Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 2

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (339)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tajuplná, temná a záhadná fantasy, která má zvláštní kouzlo diváka uchvátit. Mě na tomto snímku uchvátily originální masky, částěčně i výprava a asi nejvíce magická hudba J. Goldsmithe. I herci byli velmi přesvědčiví (velkolepý byl ďábelský tanec Mii Saro s tajemnou černou maskovanou postavou). Takových fantasy jako je Legenda je málo. Už proto stojí za (nejedno) podívání... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke niet veľmi čo vytknúť. Parádne kulisy, masky, toto všetko spĺňa tie najprísnejšie kritéria právom očakávané od takého majstra réžie akým je R. Scott. Príbeh ako taký je absolútne prostý, vyskladaný na princípe klasického rozprávkového boja medzi dobrom a zlom o nejakú “pobehlicu”. Mňa osobne Ridleyho “Legenda” nie že nebavila, ale ani nijak veľmi neohúrila. Pozlátko v podobe vizuálu je jedna vec, no pútavosť príbehová, úplne niečo iné. Medzi 3-štyri. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Než si Tondu Cruise vzal do své stáje na nějaký čas Tony Scott, zkusil si jaké to je být pod taktovkou slavnějšího Ridleyho. Ještě jsem neviděl všechny filmy Ridleyho, ale tipl bych že Legenda je z mého hlediska nejslabším. Tato pohádka mě fakt moc nebavila. Vizuál se samozřejmě pochválit dá, stejně jako nápaditá hudba. Zbytek šel mimo mě. Viděl jsem režisérskou verzi. PS: Těžko říct jestli tohle diváci ve své době skousnuli po "legendách" Alien a Blade Runner. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ridley scott a jeho styl vynika hlavne v historickych eposoch, ktore su vacsinou vdaka jeho talentu "eye-candys", ale uplatnit by sa dokazal i v zanre fantasy ako to dokazal vo svojej legende... inspirovany rozpravkami od bratov grimmovcov sa dal do spoluprace so spisovatelom hjortsbergom a spolu prisli s pribehom o temnote a jej snahe ovladnut cely svet... pribeh je to rozpravkovo jednoduchy ale hlavne vdaka scottovmu umeniu je radost sledovat kazdu sekundu a byt opojeny magickym svetom a hlavne goldsmithovov hudbou (ktora je pritomna len v reziserskom zostrihu)... cruise ako mlade ucho ujde ale cely film pre seba ukradne tim curry v ulohe pana temnoty (i ked je vo filme iba okolo 15 minut)... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dva bílí jednorožci s bujnou hřívou prohánějící se bystřinou uprostřed skalisk zahalených pestrobarevnou flórou a poletujícím chmýřím? Může se malíř na stříbrné plátno jménem Ridley Scott ještě více přiblížit kýči? Co se mě týká, nemám s tím u něj problém.. Pohádkový příběh souboje dobra a zla ve své nejklasičtější podobě a pokud jsem snad chvílemi váhal mezi třemi hvězdami osmdesátkové naivity a čtyřmi uchvacující formy, vstoupilo na scénu rohaté To s dokonalou maskou a bylo rozhodnuto. A ani mi nevadilo, že tu americkou holčičku křestním jménem Tom zastínili trpaslíci z Hobita, kuchař ze Silent Hillu a jeden zakrslý bubeníček.. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Pohádka byla postupně sestříhána ze svých 150 minut na hodinku a půl. Ne testovacích projekcích byla hodnocena jako příliš temná a dospělácká. Studio uvedlo na zkoušku původní verzi v evropských kinech. V amerických kinech ale vyměnili soundtrack a přetočili závěrečnou scénu. (Pumiiix)
  • Herečce Mie Saře bylo na začátku natáčení pouhých 15 let. Uběhly ještě tři roky, než byla Legenda kompletně dokončena. (becki_tu)

Reklama

Reklama