Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Shit 

všechny recenze uživatele

Měl sem to potěšení si dát uncut verzi a musim říct, že DJ Obelix má pravdu, cut verze musela být kvůli vystříhání gore scén slabá, ale ta správná nezprasená uncut verze je fakt výbornej osmdesátkovej slasher se skvělým zabijákem v hornickým úboru, plynový masce a s perfektně božskou zbraní v podobě krumpáče, kterou vraždí absolutně parádně, nemilosrdně a v uncut verzi pěkně drsně, což je ještě podporovaný hodně vydařenýma trikama. Jediná slabší chvilka nastane na konci, kdy odhalení opravdu neni šokující a pointa je trošku trapná, ale jinak to v mnohým předčí i takový parády jako Pátek třináctýho nebo Halloween. Fakt se neni čemu divit, že to je oblíbenej horor Quentina Tarantina ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rok 1981 byl mimořádně důležitý pro rozvoj slasheru. Vznikly tehdy totiž takové pecky jako The Prowler, Hell Night, The Burning nebo právě My Bloody Valentine. Ani jeden se sice nedočkal vlastní série, ale to neznamená, že jde o podřadné kousky. Naopak. Poslední jmenovaný disponuje jak charismatickým zabijákem v plynové masce, jenž si divácký respekt získává krumpáčem, tak především svou nezkrotnou brutalitou. Gore záběry při jeho práci jsou opravdu mňamózní a patří ke špičce žánru. Z tohoto fláku je tudíž rázem úplně jiný horor, než ten, jaký jsem viděl před lety na německém satelitu - ostříhaný až na kost. Závěr nijak negraduje, spíše připomíná poctivé psycho a podtrhává narušenost vrahovy osobnosti. Každopádně skvělý sváteční zářez. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Klasická vyvražďovačka která mě bohužel moc nechytla. Je to možné tím že už jsem viděl snad všechno tak mi tohle přišlo strašně obyčejný a nezajímavý, navíc jako první jsem viděl remake který mi sednul více. Nebo je to tím že Mihalka prostě točit neumí? Tak jako tak neříkám že je to nějak moc špatné je to ale průměr který nezachrání nic, ani krásné krvavé srdce v bonboniéře. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní kanadský slasher, u něhož je nutnost vidět UNCUT verzi. Vše se točí, jak už název napovídá, kolem svátku sv. Valentýna v městečku Valentine Bluff, kde se stala zrovna tragédie. Zasazení do tohoto časového úseku se povedlo, jelikož jde o přímou konfrontaci sladkých srdíček a parádních gore scén. Opravdu vydařený je i vrah, jehož tvář zahaluje plynová maska a v ruce svírá pořádnej krumpáč. Prostředí dolů přidává na děsivosti a samotné vraždy jsou také parádní. Kupodivu mne nezklamaly ani herecké výkony, což je u slasheru docela výjimka. Rozhodně jeden z nejlepších slasherů, který dokáže konkurovat, jak 'HALLOWEENU', tak 'FRIDAY THE 13TH'. Pro fanouška nutnost, pro mě srdcovka. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kvalitní osmdesátkový slasher. Viděl jsem sice původní film až po remaku, ale i tak ho svou kvalitou i o dost lepším koncem překonal. a dokonce se obešel i bez 3D krumpáče. Má to prostě takovou tu klasickou atmosféru vyvražďovaček tehdejší doby. prostě to má svoje kouzlo i když už možná v dnešní době na někoho působí tyhle filmy levně a hloupě, ale je v tom holt pořádnej kus nostalgie.70% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v Nova Scotia v Kanadě. (IDžOR)
  • Film se natáčel v autentických dolech, sahajících až 275 metrů pod zem. V dolech mohlo být použito pouze specifické osvětlovací zařízení kvůli potencionálnímu nebezpečí výbuchu metanu. (Zdroj: ČSFD)
  • Tento film byl na DVD vydán třikrát. (Chatterer)

Reklama

Reklama