Reklama

Reklama

Cestovatelé v čase

  • USA Time Travelers, The
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Doktor Erik von Steiner (Preston Foster) a jeho tým skládající se z asistentky Carol White (Merry Anders), doktora Steva Connorse (Philip Carey) a elektrikáře Danny McKeeho (Steve Franken) experimentuje s průlomovou technologií oken do budoucnosti. Ty se ale náhle změní v průchodné dveře a celá jeho skupina se dostane do roku 2070 bez možnosti návratu. Jenže svět v důsledku ozáření dávno zemřel a změnil se v popel a prach. Z lidstva zbývá pouze nepočetná skupinka vědců vedená doktorem Varnem (John Hoyt) skrývající se v podzemních laboratořích před útoky krvežíznivých postatomových mutantů. Kosmická loď na cestu k Alfě Kentaura, kde doufají nalézt obyvatelnou neobydlenou planetu, je však téměř dokončena a připravena k odletu... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl kedysi dávno nejakou náhodou a dodnes som ani nevedel ako sa volá. No, teraz som naň úplnou náhodou narazil opäť a zvedavosť ma prinútila pozrieť si to zas, lebo to málo čo som si z toho pamätal bolo celkom zaujímavé. Partička vedcov otvorí priechod do budúcnosti a pretože sú to samí géniovia s IQ najmenej 240 pekne tam všetci naskáču aby bola sranda. Otvor urobí "PINK", zmizne a naši profesori sú takpovediac v prdeli, uveznený v pustine plnej skinhedov - teda mutantov ktorí vznikli po výbuchu atómovej bomby. Našťastie v podzemí žijú aj nejaký tý normálny ľudia ktorý plánujú presťahovať sa na inú planétu. Začiatok pomerne fajn, ale v tom podzemí to začína byť vcelku oser a nuda. Tvorcovia zrazu nevedia ako naplniť stopáž a tak zabíjajú čas kdejakými kratochvíľami ako napr. exkurziou po Santovej dielni na výrobu androidov. Montovanie tých papundekláčov ( papundeklové je tu všetko, najdrahšími rekvizitami sú nejaké tie tranzistory ) je samozrejme pekne naivné, scénka je navyše podfarbená srandovnou hudbou a končí tým ako robotická ruka capne jednému z návštevníkov po zadku a pohrozí mu prstom. Potom tu máme hru na futuristickom organe, nejaké tie techtle mechtle, opalovanie sa v solárku, proste vlečie sa to ako sopel a divák sa nudí ( Najväčšia prča je chlapík čo premieňa drôtené kruhy na štvorce). Napraví to podarený záver, ktorý bol práe to jediné čo som si z toho vtedy zapamätal. Žiadny happyend, len skaza a časový paradox, to vždy poteší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Úvod navnadí, klasický vedátori prídu na objav, hneď sa stanú jeho obeťou a chytajú sami seba do pasce. Je to akčné a napínavé. Potom nastane nuda, ktorá neskonale ubíjala moju koncentráciu na film. Kecy, kecy a samé kecy. Potom trochu akčného klimaxu a podarená pointa. Toť vsjo. Výprava, triky ( až na jeden geniálny, pri ktorom mi padla sánka na podlahu a na ktorého spôsob prevedenia som vôbec neprišiel ) smiešne. ()

Reklama

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Kromě originálního a překvapivého závěru je to podle mne po všech stránkách špatný film. Nízký rozpočet je opravdu vidět skoro v každém záběru - buď na kulisách, nebo na výkonech herců. Spousta scén tam byla pouze za účelem ukázat divákům nějaké triky (výměna hlavy androida nebo teleportace jednoho člena posádky - obojí bez střihu = něco jako když kouzelník nechá při představení v cirkuse zmizet svoji asistentku...). Dále stojí za zmínku pracovník, který ze železných kruhů dělá železné čtverce, sauna budoucnosti a také piáno budoucnosti, na které jedna slečna hrála zajímavě, ale příliš dlouho. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

Neporovnávejme tenhle film s dnešní dobou a s dnešními možnostmi. Podle mě se jedná o zcela originální film, který byl ve své době něčím novým, a nenapodoboval žádného předchůdce. Je to prostě filmová klasika z dob, kdy se točily takové filmy, jako byl např. Stroj času z roku 1960, nebo 451° Fahrenheita z roku 1966. Není ani pochyb o tom, že tenhle film se o tři desetiletí později stal inspirací pro tvůrce filmu Hvězdná brána. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: NAKROČTE SKRZE ČASOVÝ PORTÁL, ZA TRHLINU V ČASE A PROSTORU A ZŘÍTE FANTASTICKÝ SVĚT, KTERÝ VÁS ZMRAZÍ SVÝMI STRAŠLIVÝMI HOROROVÝMI VÝJEVY!!! ___ Jedno se režijním kouskům Iba Melchiora upřít nedá - navzdory nízkým rozpočtům oba dva byly pěkné pro oko, ´The Angry Red Planet´ byl zajímavý svojí křiklavě rudou stylizací planety Mars, tady zase člověka upoutá zajímavě řešené kulisy a překvapivě solidní triky. A tak nějak podezírám Melchiora, že si to celé napsal a zrežíroval jenom proto, aby si s radostí dítěte mohl ty triky ošahat. Ať jde o časový portál, skrze nějž plynule a beze švů přecházejí herci z laboratoře přímo do pusté krajiny budoucnosti (s použitím šikovně využité prolínačky), ať jde o návštěvu továrny na humanoidní roboty, kde mě upoutal opravdu jeden pěkný trik s výměnou hlavy ležícího robota, který se bez jediného střihu zvedne a odejde pryč. Demonstrace "vibračního transporteru", pomocí něhož se vzduchem přenášejí částice hmoty, pak připomíná svým provedením nějaký kouzelnický trik z divadelního představení Davida Copperfielda. Použití barevně světélkujícího syntetizátoru s halucinogenní projekcí na velkém monitoru vypadá též zajímavě, dokonce se odvážím říci, že to bylo jedno z prvních filmových představení syntetizátoru jakožto technického výdobytku, který na svět přišel v 60.letech a Melchior neváhal ho ve svém filmu použít. Humanoidi mají mikrofon místo pusy, zlí mutanti zase chodí v hnědých plátěných hadrech s jedním koženým rukávam a všichni do jednoho jsou holohlaví a mají hnědou kůži. Vůdce lidu budoucnosti má epesní přehazovačku a ženy budoucnosti mají retro účesy, které se nosily v 60.letech :o) Zkrátka a dobře, vizuálně je to všechno fajn, škoda jen, že prkenní herci to Melchierovi kazí, ale to už bych chtěl asi moc. A za závěrečnou vtipnou časovou smyčku, do které jsou hlavní hrdinové nenávratně lapeni, dávám palec nahoru. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama