Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Bílá smršt' přibližuje vzrušující formou skutečný příběh dramatické plavby lodi Albatros v roce 1961. Tehdy se skupina mládenců z majetných rodin vydala pod velením zkušeného a drsného mořského vlka na roční plavbu Karibským mořem, aby si vyzkoušeli svou dospělost, odvahu a odolnost. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kazdy reziser musi mit nejaky nejhorsi film, u Ridleyho Scotta vyfasoval cerneho Petra prave White Squall. Jsou zde sice jakesi minimalisticke zablesky Ridleyho epickych zaberu, predevsim skvele nasnimane morske vlny, obcas si diky lodim a nekterym exotictejsim lokacim muzete vzpomenout i na 1492, ale to co je zde rozehrano za irelevantni pribehovou party vsemi temi noname nesympatickymi fakany, to se jen tak nevidi. Krome funiciho Jeffa Bridgese navic zadny zasadni herec. Hudebne se nekdo snazil zopakovat Vangelise a vyplodil jen hodne hodne slaby odvar. Celkove ten fillm, obzvlast na Ridleyho pomery pusobi az nezvykle bckove. Jednalo se o Ridleyho nejslabsi cast kariery, nejdelsi (4 leta) prodleva mezi filmy a kdyz uz, tak to dopadlo takhle trapne. 3/10 ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nemůžu Ridleymu zazlívat to, že si chtěl oddychnout filmem, který neláme rozpočtové nebo návštěvnostní rekordy, čímž však neříkám, že nemáme tu čest s dobrým filmem s poctivě odvedenou filmařinou a s charismatickým "mořským vlkem" Jeffem Bridgesem v hlavní roli. A pokud překousnete i to, že scénář rád hraje na sentimentální nótu a pořád dokola zdůrazňuje důležitost lidských hodnot, budete nakonec taky spokojeni. 70% ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jedná se sice o vylíčení skutečné události, jejímuž natočení asistovali opravdoví účastníci, jako výsledek to z hlediska autentičnosti vypadá velice, ale velice podivně, nepravděpodobně a rozpačitě. Vypadá to, jako kdyby byl film natočen tak, jak se to mělo stát - tedy jak by se to bylo líbilo těm, co to všechno skutečně prožili. Právě proto celý film působí dost lacině a chlapácký Jeff Bridges ani soudní finále jak z Jagu to zachránit nemůže. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Bílá smršť a G.I. Jane. V druhé půlce devadesátek Ridley Scott točil filmy, které po něm nikdo nechtěl. Bílá smršť je koukatelná, ale povrchní, nevýrazná a rychle zapomenutelná a to mám námořní filmy hodně rád. Ale oceňuju závěrečné vodní orgie, které se ještě obešly bez jedniček a nul a jsou krásně fyzické, no, bez komicky patetické koncovky v soudní síni bych se obešel. A zamrzí, že herecký matador jako Bridges nedostal zajímavější postavu než je jeho nepřístupný kapitán. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Áno, morálne ponaučenia z "výchovy mladíkov v Amerike" sú prvoplánové, predvádzanie ich dospievajúcich svalnatých tiel a obrusovanie ich pubertálnych nálad na jednej strane i získavanie cenných skúseností na strane druhej takisto...ale nemôžem jednoducho poprieť, že tento film mi poskytol zaujímavý a pekný zážitok a určite má na tom svoj podiel aj "vrrr-mňam" drsný Jeff Bridges, prekrásne more, karibská hudba, námornícka disciplína a mušketierska spravodlivosť, chutnučký Jason Marsden (jeho životná rola!) a v neposlednom rade aj Stingovo Valparaiso... a predsa ešte niečo - ten zvláštny nedefinovateľný pocit, ktorý človeka ovládne, keď si oživí spomienky na niečo...čo v ňom vyvoláva zvláštny, nedefinovateľný dobrý pocit :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Původní hudbu pro tento film složil řecký skladatel Vangelis, ale nespokojený Scott ji odmítl. Vangelis svůj výtvor vydal jako řadové album pod názvem „Oceanic“. Poté složil a nahrál hudbu Maurice Jarre, ale Scott ji opět odmítl. Nakonec použil hudbu Jeffa Rony. (Locksley)
  • Loď Brigantina, nazývaná Albatros, jejíž osudy snímek zachycuje, se potopila 2. května 1961 údajně v bílé bouři. (Terva)
  • Natáčanie prebiehalo v Grenade, USA, Anglicku, Južnej Afrike a na Malte. (Danny88)

Reklama

Reklama