Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absurdní muzikálová science-fiction komedie o podivné misi vesmírného obchodníka v ještě podivnějším vesmíru. Sluneční soustava AMERICKÉHO ASTRONAUTA totiž spíše připomíná Divoký západ devatenáctého století plný zpustlých barů, vesnických tanečních soutěží a individuí obchodujících s prazvláštním zbožím. Zda se Samuelu Curtisovi podaří naplnit svou misi mezi Jupiterem a Venuší, industriální planetou sexuálně frustrovaných dělníků a světem aristokratických žen, záleží nejen na jeho obchodním umu, ale též na jeho schopnosti protančit a prozpívat se neveselými chvílemi meziplanetárního cestování. A samozřejmě také na tom, jak dlouho si dokáže krýt záda před nemilosrdným šíleným profesorem, který je mu již dlouho v patách. (Paradižnik)

(více)

Recenze (12)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*ŠALALA MEDZI HVIEZDAMI* Bolo to absurdné, netradičné, miestami vtipné. A zaujímavé možno prvých niekoľko minút, kedy človek ešte nevedel, čo ho čaká a mohlo mu to všetko prísť ako celkom originálny úlet. Veď ako často niekto natrafí na spojenie sci-fi a muzikálu v čiernobielom prevedení? Po polhodinke však prichádza vytriezvenie a divák zisťuje, že nič prevratné sa diať nebude, že film bude plynúť rovnako pomaly a bez toho, aby vzbudil záujem, ešte veľmi dlho. Situácie sú nezvyčajné, lokácie neočakávané, postavy zaujímavé a neznámy herci v nich excelujú - to všetko by mohli byť vynikajúce pozitívne atribúty pre netradičný film, ale v tomto prípade sa to nedarí. Jediné, čo vo mne aj naďalej rezonuje, sú tanečné a hudobné kreácie postáv, od ktorých by ste to nečakali a tiež skvelá hudba. Všetko ostatné tam byť nemuselo. Verdikt v 1 vete: Výborná hudba s nepodareným videoklipom. 07.01.11 ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Netradičný filmový zážitok. Veľmi obskurné a vo svojej absurdnej nelogickosti to prekonáva všetky hranice. Film, ktorý je postavený na logike spravme presný opak toho, čo by divák očakával. Každá scéna tak končí úplne nepredvídateľne a nelogicky a to nielen čo sa týka dramaturgie ale niekedy aj štýlového spracovania, až sa z toho stane hra a vás to baví. Keď nakoniec doletia hrdinovia na planétu so ženami a začnú svojou zbraňou všetkých premienať na kôpky piesku, tak ste vystavený totálnej bezradnosti a neviete či sa máte bláznivo rehotať, alebo rovno odísť urazený z kina. Nazval by som to antihumor. Tanečné a hudobné čísla sú výborné! ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Absurdní to je, vtipné trochu též, (některy) hudební čísla celkem odfláknuty (i když stejně mi asi v paměti zůstanou), jiny zas dokonaly, ale taneční většinou dokonaly. Chvilu sem si řikal, jestli to není od Jarmusche, ale pak mě to přešlo. Bez titulků poloviční zážitek, ale i s mou chabou angličtinou se to jakž takž dalo. Každopádně je o snímek nadprůměrnej a stojí za pofšimnutí. Už jenom ten ujetej děj. Ale i ta minimalistická výprava, která mi místy připomněla verneovky jak od Zemana... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Docela velké zklamání. Sice se na tom mém zážitku určitě nějak podepsala i verze, kterou jsem měl staženou, ale i mi to tolik nesedlo. Pár absurdních scén mě pobavilo, stejně tak i ty neméně absurdní písničky, ale všech těchto nápadů mohlo být víc, protože to na mě celé působilo spíš nudně, mdle a zbytečně dlouze. Od režiséra geniálního Stingray Sama jsem skutečně víc, podobně šílenou absurdní jízdu s obrovským množstvím skvělých nápadů, ale tady jsem měl pocit, že to prostě uvízlo někde na půl cesty. Bohužel. Ale někdy v budoucnu tomu dám ještě šanci znova, protože jsem k dispozici měl jen dost mizerné české titulky, které vynechávaly určité části a po půl hodině se úplně rozskočily a tak jsem to celé musel dávat z odposlechu... Slabé 3* ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že i artová scéna má své vlastní parodie. Tato stylová černobílá podívaná, odehrávající se ve vesmíru, je něco mezi Jarmuschem, westernem a bizarním muzikálem se zatraceně dobrou, žánrově rozmanitou muzikou, na pomezí blues, folku, punku a starého dobrého rocku. Jen si nejsem jistá, že to osloví zas tak moc diváků, atmosféra je sice parádní, ale táhne se to jak sopel a ten zvláštní druh humoru asi také nesedne každému. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama