Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný příběh ze starého skotského hradu, který je stále obydlený původním majitelem - obří dvousetletou žábou, jež je zčásti člověkem a žije v bludišti hradních chodeb. (Hans.)

Recenze (7)

pepua 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím zdůraznit, že prozrazení hlavní pointy tohoto sci-fi by diváka ochudilo o „šokující a hrůzyplné“ vyústění příběhu. Gerald MacTeam (Richard Carlson) a Kitty Murray (Veronica Hurst) jsou zasnoubení a co nevidět mají mít svatbu. Gerald ovšem dostane dopis od svého strýce, kterého neviděl dlouhá léta, v němž jej naléhavě prosí o okamžitý příjezd za ním. Gerald tak učiní a odjede do starého rodinného sídla – hradu. Jeho snoubenka zůstává a po několika týdnech obdrží dopis od Geralda, v němž ruší své zasnoubení. Kitty ale nevěří, že by ji její milovaný jen tak opustil a vypraví se svou tetou za ním. Tam najdou zestárlého a velmi unaveného Geralda, který očividně skrývá nějaké hrozné tajemství. Atmosféra starého hradu poskytuje zábavu a nutí člověka přemýšlet, jaké že tajemství to Gerald skrývá, no o výjimečný film se samozřejmě v žádném případě nejedná. Buďte připraveni, že pointa příběhu je více než šílená, ale na konci je alespoň jednou větou vyřčeno i její možné vysvětlení. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který je bohužel prakticky neznámý. Já jsem ho bohužel viděl ve 3D což zrovna nemusím, takže barvy a všechno jsem měl rozmazaný. Nicméně film je to dobrý. Parádní atmosféra zámku sem tam netopýr, sem tam pavučina a mlha okolo hradu. Sice to není tak často ale to nevadí. Pointa je parádní a člověk si jí "užije" celý tenhle gotický horor jsem si vychutnal a to jsem od něj totálně nic nečekal. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Unylý a utahaný děj nezachrání ani ujetá pointa, která sice působí na pohled překvapivě, ale i její "pokračování" v podobě skoku z okna působí maximálně hloupě. To nespoileruju, když je celej vtip filmu prozrazen v obsahu, moc tajemna už nezbývá. Navíc mě pokusy o gotickej horor nudily, nemohl jsem se do toho dostat, chyběla tomu atmosféra, správně ujeté postavy, něco navíc, čím by se film dal zapamatovat... a to kromě té směšné žáby není. A i ta je spíše pro mé hodnocení filmu přítěží. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snaha filmárov o ´´suspense thriller´´ sa nevydaril. Vlastne ani nič napínavé sa tam neudeje, neponúka žiadnu akciu ( v tom pravom zmysle slova ) a o nejakom horore, či sci-fi ako sa uvádza, ani chýru ani slychu. 75 minút sledujeme sled nudných udalostí, ktoré vyústia v záverečný klimax, absolútne bez chuti. Skvelá výprava ( ako už neraz v histórii žánru ) opäť vyšla navnivoč, pričom mohla byť miestom pre lepší a hlavne strhujúcejší príbeh. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah je sice poměrně krátkej ale za to vyzradí to nejpodstatnější takže už tu moc prostoru pro překvapení nezbývá. Něco málo k příběhu. Gerald a Kitty jsou zasnoubeni a brzy mají mít svatbu. Vše změní dopis který obdrží Gerald od svého strýce v němž ho prosí aby přijel. Gerald tak učiní a vydává se za strýcem do rodinného sídla. Za několik týdnů dostává Kitty dopis v němž stojí, že Gerald svatbu ruší. Kitty neotálí a vydává se společně s tetou za Geraldem aby přišla na kloub tomu co přimělo Geralda svatbu zrušit. Gerald se k celé věci nechce vyjadřovat a tak Kitty společně s tetou postupně začnou odhalovat co a proč Gerald skrývá a co ho donutilo k takovému rozhodnutí. Jak se zdá tak tohle rodinné sídlo ke kterému patří i rozlehlý labyrint střeží a skrývá děsivé a překvapující(pokud jste nečetli zdejší obsah) tajemství. No, mohlo to být víc atmosferičtější, napínavější a i to bludiště mohlo být využito daleko víc. Za mě jen lepší 2hvězdy ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Maurice Sandoze. (Hans.)

Reklama

Reklama