Reklama

Reklama

2000 maniaků

(neoficiální název)
  • USA Two Thousand Maniacs! (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdesi na americkom vidieku existuje geograficky neznáme mestečko Pleasant Valley, ktoého obyvatelia usporadúvajú pravidelné oslavy. Vrcholom týchto osláv je nalákanie okoloidúcich turistov do útrob mestečka, poskytnutie im free-ubytovania a kadejakých vymožeností. Všetko samozrejme v duchu oslavného mávania vlajkami a srdečných úsmevov. Turisti však netušia, že budú počas tohoto krátkodobého pobytu jeden po druhom rozsekaní, rozkrájaní, rozštvrtení atď... (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Remake z roku 2005 s dnes už hororovými legendami Robertem Englundem a Lin Shaye jsem viděl minimálně 4krát. Tenhle originál od Herschella Gordona Lewise mi ale stále unikal. Konečně se ale dostalo i na něho. Co k tomu dodat Lewis byl určitě průkopníkem a na svou dobu jde určitě o pozoruhodnej a v hororových kruzích jistě zábavnej kousek ale já si nemůžu pomoct. Remake se mi prostě líbil víc. Ikdyž ono se to těžko srovnává. Dnes si totiž tvůrci můžou dovolit v podstatě cokoliv. Kdežto Lewis s takovýma filmama teprve začínal. Nu což. Pocitově spíš na lepší 3hvězdy. Ale přihodím i tu 4hvězdu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rok po „slávnom“ gore-feste Blood Feast nakrútil Herschell Gordon Lewis tento film. Režijne poučený už nerobí elementárne kiksy ako minule. A tentoraz je humornejší, vníma veci s nadhľadom a roztomilú úchyláreň poníma ako dekadentne čiernohumornú gore-absurditu, v ktorej sa najnásilnejšie scény striedajú s komickým vystupovaním malomeštiakov, podmaľovaným sviežou country hudbou. 2000 Maniacs je pestrofarebná a veselá zvrhlosť s príšernými hereckými výkonmi (trademark režisérovych filmov) a veľmi osobitým autorským "cítením". 3* v rámci rebríčku, ktorému kraľuje Bad Taste. ()

Reklama

hladass 

všechny recenze uživatele

I když se mi remake z roku 2005 líbil více a to především díky Robertu Englundovi a Christě Campbell, svižnějšímu a vtipnějšímu ději, tak shlédnutí originálů vůbec nelituji... Ač lehce amatérsky natočen a v průběhu mu dochází dech, tak úchylné nápady a našení buranských usedlíků při místních oslavách vás prostě musí chytit za srdce... Já byl v rámci možností spokojen... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Gordon Lewis má sice koule na to, aby urval přestárlé blondýně její kdysi pohlednou ručku, ale bohužel už nedokáže udržet tempo, rytmus a k divákově smůle ani kameru, která v některých momentech zaostřuje jak výletník v presu a cestovní horečce. Celé to má českému divákovi důvěrně známou atmosféru Starců na chmelu a to hlavně díky kvantitě a kadenci rozjuchaných mladých tváří, kolektivní vesnické soudržnosti, vůni pohodového léta a kytarovým vypalovačkám místních chlapců. Od průměrného hodnocení nakonec odradí ukrutně debilní černokněžnická pointa a nesnesitelně dlouhé finále. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jižanská cháska z městečka Pleasant Valley zláká šest kolemjedoucích seveřanských nebožáků a pasuje je na čestné hosty svých oslav stého výročí. Než si ti mladí yankeeové konečně položí otázku, proč by kurva město plný jižanských buranů chtělo slavit 100 let od porážky ve válce Severu a Jihu, bude už příliš pozdě - neboť jsou na ně nachystány speciality typu lidský BBQ, koňská roztržka, downhill v ohřebíkovaném barelu, nebo megašutr. Mám rád jak tohle téma (US obč. válka), tak remake 2005, nebyl tedy důvod si to neužít. Starosta Buckman je správnej vypasenej pantáta, jeho rozesmátí kumpáni taky stojí za to. Gore je prostě 60’s Lewisovská práce, ale spíš jde o ty hezky zvrhlý nápady... Sranda, která navíc znamená začátek buranského hororu. ♫ Yeeeeeyeehaaa – the South’s gonna rise again! ()

Galerie (25)

Související novinky

Spousta maniaků na metr čtvereční

Spousta maniaků na metr čtvereční

23.02.2005

Svojí premiéru na režijní stoličce si v právě dokončeném hororu 2001 MANIACS odbyl Tim Sullivan, rodák z New Jersey. Spolu s Chrisem Kobinem napsal scénář k příběhu o cestovatelích, kteří se… (více)

Reklama

Reklama