Reklama

Reklama

Valentýnská pomsta

  • Kanada My Bloody Valentine (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hornické město Valentines Bluff působí na první pohled poklidným dojmem. Ovšem jen na ten první. Nad městečkem totiž leží stín dávné tragédie. Před dvaceti lety došlo k závalu, při němž zahynulo několik horníků. Přežil pouze jediný muž, ten se ovšem pomátl na rozumu a příšerným způsobem zavraždil dva muže. Navíc přísahal, že zabije každého, kdo by se pokusil v městečku ještě někdy uspořádat valentýnskou zábavu. Jenže uplynulo dvacet let a nová mladá generace už považuje šílencovu hrozbu za báchorku. Po letech se tak znovu chystá oslava svátku zamilovaných... (Allan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle slasher mě v mládí úplně minul a bylo to asi dobře, protože jsem si konečně mohl vychutnat UNCUT release, který vyšel až na začátku roku 2009 ( !!! ) a obsahuje mnoho minut brutálních gore-scén navíc (více v diskuzi ...). Ale i tak, jak stále uvádím, slashery nejsou mým příliš oblíbeným žánrem. Tento je někde mezi ... Povedla se spousta věcí. Vrah je super a strašně mi připomíná "vojáka" v excelentně brutálním slasheru The Prowler (rovněž 1981). Jeho dech v plynové masce, krumpáč a černý oblek dodávají opravdu na děsivosti... Herecké výkony jsou na slasher v podstatě super, hrají zde již trochu starší herci, ne nějaká uřvaná děcka a i když dělají na Valentýna docela bordel, docela jsem je snášel. Vraždy jsou v pohodě, na uncut verzi je krásně vidět obrazová nekvalita těch scén, které byly dodány po 28 letech ... (Ještě že si je Mihalka nechal tolik let v šuplíku ...). Druhá polovina filmu se bohužel odehrává v dolech a asi by měl film hned na začátku varovat: "dívejte se na to v noci!!" Opravdu varuju, skoro nic tam není vidět a ve dne neuvidíte na obrazovce/monitoru ani prd. Je to docela povedený slasher, docela atmosférický a napínavý s obstojnými gore-efekty. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Rok 1981 byl mimořádně důležitý pro rozvoj slasheru. Vznikly tehdy totiž takové pecky jako The Prowler, Hell Night, The Burning nebo právě My Bloody Valentine. Ani jeden se sice nedočkal vlastní série, ale to neznamená, že jde o podřadné kousky. Naopak. Poslední jmenovaný disponuje jak charismatickým zabijákem v plynové masce, jenž si divácký respekt získává krumpáčem, tak především svou nezkrotnou brutalitou. Gore záběry při jeho práci jsou opravdu mňamózní a patří ke špičce žánru. Z tohoto fláku je tudíž rázem úplně jiný horor, než ten, jaký jsem viděl před lety na německém satelitu - ostříhaný až na kost. Závěr nijak negraduje, spíše připomíná poctivé psycho a podtrhává narušenost vrahovy osobnosti. Každopádně skvělý sváteční zářez. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, Valentýn se neslavil. Chlapi slavili MDŽ. Romantik vlepil své ženě pusu, pragmatik jí vrazil do ruky kytku, grázl pár facek a pak to šli všichni svorně jako jeden muž zapít do hospody. Žádnej krumpáč nikdo nikomu nikam nevrážel, prostě klídek a všeobecná pohoda. Já sice nemám rád importované svátky, ale zrovna Valentýn mi přijde docela stylový, a konkrétně tenhle, z roku 1981, i tak nějak víc od srdce, řekl bych. Akorát musíte použít dostatečně velkou krabici, aby se tam to srdce vešlo. A z voskovaného papíru, aby krev neprosakovala! Mimochodem, mám velké štěstí, že jsem tuhle chutnou, byť trochu zaprášenou slasherovou vykopávku nevytěžil už v době, kdy jsem i já fáral na šachtě (Ostravsko, důl ČSM-jih), protože bych se pak furt ohlížel přes rameno, kdo to za mnou s krumpáčem v ruce funí :-). Edit 2022:  Tenhle film je jako uhlí, čím starší, tím lepší. Zvyšuju ze čtyř na pět procent metanu, čili výbušnou směs. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

There's more than one way to lose your heart... Další kousek ze slashermánie následující po uspěchu Halloweenu a Pátku 13. Kopírování a zvlášť vykrádání, to je možná moc silný slovo. Jo, nic novýho pod sluncem, ale tenhle žánr má docela omezený možnosti a tak je podle mě lepší nepožadovat nějakou větší originalitu (teda když to zrovna nebije do očí) a užít si všechny ty vraždy a vrahy co nejvíc... My Bloody Valentine je dobrá záležitost. Zápletka se motá jak jinak než kolem (mého neoblíbeného) Valentýnu, konkrétně tak že se jeden takový den stala hrozivá tragédie v místních dolech, která zrodila šílence a následně i vraha - horníka s plynovou maskou a krumpáčem. Ten zakázal občanům městečka slavit kdy víc tenhle trapnej svátek, pod výhružkou že se vrátí (i s krumpáčem). Tak to na 20 let zafungovalo, než si lidi řekli, že už je onen Harry Warden minulostí. Chyba. Silnou stránkou téhle vyvražďovačky je jednoznačně prostředí dolů a docela dobře stravitelní teenageři (hlavně ten tlouštík byl sympaťák), chvályhodně vypsychovaný konec . Vrah je taky v pohodě, holt plynová maska má vždycky něco děsivýho do sebe. Co se týká vražd, nic extra, ale ani nic na sprcání. Nevidím větší zápory, snad jen někomu by mohlo vadit, že neuvidí jediný bradavky, teda snad s vyjímkou chlapských. (screeny) ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní kanadský slasher, u něhož je nutnost vidět UNCUT verzi. Vše se točí, jak už název napovídá, kolem svátku sv. Valentýna v městečku Valentine Bluff, kde se stala zrovna tragédie. Zasazení do tohoto časového úseku se povedlo, jelikož jde o přímou konfrontaci sladkých srdíček a parádních gore scén. Opravdu vydařený je i vrah, jehož tvář zahaluje plynová maska a v ruce svírá pořádnej krumpáč. Prostředí dolů přidává na děsivosti a samotné vraždy jsou také parádní. Kupodivu mne nezklamaly ani herecké výkony, což je u slasheru docela výjimka. Rozhodně jeden z nejlepších slasherů, který dokáže konkurovat, jak 'HALLOWEENU', tak 'FRIDAY THE 13TH'. Pro fanouška nutnost, pro mě srdcovka. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (15)

  • Až v roce 2009 vyšel první release v naprosto UNCUT verzi, s mnoha dříve vystřiženými gore scénami!! Neúspěch filmu byl původně způsoben mnoha cenzorskými zásahy. Naštěstí se podařilo zachovat vystřižené scény a do nového "special edition release" je znovu navrátit ... (Flipnic)
  • Důl Sydney Mines, kde se film v září 1980 natáčel, byl od roku 1975 uzavřen. (Chatterer)
  • Původní název filmu byl The Secret. (Chatterer)

Reklama

Reklama