Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla May malá, měla jediného přítele - ručně vyrobenou panenku Suzy. Teď je May velká a jejím jediným přítelem je stále Suzy. Pak se ale May seznámí s filmařem Adamem. Věcí, která se na něm May nejvíce líbí, jsou - jeho ruce. U další známé, Polly, obdivuje její krk. May se prostě na lidech líbí jen některé části. A protože ví, že jediná možnost, jak získat přítele, je ručně si ho vyrobit, pustí se do toho. Začne z uřezaných lidských částí skládat ideální tělo. Není pravda, že by May neměla ráda lidi. Má je ráda. Částečně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

paascha 

všechny recenze uživatele

Čekat od filmu kategorie Horror po půlnoci nějaký hluboký niterný zážitek, po kterém se vám bradička třese dojetím a v krku sedí knedlík jak kachní vejce, je pitomost. Stejně jako čekat krev a střeva v řachandách od Trošky. Tady je to, co tam má být, tedy krev a krev a zase jen krev, a rozhodně tam není nic, co tam prostě nepatří, tedy děj, rozum a ...zapomněl jsem na něco? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Boze to byla kravina. Kdyz se dlouho nic nedelo tak sem to chtel vypnout, ale pak sem si rek, ze prece musi neco konecne prijit a nemuze to bejt furt dokola o tom, ze o May nikdo nestoji. Pak to nastesti prislo, May dostala peknej napad na panenku a uz to jelo. Napad dobrej, ale hororovou atmosferu jsem tu nenasel, jen jsem koukal na sem tam krvave sceny a nijak zvlast me to nebralo. Spis by film obstal jako drama, protoze hlavni predstavitelka hrala docela v pohode. Nejvic se mi asi libila scena s detma ve strepech, ale byla nejak divne nasnimana. Ale zas az tak strasny to nebylo, dokoukat se to dalo. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a so šikovným, bizarnejším spracovaním. Veľkou výhodou filmu je, že dejová linka je dobre napísaná, nenudí a rýchlo to odsýpa. Na druhú stranu by to ale bolo lepšie, keby hlavná hrdinka (inak A. Bettis hrala výborne) bola trochu viac tajomnejšia a sofistikovanejšia, a nie že hneď bolo každému jasné, že je riadne vyšinutá. Strácalo to to čaro psychológie hlavnej hrdinky. Ale aj tak, slušná záležitosť. 70/100 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Carrie bez nadpřirozených schopností, na jedničku zahraný psychologický snímek, jedna z nejtragičtějších a nejpolitováníhodnějších hlavních postav vůbec... To je May. Dokonalý film složený z řady na první pohled nesourodých částí (hehe). Bez chyby. Ne, vážně. Místy je to zvráceně vtipné, místy, hlavně k závěru a v závěru, krvavě hororové (ale vtipné taky), ovšem v první řadě je to pořád film o narušené dívce, která se tolik snažila být normální a tak moc chtěla žít normální život, že z toho pro ni nemohlo vzejít nic dobrého. May v úžasném podání Angely Bettis (neskutečný chameleon) jsem moc přál, aby jí to jednou už konečně vyšlo a bylo mi jí tak líto, ale zároveň jsem byl zvědavý na to, co jí kdo kdy provede a co pak ona provede jemu/jim. Tak mazaně natočené to je. Režie naprosto skvělá, kdy kamera vystřídá snad všechny možné úhly, a fantastický soundtrack ze všeho dělá až magicky tragickou podívanou. Nečekejte klasický horor ani klasický psychologický příběh outsiderky, čekejte film, který je dost pravděpodobně výborný. Pět čistých. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď si nevieš nájsť priateľa, vyrob si ho.“ Bola to noc, kedy si nesmelá May (Angela Bettis) začala zháňať náhradné časti, lebo ju to prestalo baviť a nikto ju nemal rád. Hoci si myslím, že nebezpečnejší sú ľudia, ktorí sú až príliš normálni,než takýto čudáci, je May podarený hororček, ako robený na nedeľňajšiu ranú kávu (pre niekoho). Príjemne zvrhlá záležitosť. Niečo ako keby Wednesday Addams (alebo Mary Shelley) dostala vlastný film a zo strašidelného zámku odišla bývať dole do mesta. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Anna Faris přijala roli Polly, protože se jí zdálo vzrušující hrát lesbu, která se „zamiluje“ do podivné dívky, která má chuť si poskládat z lidských částí svého vlastního kamaráda. (lyukassza)
  • Režisér Lucky McKee si ve filmu střihl malé cameo, jako muž, který byl se svou přítelkyní ve výtahu. (hladass)
  • Jméno přítele, kterého si May nakonec vytvoří, je Amy, což není jen anagram May, ale i slovní hříčka na Ami, což znamená francouzsky přítel. (hladass)

Reklama

Reklama