Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 1

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (339)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Legenda bola dlho jedna s tých filmov čo som od Sira Ridleyho nevidel. Nakoniec som to dobehol a vlastne ma ani tak nebavila. Neviem či som veľa od toho očakával alebo čo, ale nestrhlo ma to. Možno tým, že je to vlastne rozprávka. Po technickej stránke ako je u Scotta zvykom je to samozrejme vynikajúce dodnes, masky a kostýmy nemajú chybu, ale celkový príbeh a postavy ma moc nezaujali. 65% - 3* ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Legenda je především pastva pro oči. Ridley Scott vykouzlil typický pohádkový příběh, kde proti sobě tradičně stojí dobro a zlo, zasazený do překrásného Tolkienovského světa a doplněn nádhernou hudbou Jerryho Goldsmithe. Legenda mě mile překvapila, od spojení Ridley Scott a fantasy pohádka jsem si mnoho nesliboval, ale nakonec jsem vcelku spokojen. Dodám jen, že jsem viděl 114 minutovou režisérskou verzi. S přihlédnutím k tomu, že je Legenda asi nejslabším "celovečerákem" Ridleyho Scotta, dávám jen za 3*. 70% ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Mladý, nevinný a s velmi blízce s přírodou spojený Jack je hluboce zamilovaný do krásné princezny Lili. Ani jeden z nich netuší, že na světě může existovat něco jiného, než je láska a nevinnost. Z dobré vůle Jack ukáže své lásce jednorožčí pár, který symbolizuje všechno dobro na zemi. Stejná zvířata chce ovšem zničit zlý démon Temnota. A částečně se mu to právě díky dobrotivosti a nevinnosti Jacka povede. Tomu později nezbývá nic jiného, než se vydat do sídla Temnoty zachránit zbývajícího jednorožce a zároveň i svou nejdražší Lili, která uvízla v temných zákoutích chtíče. Pro mě se rozhodně jedná o "legendární" podívanou, která je i přes krapet prostinký příběh, pořád nádherná a líbivá. Pro Toma Cruise to tenkrát byla jedna z prvních větších rolí, i když na celosvětový úspěch si musel ještě chvíli počkat (Top Gun). Co ale celý snímek charakterizuje a čím získává navíc oproti jiným pohádkám, jsou na svou dobu úžasné masky a samozřejmě výprava. Věřím, že všichni tuhle pohádku už viděli, ale i tak doporučuji se na ni, po letech, podívat znovu a znovuobjevit její kouzlo, které především spočívá právě na dříve uvedených faktorech. Herecky se zde vyjímá především Tim Curry v roli temného démona, ale který je díky geniálnímu namaskování téměř k nepoznání. Jemně utkaná hudba už jen doplňuje tento téměř dokonalý fantaskní a snový svět plný kouzelných bytostí, čekající na znovuobjevení a na zaslouženou divákovu pozornost. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde o jednoduchý příběh: zachránit princeznu a zabít netvora, flm se mi líbil. Herecké výkony nejsou nijak převratné, ale postavy k nim ani nedávaly prostor. Přesto někdy je skutečně v jednoduchosti krása a v téhle oddychové pohádce to platí dvojnásob. Vizualizace a hudba zde vytvořila dokonalý pár, který ve filmu vynahradí slabší stránky. Zvláště silná a působivá se mi zdá scéna, kdy skřeti sekají jednorožcův roh, teda alespoň mne magická a tragická atmosféra nadzvedávala ze židle. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První velké zklamání od Ridleyho Scotta. Legend je hodně špatný fantasy film, na kterém je poznat, že mu chybí podstatná část stopáže (viděl jsem 90minutovou verzi) a tak scény působí moc rychle a nahodile, a i když se ve filmu pořád něco děje, mě to málem několikrát uspalo. Možná, možná až se budu hodně nudit, tak si seženu tu nesestříhanou verzi, ale nic neslibuju. Opravdu velké zklamání, které mi potvrdilo, že Nekonečný příběh je jen jeden… 40 %. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Maska skřeta jménem Blix byla inspirována Keithem Richardsem, s nápadem udělat masku podle kytaristy The Rolling Stones přišla herečka Alice Playten, která ve filmu postavu Blixe ztvárnila. (FAITH.BABE)
  • Celá lesní scéna během dotáčení vyhořela kvůli špatně umístěným barelům s benzínem, kterými štáb uměle udržoval oheň při vílím tanci. Když uviděl režisér Ridley Scott les lehlý popelem, řekl jen: ,,Jdu si zahrát tenis.'' (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama