Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kúzelník predvádza show, v ktorej si vyberá ženy dobrovoľníčky z hľadiska a ukazuje na nich rôzne druhy mučenia, prepichovanie mečmi, prevŕtava ich a pod. Dobrovoľníčky v zdraví odchádzajú, no v ten istý deň po vystúpení zomierajú na rovnaké zranenia, aké im spôsobil mág. Polícia je bezradná a nedarí sa jej zistiť súvislosti medzi vraždami a kúzelníkom... (matriosa)

(více)

Recenze (24)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel hlavní příčinou neúspěchu The Wizard of Gore je potřeba hledat ve velice špatném výběru herců, kteří předváděli opravdu tragikomické výkony. Nevěděl jsem jestli se mám u toho smát, nebo to samou zlostí raději vypnout. Herec Ray Sager nikdy nepatřil mezi moje velké oblíbence a ani zde v jeho začátcích tomu nebylo jinak. Osobně moc nechápu jeho výběr. Možná to bylo díky jeho uhrančivým očím, protože kamera si nejčastěji vybírala právě je. Dalším kamenem úrazu je i zbytečně zdlouhavá stopáž, která je plná nudných pasáží, stupidních dialogů a bez nutné dávky napětí. Pouze při trýznění dívek jsem pocítil malou změnu atmosféry, kdy se tvůrcům přece jenom podařilo zaujmout mou pozornost. Bohužel i samotné triky ( či gore efekty) chcete-li patří do kategorie těch podprůměrných. Sterilní střih a lehce zmatená kamera rovněž ději moc nepomohli, ale musím ocenit samotný tvůrčí nápad. Šílenec Lewis se totiž později snažil vyvarovat většiny svých chyb a na sklonku své kariéry natočil ještě dva mnohem zajímavější snímky. 4/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Můj pohled na tento zde"odpadový" film je dosti odlišný než u většiny uživatelů, kteří jej mohli shlédnout ... Rozhodně se na tento film dívám (a sledoval jsem jej) z úplně jiného úhlu. Ano, uznávám, že kdyby někdo z filmu vystříhal gore scény, je to ta největší prasečina a ubohost ve filmových dějinách ... Jenže Lewis byl sice na jednu stranu "magor", ale na druhou stranu průkopník. A to právě v oblasti filmů zobrazující gore scény na svoji dobu toho nejhrubšího kalibru. Byl to průkopník, který nenatáčel filmy chytající diváky za srdce, ale chtěl šokovat, obracet žaludky a chtěl překračovat hranice. Navíc naprosto nadčasově natáčel své filmy s opravdu nádhernýma holkama a to od samotného počátku až do posledního díla, které bylo vyloženě přehlídkou erotiky a kočiček ... (Blood feast II: All U Can Eat 2002). Tahle kombinace je na svoji dobu neuvěřitelně nadčasová a odvážná. Filmy by se měly hodnotit dle žánru nebo subžánru a pokud vezmeme tento film a skoukneme jej, tak snad jasně vidíme, že je to účelová přehlídka GORE - scén, že Lewis chtěl ukazovat ve své době nevídané, že se sám učil a že se z jeho krvavých "kousků" začali brzy učit nebo alespoň inspirovat horroroví režiséři (zlatý věk "gore-Itálie", slashery, splattery apod.) dalších několik desítek let!! A v tom vidím rozhodně přínos tohoto filmu. Jinak se jedná skutečně o neuvěřitelně bizardně filmově a technicky zpracovaný flick, NE-herectví jednotlivých postav je do nebe volající šíílenost a skutečně si lámu hlavu, jestli bylo záměrně takto špatně a trapně zahráno nebo ti lidi fakt neuměli vůbec hrát ... to mi hlava stále nebere. Celkově je to úlet, ale na dobu vzniku, použtí detailních záběrů na rozmašírovaná těla, použití skutečného zvířecího masa a vnitřností, nechutné přehrabování se v lidských orgánech atd. ... to prostě nejde neocenit a já jako nadšenec do horrorů tento film vyloženě oceňuji (ostatně jako všechny dosud shlédnuté Lewisovy filmy ...). Byl to šílenec, ale byl to odvážný průkopník ... ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2008 JUNO dělá Lewisově WIZARD OF GORE (1970) vskutku medvědí službu, protože je v něm vyhlášen za lepší slasher film než Argentova SUSPIRIA. Jednak WIZARD OF GORE není slasher film, protože se v něm nepohybuje maskovaný vrah s dranždírákem v ruce, ale jedná se o v první polovině neuvěřitelně zábavný splatter, a jednak je Argentova SUSPIRIA lepší. Ale v tom, že Lewis je klasik horroru, jehož mysl je zvrácená, má recht._____ Je dobré vědět, z jakých tradic nejambicióznější film z-kového režiséra Herschella Gordona Lewise vychází, abyste si ho mohli náležitě užít a nevyčítali mu jeho přednosti (teatrálnost herectví, prvky melodramatu, statičnost kamery, okatost efektů). Tenhle splatteer totiž vychází z tradice francouzského divadla Grand Guignol, jenž v půlhodinových "aktovkách" představilo hry, které měly diváka buď vzrušit, nebo rozrušit a v povětšinou melodramatické zápletce, v níž se zkoumaly hranice sociálních jistot, se divák šokoval a bavil přívalem násilí a nehappyendovým koncem. Násilí, ke kterému vše směřovalo, a tak o nějakých příbězích nemůže být řeč, bylo příliš očividně umělé (což vytvářelo pnutí mezi děsem a zábavou), a divákovi bylo hned ze začátku hry teatrálně přehrávajícími herci řečeno, co bude následovat._____ WIZARD OF GORE má výborného Raye Sagera v hlavní roli, který příšerně přehrává, což ale patří k jeho jevištním vystoupením, okaté triky ve scénách násilí, kdy může být divák zhnusen i pobaven zároveň, melodramatičnost obsaženou ve vztahu dvou hlavních hrdinů a hned zprvu diváka připraví na to, co může čekat. Problém nastává, když se pokouší rozvíjet něco jako příběh a délka filmu přesahuje trojnásobek délky jedné grandguignolovské aktovky. Pro všechny snoby a stádečko: hodnoceno v rámci žánru (70%). P.S. JUNO dělá Lewisově WIZARD OF GORE (1970) vskutku medvědí službu... konec či začátek? ()

woody odpad!

všechny recenze uživatele

"How unfortunately!" Děsivý padouch Dienstag řeže ve své kouzelnické šou ženské na kusy, načež svým démonickým pohledem zhypnotizuje celou Ameriku. Je to iluze nebo realita? Sen či pravda? Konec či začátek? Záleží jen na vás! Absolutní filmová křeč... Lepší zakončení LFŠ byste pohledali... Za způsob usmrcení děrovacím lisem jsem chtěl hvězdičku i přidat, ale nebudu si kazit skóre... "I too!" "You Too?" (LFŠ 2008) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Lewis se nezapře, je to úchyl kterej točí filmy bez příběhu zato s nemalou porcí gore a hnusu. Tady tomu není jinak. Jako první jsem viděl remake kterej mi přišel celkem v pohodě a i s dobrým příběhem, tohle bylo sice o něco horší ale i tak poměrně zábavné. Gore tu hraje prim a na tu dobu je hodně velké a drsné, nicméně některé scény byly takové spíše úsměvné. A některé mučeníčka byly naprosto zbytečně natahované. Nemá cenu tu hodnotit jak hrají herci když tu jsou téměř nepotřební a ani hlavní herec za moc nestál. Hudba byla lehce úsměvné a též zbytečná ale něco mi na tom sedlo a celkem rychle to uteklo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v americkém Chicagu v Illinois. (Epistemolog)
  • Krev a vnitřnosti v gore scénách byly skutečné. Nebyly však lidské, ale zvířecí, a to konkrétně ovčí. Mršiny zvířat tvůrci zakoupili na jatkách – bylo to levnější, než použití falešné krve a umělých orgánů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama