Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (662)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Mimochodem, teď mne tak napadlo, že sním vaší ženu! '' ---- Ať si kdo chce co chce co chce říká, mně se t líbilo. A nepíši to zde jen proto aby se mi jednoho dne před obličejem neobjevil éterem napuštěný kapesník, který by mne odnesl na kuchyňské prkékno Dr. Hannibala... Hopkins byl skvělý i krásná Julianne. Část ve Florencii, kterou mám moc rád byla skvostná a ten koho napadlo do filmu vsadit božskou skladbu ,,Vide cor meum'' by zasluhoval zatraceně vysokou prémii! Tímto počinem byl film povýšen ještě kamsi dál a výš. Skvělý byl i Ray Liotta, který už asi za celou svoji kariéru nebude mít tepzastavující roli, než jakou měl zde... Já mám s filmem jediný problém, už si nikdy nedám můj oblíbený ,,mozeček'' s bramborem. A je úplně jedno, že se jedná o vajíčko s květákem. prostě je to mozeček... 4 snítky petrželky, která tak dobře voněla! :-) * * * * ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla naprosto nechutná zhovadilost.Tedy,mluvíme-li o posledních deseti minutách a scénách s mozkem,které si tvůrci mohli odpustit.Jedna hvězdička za první polovinu filmu,která se odehrávala v překrásném prostředí Itálie.Kdyby celý děj probíhal podobně jako dění v Itálii,dala bych možná i tři hvězdičky,ale poté,co se Hannibal vrátil do Států už se na to nedalo dívat.Tak především:výměna Jodie Foster za Julianne byla fatální chyba.Navíc zde schází ta mysteriózní atmosféra podobná třeba snímkům Sedm,nebo Sběratel polibků.Zkrátka už to není ono.U scén s monstrem alá Garym Oldmanem mě přecházela chuť na čokoládu,kterou jsem právě jedla,přestože bylo vidět,že je to jen maska.A všechno bylo vlastně takové nemastné neslané,scéna,kdy jí nadřízený Starlingové kousek vlastního mozku je tak hloupá,že bych ji možná pochopila v nějakém béčkovém,céčkovém hororu,tady ne.Být takovým esem jako Hopkins,Moore nebo Oldmanem,roli v takové krávovině v životě nepřijmu.Jodie Foster nejspíš věděla moc dobře co dělá,když do role znovu nešla.Jediné,co jsem si zkrátka z filmu odnesla je zhnusení nad celým koncem ..(PS:Jak tomuhle někdo se zdravým rozumem může dát čtyři hvězdičky?!) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď s vami budem hovoriť, spoznáte to podľa toho, že sa na vás budem pozerať.“ Tyrania! 450-stranový a 10 rokov písaný Harrisov veľko-román je lepší, ale i tak stvoril Ridley Scott s výdatnou pomocou producentov De Laurentiisovcov a Branka Lustiga, riadne sexuálne zafarbený úchylný masakér, ktorého viacero scén vstúpilo do análov (resp. mozgu... doslova). Nádherná atmosféra/výprava (florentská časť, Masonova rozľahlá farma, akvárium s úhorom), ľudožravé prasatá (!), hriešny trubadúr Giancarlo Giannini a jeho črevá (na DVD v bonusoch na vás čakajú EŠTE KRVAVEJŠIE vystrihnuté scény), rafinovaná Mathiesonova kamera, vtipné dialógy ("Chce ju znásilniť, zabiť alebo zjesť?" - "Asi všetko dokopy, len neviem, v akom poradí."), úžasná Zimmerova hudba (úvodné titulky, prestrelka na rybacom trhovisku, beh lesom) a delikátne zvrhlý scenár Zailliana/Mameta. Je toho skrátka veľa, čo ma zaujalo (ale tiež chápem, čím a prečo fanúšikov MLČANIA JAHNIAT tento tvrdý sequel pohoršil). Universal s MGM sa s tým neondejú a šokujúco prekračujú v mainstreame (ktorým vysokorozpočtový triler JE) neprípustné až neprijateľné hranice. Noblesný, romantický, psychologický. HOROR! Hopkins to bravúrne podojil (fakt nie každý 64-ročný herec inkasuje za jediný film 15 milliónov). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tady mi hrozně chyběla Jodie Fosterová. Nic proti Julianne Mooreové nemám, naopak v Nájemných vrazích byla vynikající, ale Jodie je Jodie. Tohle je jenom špatně natočený film za nemalé peníze, který drží nad vodou pouze Hopkins a Mooreová. Na rozdíl od nádherného Mlčení jehňátek postrádá Hannibal nějaké to napětí, důvěryhodné herce ve vedlejších rolích nebo strhující děj. Místo toho se divákovi dostane obvyklý efektů-více-než-snesitelné-množství a kbelíky sražené krve přeplněný Ridley Scottův směšný film. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Harrisovu předlohu jsem četla. A myslím, že Scottovi se podařilo vystihnout dost zvláštní styl a atmosféru knihy na výbornou. Především části z Florencie považuji za nejvydařenější z celého filmu a k postavě samotného Hannibala to prostředí neuvěřitelně sedí. Stejně tak operní pasáže či historické lokace. Navíc ta lehce bizarní brutalita druhé půlky opět vystihuje vyznění knihy. A to - prosím - Scott vůbec nezašel tak daleko, co Harris. Navíc ač Jodie Foster zaslouženě shrábla ovace za první Clarice, Julianne Moore vystihuje knižní Clarice mnohem lépe, a to i svým zjevem. A co se týče konce, tak jestli chcete vědět, jak končí kniha, zde knižní SPOILER: Masona Vergera zabije jeho lesbická sestra po tom, co mu nejprve ukradne sperma, aby mohla zplodit potomka, který by pak zdědil Vergerovo jmění. Potom zabije svého bratra Masona pomocí elektrického úhoře. Hannibal skutečně zachrání Clarice z prasečího výběhu, potom ji zdroguje a snaží se jí vymýt mozek a "vložit" jí do hlavy osobnost své mrtvé sestry Mischy. Společně s Clarice povečeří na mozku Paula Krendela, tedy jeho mozek jedí oba. Clarice vyčte Hannibalovi, že z ní chtěl udělat svou mrtvou sestru, pak se pomilují a společně utečou. Končí to tak, že je bývalý zaměstnanec věznice v Baltimooru Barney zahlédne kdesi na opeře, kde jsou jako spokojený pár. KONEC SPOILERU. To jenom tak pro ty, kteří považují děj toho filmu za absurdní. Předloha zašla mnohem dál a mně se to vlastně líbilo, rozhodně žádný Hollywoodský konec. V tomhle se ale víc přiblížil spíš pozdější seriál s Mikkelsenem. Každopádně Hannibala film mám raději než Mlčení jehňátek zkrátka proto, že je takhle "jiný." ()

Galerie (69)

Zajímavosti (40)

  • Dům u jezera na konci snímku se vyskytuje i ve filmu A co Bob? (1991). (Elisebah)
  • Představitel titulní role Anthony Hopkins komentoval, že "mě sice moc baví Lectera hrát, ale ve skutečnosti s ním nic společného nemám. Nevyznám se ve vínech, nejsem gurmet a pekelně vařím. Nezvládnu ani vajíčko. A už vůbec nejsem sofistikovaný - k podobným lidem jsem dokonce hodně podezřívavý. Pár jsem jich už potkal, a můžu vám říct, že sofistikovaní lidé vás unudí k smrti." (NIRO)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama