Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nehanebná kópia Halloweenu a Friday the 13th v kanadskej produkcii. Jediným inovatívnym prvkom je, že hlavnými hrdinami nie sú študenti strednej alebo vysokej školy, ale mladá robotnícka trieda. Chvalabohu táto marxisticko-lenininistická vývojová vetva slasheru sa v nasledujúcich rokoch vytratila. Vraždy sú celkom originálne a brutálne a občas i celkom dobre nakrútené, ale výsledok je aj tak nudný, hlavne kvôli rutinnému predvídateľnému scenáru, neskutočne mizerným hercom a nulovému boobiecountu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Valentýnská pomsta“ není špatná. Podařil ose vytvořit vraha, který má docela dobrý potenciál a skoro se divím, že se z toho nestala série. Na druhou stranu je to asi dobře, protože to hlavní, co mohl film využít – prostředí, svátek Svatého Valentýna – je v tomto filmu využito dostatečně a další díl už by ničím moc výjimečný nebyl. Dobrý slasher z počátku 80. let. Tohle období podobným filmům slušelo. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak konečně taky někdy můžu nesouhlasit s Obitusem. Možná to nepřináší nic nového, ale všechny Pátky třináctého tomuhle nesahají ani po kotníky. Dokonce tohle v mých očích docela znatelně otřáslo nejvyšší pozicí slasher žánru (Halloween II). Skvělá osmdesátková jízda, vrah v hornickém overalu skvělý (v jeden okamžik jsem čekal, že zazní známá věta: "Já jsem tvůj otec, Lucu!" a ano, již povedený remake tohohle filmu mě přesvědčil o tom, že krumpáč je jedna z nejlepších vražedných zbraní. Strašně se mi líbí hned úvodní titulková scéna. Pro mě jeden z pětice nejlepších slasherů, až se divím, že to nerozjelo delší sérii. 4,5* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kvalitní osmdesátkový slasher. Viděl jsem sice původní film až po remaku, ale i tak ho svou kvalitou i o dost lepším koncem překonal. a dokonce se obešel i bez 3D krumpáče. Má to prostě takovou tu klasickou atmosféru vyvražďovaček tehdejší doby. prostě to má svoje kouzlo i když už možná v dnešní době na někoho působí tyhle filmy levně a hloupě, ale je v tom holt pořádnej kus nostalgie.70% ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny slasher z prvej línie, ktorý za sebou nepotrebuje držať žiadne zálohy. Prevalcuje každého! Z tohto poddruhu hororu si práve tento kúsok odhryzol z môjho srdiečka najviac. Dokonca nechal za sebou aj slávny Texaský masaker Toba Hoopera. Proste číslo 1! Podobne ako už spomínaný masaker, My Bloody Valentine pristupuje k spracovaniu reálne a tvrdo. Seriózny hnusácky krvák, ktorý opäť po rokoch prepuká v mestečku Valentine Bluffs a to práve vo sviatočný čas plný srdiečok a sladkých pusiniek. Banská lokalita a tým pádom aj pracovný oblek hlavného zabijaka, zapasovala dokonale do štruktúry filmu plného detailov, vizuálnych orgií, ale hlavne reálneho spracovania, ktoré dokáže vydesiť najviac. Počas záverečných titulkov som mal dokonca slzy na krajíčku z tej kvality a spôsobu spracovania, ktorej sa mi dostalo. Doslova som sa rozpúšťal blahom. Ide o vrchol v danom žánri do ktorého ako inak hnusne zasiahli aj cenzori, za čo by ich mal už konečne niekto nakopať do riti! Full uncut verzia vychádza až 13. januára 2009, tak vďaka za ňu. Pôvodný názov filmu "The Secret". Nezabudnuteľná kultová klasika, ktorá zostane ako nastreľovací klinec naveky zarazená nielen v srdiečku, ale aj v hlave (vzlyk, vzlyk, ... :'-). ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Tento film byl na DVD vydán třikrát. (Chatterer)
  • Důl Sydney Mines, kde se film v září 1980 natáčel, byl od roku 1975 uzavřen. (Chatterer)
  • Až v roce 2009 vyšel první release v naprosto UNCUT verzi, s mnoha dříve vystřiženými gore scénami!! Neúspěch filmu byl původně způsoben mnoha cenzorskými zásahy. Naštěstí se podařilo zachovat vystřižené scény a do nového "special edition release" je znovu navrátit ... (Flipnic)

Reklama

Reklama