Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (662)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ako film to funguje, najmä vďaka výbornému hereckému obsadeniu. Ale nemôžem sa ubrániť dojmu, že celý tento "hold" doktorovi Lecterovi, od predlohy po film, vznikol za jediným účelom - ukojiť krvilačné chúťky divákov (a samozrejme zarobiť kvantum prachov). Že obľubujem vymyslených antihrdinov je jedna vec, ale aby bol celý film poklonou masovému vrahovi a tyranovi, to akosi nedokážem prežuť. Ostatné dve časti sa mi pozdávali viac, pretože boli predsa len trochu aj o niečom inom... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Mamet, Steven Zaillian .. Dr. Hannibal Lecter podruhé. A prosím nesrovnávat s Mlčením jehňátek, vyhnete se možnému zklamání. Ten film je úplně JINÝ, osobitý a přesto neméně kvalitní a zajímavý. Mnohé scény jsou velmi šokující a hodně brutální, jak se na žaludek kanibala sluší. Největší klad zde leží v režii, která spolu s hudbou překrývá i některé nedostatky. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Mimochodem, teď mne tak napadlo, že sním vaší ženu! '' ---- Ať si kdo chce co chce co chce říká, mně se t líbilo. A nepíši to zde jen proto aby se mi jednoho dne před obličejem neobjevil éterem napuštěný kapesník, který by mne odnesl na kuchyňské prkékno Dr. Hannibala... Hopkins byl skvělý i krásná Julianne. Část ve Florencii, kterou mám moc rád byla skvostná a ten koho napadlo do filmu vsadit božskou skladbu ,,Vide cor meum'' by zasluhoval zatraceně vysokou prémii! Tímto počinem byl film povýšen ještě kamsi dál a výš. Skvělý byl i Ray Liotta, který už asi za celou svoji kariéru nebude mít tepzastavující roli, než jakou měl zde... Já mám s filmem jediný problém, už si nikdy nedám můj oblíbený ,,mozeček'' s bramborem. A je úplně jedno, že se jedná o vajíčko s květákem. prostě je to mozeček... 4 snítky petrželky, která tak dobře voněla! :-) * * * * ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pokračování Mlčení Jehňátek nemohlo nikdy svého "braříčka" dohnat, nebo předehnat. To prostě nešlo, s tím jsem do toho kina i šel, že rozhodně nzažiji více. Ridley Scott je skvělý režísér, ale i to, z hloup=ho scénaře nevyloudí nic ani takový mistr. Hopkins byl místy až nudný a hezka Julianne More ze sebe druhou Jodie Foster moc neudelala, byla morna, stejne jako cely film. Proste prumer. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Scott ať dělal, co dělal, z tak špatnýho scenáře nemohl prostě vytlouct více. Jodie Foster asi věděla moc dobře, proč do toho znova nejde. Jediné, co stojí za zmínku je, že v roli znetvořeného Masona Vergera spolehlivě NE-poznáte Garyho Oldmana. Jeho manželka, když to viděla, tak se s ním chtěla rozvést :o)) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (38)

  • Anthony Hopkins za postavu Hannibala obdržel do té doby nejvyšší honorář ve své kariéře, a to 15 milionů amerických dolarů. (Edgerton)
  • Keď Dr. Lecter (Anthony Hopkins) vysvetľuje inšpektorovi Pazzimu (Giancarlo Giannini), že je potomkom slávneho florentského rodu Pazzi, vychádza zo skutočných udalostí z roku 1478. Vtedy členovia rodu Pazzi zosnovali sprisahanie proti rodine Medici, konkrétne chceli zabiť bratov Lorenza a Giuliana. Lorenzo de'Medici prežil a Francesco, Jacopo a Renato de'Pazzi boli povesení z okna Palazzo della Signoria, presne tak, ako to popisuje Lecter. (cica)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama