Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepolapitelný odstřelovač začne metodicky likvidovat klíčové postavy jihokorejské rozvědky. Speciální agent Ryu a jeho parťák Lee z toho podezírají nejlepšího severokorejského zabijáka, slečnu Hee. Postupem času to ale začíná vypadat, že by se spíš měli soustředit na svůj vlastní rajón, protože se zdá, že v něm mají krysu... (cubajz)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (34)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Swiri znamenal pre novodobú juhokórejsku kinematografiu približne rovnaký prínos ako v '97 Cameronov Titanic pre oživenie veľkoprodukcie a zážitku filmu "ktorý patrí iba na plátno". Práve od tohto filmu možno začať datovať korene obrovského boomu juhokórejskej kinematografie, ktorá v súčasnosti (2005) bezpochyby diktuje tempo nielen Ázii, ale je na prednom mieste aj v rámci svetovej kinematografie. Obrovský rozpočet sa preniesol do veľmi zručného remesla, kde formálne spracovanie si ničím nezadá s hollywoodskou A-produkciou, z ktorej Swiri kopíruje aj viaceré obľúbené, ale žiaľ častokrát aj predvídateľné scenáristické konštrukcie a miestami navyše čerpá inšpiráciu aj z honkongského heroic-bloodshed (spomaľovačky v akcii, face-to-face mierenie zbraní a pod.). Práve miestami obohrané scenáristické kľučky sú na Swiri jediným zádrheľom, ale zároveň krásne ukazujú to, že už v počiatkoch boli juhokórejski tvorcovia schopní hollywoodskému kopíraku vtisnúť vlastný punc, ktorý sa neskôr stal súčasťou ich trademarku. Za všetko napr. stačí spomenúť obľúbené mixovanie žánrov (v Swiri ide o neustále prelínanie akčného konštruktu s dramatickou líniou jemné reznutú romantikou, pričom prechody fungujú takmer vždy veľmi dobre) a schopnosť vtisnúť aj "mainstream-u" viaceré vrstvy (bipolarita osoby zabijaka je skvelou alegóriou na vyše päťdesiatročné rozdelenie kórejského národa). A navyše pre mňa osobne má film ešte 0,5* k dobru za Min-Sik Choia :-) . Vo výsledku je Swiri aj z dnešného pohľadu formálne veľmi dobre natočenou akčnou drámou s mierne odhadnuteľným vývojom deja, pričom rovnako dôležitá je potom aj jeho spomínaná historická dôležitosť. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Příběh je dost snadno čitelnej, skoro by se mi chtělo říct, až trošku moc snadno na to jak se to snaží být tajemný a zkrácení by tomu taky neuškodilo, nicméně i tak je to výbornej teroristickej thriller, kterej v závěrečný půlhodině neskutečně vygraduje k velkýmu finále, akorát škoda, že takhle napínavej nebyl celej film, jelikož to co se děje předtim působí občas mírně utahaně. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Moj kamarat, s ktorym som tento film pozeral, po skonceni filmu poznamenal : "Ak by tento film natocili americania, ani pri nom nepohnem obocim". A o tom to je. Shiri je vo svojom jadre nenarocny, popkornovy akcnak. Ti dobri, ti zli, akcia, strelba, niekolko dejovych zvratov ci sokujucich odhaleni, no je natoceny sposobom, ktory vas dostane. Je natoceny po korejsky. S hutnou davkou emocii, osudovych okamihov, drsnosti. Film nekonci prichodom policajnych aut na miesto cinu, ale ma krasny, jemny dlhy epilog, na povrch sa dostane myslienka a postavy nadobudnu omnoho vacsiu hlbku. A ja som zistil, ze som prave nevidel "len" dobre natoceny akcnak, ale skutocne skvely film, ktoreho pocity doznievaju este dlho po dopozerani. Jeden z tych korejsky filmov, ktore by skutocne nemal NIKTO minut. (9/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VY DVA JSTE NEJLEPŠÍ AGENTI, KTERÉ MÁME. VAŠÍ HLAVNÍ PRIORITOU JE DOSTAT JI......“ /// Bang-hee Lee. Severokorejská smrtící mašina. A vůbec, všichni ti ,,ze severu“ dělaj těm ,,na jihu“ pakárnu. Trocha špionáže, trocha politiky a kus akce. Všechno dohromady to dává smysl, takže po hodince jsem zralej ke skládání oslavných songů, když v tom – neprůstřelný agenti a superhrdinská dokonalost sráží mé nadšení. Optimisticky ovšem připomínám, že s tímto lapsusem se akce dvojnásobí. Tak babo raď! Tohle mohla bejt **** jak vyšitá. Závěrečnej finiš obstarává love story…, fakt, nebejt těch bezduchejch píčovin… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechápu, co by mohli mít společnýho štěnice a ryby. (Akvárko?) 2.) Baví mě, když jsou kluci (a holky) z KLDR v akci. 3.) Thx za titule ,,risokramo“ a ,,mevrt“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak se korejci vydali i na půdu akčního filmu. Z filmu je cítit pokus o přiblížení se hollywoodské produkci avšak co se týká zpracování tak to značně pokulhává. Děj není stejně jako u většiny akčňáků až tak důležitý ale zde je problém v tom, že film nedokáže pořádně zabavit nebo zaujmout. Akčních scén je minimum a i když nepůsobí lacině jsou velice nepřehledné a špatně natočené. A to, že se tvůrci snaží do děje vložit i dramatické části je úplně zbytečné. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V jedné scéně je vidět, že hlavní hrdina má na stěně v bytě plakát s českým nápisem "Saténový střevíček". (damned)

Reklama

Reklama