Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith hraje s Genem Hackmanem ve strhujícím a napínavém thrilleru, kde se neustálá akce snoubí s nejvyspělejší technologií. Robert Clayton Dean je úspěšný washingtonský právník, u něhož - bez jeho vědomí – skončí video, které spojuje vysokého úředníka všemocné National Security Agency s politickou vraždou. Smrtonosná skupina dokonale vycvičených agentů NSA proti němu vede neúprosné tažení za použití té nejmodernější techniky, jehož cílem je Deana zdiskreditovat a získat zpět usvědčující důkazy. Členkou impozantního hvězdného obsazení je i Regina Kingová. Připravte se na ještě větší příval akce, zatímco Dean zoufale závodí s časem, aby získal zpět svůj kdysi normální život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (617)

lamps 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený a zrežírovaný thriller o muži, který se octl v nesprávný čas na nesprávném místě a stává se štvanou zvěří. Strhující tempo snímku nepovoluje ani na okamžik a i zdánlivě nevinné, ovšem bedlivě sledované a odposlouchávané dialogy se stávají zajímavým a napínavým prvkem příběhu. Ke všemu pak ještě nápadité honičky, přestřelky a výborné vyústění dělají z Enemy of the State jeden z vůbec nejlepších akčních filmů 90. let. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nemáte právo vstoupit do mého domu...Nepřítel státu je snad vůbec nejmainstreamovějším a divácky nejvděčnějším Scottovým filmem, čemuž nakonec patrně vděčí za svou oblíbenost. Klasický příběh chlápka v zoufalé situaci je prostě pro široké obecentsvo stravitelnější, než zbylé Tonnyho snímky, hrající si až s experimentálním vyprávěním...A s vizualitou.... Obrazově stojí Nepřítel státu někde na úpatí SVK (Scottův Vizuální Kopec; jeho vrchol vymezují Spy Game a Muž v ohni), chybí mu ještě osobitost pro tohoto režiséra tak typická. Krom kamerových nájezdů na varovně pípající satelit na orbitu matičky Země mě nejvíc zaujal výtečně nasnímaný maskar v závěru. A ten jsem tedy, musím přiznat, již toužebně očekával, když se v polovině filmu něco zlomilo a původně strhující předzvěst filmových bourneovek se stále více rozbředávala a ztrácela na zajímavosti...70% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Skvelá zápletka, herecké obsadenie ako aj výkony. Voight ako ten zlý je super, Hackman skvelý ale od Willa Smitha by som takýto výkon po priemerných roliach typu 'Men In Black' a 'Independence Day' vôbec nečakal. Réžia detto, bratov Scottovcov môžem. Film ukazuje, kam až môže zájsť sila politickej moci, dosah technológií a že v súčasnosti si nikto nemôže byť istý svojim súkromím. Skvelo natočené, rýchle bez akýchkoľvek zbytočných naťahovačiek a tak reálne, že som týždeň po filme s nikým netelefonoval. Jeden z najlepšie premyslených filmov aké som kedy videl. 95%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Krásná vzpomínka na Tonyho Scotta, který podobné filmy opravdu uměl. Na přelomu tisíciletí se věnoval ve dvěma politickým thrillerům a tedy se vydal trošku do míst, kde do té doby prakticky nebyl. Nepřítel státu stojí na skvělém Willu Smithovi, pro kterého to bylo ve své době jakésik symbolické pokračování stavu věcí. Nebojím se jej označit za možná největší hvězdu druhé poloviny 90. let. Pro Genea je zase tenhle film zcela určitě pokračováním příběhu postavy, kterou si zahrál v Coppolově Rozhovoru před čtvrt stoletím. PS: Tom Sizemore hraje přímo luxusní mafiánskou postavičku 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tony Scott v nejlepsi forme, tenhle film se muze zaradit mezi jeho vrcholy, jako jsou Posledni skaut a Pravdiva romance. Tony natocil inteligentni akcni thriller, kterej nesazi jen na honicky a prestrelky, ale ma slusnej, i kdyz ne nejak zvlast originalni, pribeh a hlavne je celej cool natocenej se slusnou hudbou. Prakticky behem prvnich 15 minut zacne honicka, ktera skonci az za hodinu a pul. Poslednich 30 minut je sice pomalejsich, ale je tu pekna pointa. Navic tu neni Will Smith za frajirka, ale vetsinu casu je pekelne nasranej a vubec netusi co se deje, fakt jeden z jeho nej vykonu. A kdyz se k tomu prida perfektni Jon Voight a Gene Hackman, tak si prakticky nemam na co stezovat, ale precejen to nebude na maximalni hodnoceni, i kdyz o chlup. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (21)

  • Budova, která slouží jako zázemí Brilla (Gene Hackman), je bývalá továrna na sodovku Dr. Pepper. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 1998 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama