je G.I. Jane velmi efektivni a bavil jsem se s ni od zacatku do konce. Sice nemam rad Rambo zeny, ktere by me prepraly a daly mi do drzky, ani zeny bez vlasu, nicmene Demi to vsechno zvladla velmi sympaticky i se zachovanim urcite female hodnoty a skin head uces ji nakonec docela slusel. K tomu kvalitni Viggo, kvalitni hudba, par typickych Ridleyho zaberu a hotovo. Mozna trosku skoda, ze to krome poslednich minut byl cele vlastne jen trening a ve vytvareni atmosfery/napeti to tak melo permanentni automatickou rezervu.7/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)
  • Sam Rockwell měl původně hrát jednu z hlavních rolí, dokončil několik kamerových zkoušek, ale byl nahrazen kvůli zranění. (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama