Reklama

Reklama

Psí vojáci

  • Velká Británie Dog Soldiers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na Skotskou vrchovinu přilétá jednotka seržanta Wellse, aby tu strávila několik dní cvičením. Po cestě objeví tábor a v něm jenom krev a zbraně, ze kterých nikdo nestihl vystřelit. Zároveň tu najdou kapitána Ryana, který jako jediný přežil. Ryanovým pomateným řečem o tom, že měl být jenom jeden, jednotka nevěnuje pozornost do té doby, než uslyší první hrůzostrašné zavytí. Začne zběsilý útěk a po něm nejdelší noc v boji proti tajemnému nepříteli, který si z obyčejných kulek moc nedělá. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

Brennos 

všechny recenze uživatele

Béčko... bezpochyby... často vtipné tam, kde by nemělo, ale občas i tam, kde by mělo... neskutečně předvídatelné... příliš brzké odhalení "nepřítele"... Nicméně já se bavil, ikdyž občas na úkor tvůrců... a prostě tomuhle kousku nemůžu uškodit ;o) Největším kladem filmu bezpochyby charismatický Sean Pertwee alias seržant Wells. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový anglických horor o vklodlakoch? Hmmm, to môže byť zaujímavé. Bohužiaľ nie tak, ako som očakával. Zo začiatku ešte atmosféra celkom slušne pracuje (strach z nevideného), ale keď sa lykantropi v druhej polovici ukážu v celej svojej kráse, všetok strach náhle opadne. No čo vám budem hovoriť, chlapík nasúkaný do nerealistického kostýmu s papuľou, ktorá sa samovoľne otvára a zatvára podľa toho, ako silno herec trhne hlavou... viac dúfam hovoriť nemusím. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Psí vojaci sú fajn horor. Je vidno, že obrovský rozpočet to asi nemalo, moc Hollywoodsky to tiež nevyzerá, ale britský herci na čele s Kevinom McKiddom, napínavé akcie, fajn design vlkodlakov, hudba a hlášky dokážu rozhodne zaujať. Len škoda, toho zbesilého strihu, ktorý podráža filmu nohy. Neil Marshall strihal niekdy viac ako vojaci za minútu vystrielali. Mňa to bavilo, mám rád vojakov proti krvilačným beštiám a pokiaľ to pozeráte večer, tak máte o zábavu postarané. 80% - 4* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První rejžův celovečerák a hned skvostná béčková pecka. Jednotka vojclů na cvičném pochodu Highlandem, je za úplňkové noci ze zálohy přepadena a postupně na kusy masa cupována rozvětvenou rodinou skotských vlkodlaků. Film je na první i druhý pohled levný a neohromí svými triky ani výpravou, ale moje sympatie si získal příjemně neformálním stylem režie i hereckých výkonů; všichni herci jsou skvělí týpci (+ jedna skvělá typka), mluví jak jim zobák narostl, na nic si nehrají a jsou vám svým vojáckým tvrďáctvím sympatičtí. No, možná že to jejich chlapácké hláškování bylo chvílemi malinko přehnané, ale určitě se na to kouká líp, než na nějakou vyteplenou romantickou komedii nebo na podobný sajrajt. "Ou, Ježíši, mám střeva venku!" "No tak je nacpeme zpátky!" "Nebudou tam kurva držet!" "Jasně že budou!" apod. Dog Soldiers jsou parádní Marshallovou generálkou před majstrštykem The Descent tři roky poté. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Psí vojáci" celkem splnili mé očekávání. Herci nepostrádají charisma a svou snahou vyrovnávají občas trochu lacině vyhlížející efekty. Tu a tam sice skřípe logika a vědátorské kecy jediné ženské protagonistky mi lezly na nervy, ale na druhou stranu to byla pohledná mladá holka a tu vědeckou identitu měla vlastně jenom jako krytí, tak to zas tolik nevadilo. Slušnou atmosféru snímek bezesporu má a já se u něj docela dobře bavil. Ovšem do "nejlepšího filmu o vlkodlacích všech dob", jak se chlubí Neil Marshall ve filmu o filmu, má jeho snímek hodně daleko. V tomhle oboru je pro mne jedničkou určitě spíš třeba Jordanovo "Společenství vlků". ()

Galerie (72)

Zajímavosti (16)

  • Po svojom vydaní bol tento film dlhý čas najsledovanejším filmom medzi britskými vojakmi v Afganistane a Iraku. (beso74)
  • Neil Marshall vytvoril 17 či 18 verzii scenáru a až vtedy bol s materiálom natoľko spokojný, že začal s natáčaním. (beso74)
  • Film obsahuje potitulkové záběry. (Duoscop)

Reklama

Reklama