Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harriet je jedenáctiletá dlouhovlasá holčička s trochu neposednou povahou a duší. Jejím největším bohatstvím je deník, do kterého zapisuje všechno o svých spolužácích. Jejím posláním je totiž sledovat všechno, co se v okolí děje. Harriet je zkrátka malá špionka. Jenomže její pravdomluvnost, týkající se některých spolužáků, jí vynese jen nepřátelství a osamocení. Harriet ztratí i své dva nejlepší přátele. Jediná chůva Golly jí rozumí a ví o její neobyčejnosti, zatímco rodiče řeší její průšvihy zabavením toho nejcennějšího, co má - deníku. Když odvolají i spojenkyni Golly, Harriet jde do boje proti celému světu. Je to právě Golly, kdo ztracené dívence ukáže cestu zpět ke svým přátelům i rodičům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Leni-cka 

všechny recenze uživatele

Knížka byla samozřejmě lepší, i když je určena spíše dětem. Pamatuju si dodnes jak mě to před těmi šesti lety hrozně bavilo číst. Ve filmu je naprosto vypuštěna postava věčně nevrlé a nervózní kuchařky, což je věčná škoda. Film tento příběh trochu zkreslil, proto jen tři hvězdičky, ale mohlo to být víc... Vždyť ona je to docela zábava. A nezapomeňte: "Sometimes you have to lie. But to yourself you must always tell the truth" ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa "Harriet The Spy" vôbec nebol zlý film. Deti si ho môžu užiť a dáva aj pár slušných lekcií do života. Poviem vám, čo je podľa mňa na ňom dobré. V prvom rade je to naša hlavná hrdinka v podaní Michelle Trachtenberg. Je šikovná, robí čo ju baví, no súčasne si neuvedomuje aký vplyv môže mať na iných v prípade, že si prečítajú jej zápisky. Píše len to čo si naozaj myslí, no nie vždy je to to, čo by druhí chceli alebo mali počuť. Veľmi dobre je tu aj stvárnená šikana zo strany triedy voči Harriet po tom, ako všetci budú poznať jej zápisky, no súčasne je tu dobre vidieť, ako to dopadne, keď sa Harriet rozhodne pomstiť za to, čo jej spravili. A bude sa potom cítiť lepšie? Presne naopak. To sú podľa mňa celkom dobré lekcie do života detí, ktoré chodia do školy a stretajú sa s týmito problémami. Rovnako je tu dobre vidieť priateľstvo medzi Harriet, Sportom a Jannie. Miesta, kde sa chce ospravedlniť a vidno na nej, že je nešťastná, sú veľmi dobre stvárnené. A nakoniec je tu aj jej vzťah k opatrovateľke Golly. A treba ju naučiť, že pravda je správna, ale nie vždy ju treba hovoriť. A rovnako treba bojovať za seba a svoje myšlienky a nestiahnuť chvost. To som v tomto filme aspoň našiel ja. A aby som bol celkom úprimný - Scénka, kde sa Harriet má rozlúčiť so svojou obľúbenou opatrovateľkou, ktorá sa o ňu starala viac ako vlastní rodičia je skutočne dobre spravená. Prežila s ňou jedenásť rokov a zrazu sa po výbuchu jej mamy musia rozlúčiť. A keď cítite ich spoločné priateľstvo, je to veľmi silná scénka. Robí to ale dokonalý film? Asi nie. Myslím si, že z nostalgie dávam 4*, no určite si myslím, že sú aj lepšie filmy, ktoré by si decká mohli pozrieť. Ako fanúšik Michelle Trachtenberg je to ale pre mňa dobrý film, ku ktorému sa rád vraciam. Čisto nostalgicky. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Pokud jste jako děti tento film neviděli, tak jste o hodně přišli. Pokud jste bývali jako děti dobrodruhem, pořád jste něco koumali a náplní vašeho dne bylo lítání povenku mezitím co jste si v hlavě žili svůj vlastní svět, Harriet by rozhodně byla vaší nejlepší kamarádkou. Děkuju za krásné dětství. - "I want to learn everything I can, and I write down everything I see. That is why I am a spy." ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je nielen nesúrodý a mätúci, ale aj dosť zlý. Očakával som, že tento film bude zábavný a optimistický o tom, že mladé dievča je „špión“ a má dobrodružstvá. Namiesto toho mal film veľmi málo spoločného s dobrodružným špehovaním a namiesto toho bol ukážkou nefunkčných rodín, neurotického dievčaťa a pomstychtivých detí. 1/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Prvý celovečerný film od Nickelodeonu. (dwdb)

Reklama

Reklama