Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Chuji, mladý talentovaný hudebník, zachrání život členovi jakuzy Kenjimu, vznikne mezi nimi zvláštní vztah a z náznaků lze vycítit, že z Kenjiho strany jde o víc než jen o přátelství. Kenji rozehraje vysokou hru o moc ve své skupině jakuzy a jednou osudovou figurkou se v této hře má stát i Chuji. (frings)

Recenze (9)

obitus 

všechny recenze uživatele

Na Miikeho prekvapive krotke drama, ve kterem je v centru deni misto japonskych mafianu mlady hudebnik Chuji. Yakuzacky boj o moc se odehrava na pozadi jeho pribehu, aby se vse protlo ve skvelem finale. Miike se tentokrat odpustil skoro vsechny uchylnosti a (ikdyz to mam rad) filmu to vubec neublizuje, naopak. Pribeh je dostatecne silny sam o sobe a predevsim skvela uvodni a zaverecna cast svedci o Miikeho rezijni zrucnosti, ten chlapek je fakt machr. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Mladý talentovaný hudebník Chuji zachrání život jakuzákovi Kenjimu. Mezi oběma muži vznikne podivný vztah a z náznaků lze vycítit, že z Kenjiho strany jde o víc než přátelství. Kenji rozehraje vysokou hru o moc ve své jakuzácké skupině a jednou osudovou figurkou se v téhle hře stane i Chuji. Miike si v tomto filmu dává obzvlášť záležet na maličkostech, které jsou pro vývoj děje a chování postav směrodatné (úžasná scéna v koupelně se sprchujícím se Kenjim a mafiánskou manželkou, skvělé vystavěná Chujiho charakteristika, která se pomalu skládá ze střípků jeho minulosti). Film je podbarven perfektní hudbou, a hlavně úvodních deset videoklipových minut je úžasných. 89 % ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama o tom, co se stane, když někomu zachráníte krk a on to zrovna člen Yakuzy:-) Musím říci, že jsem byla mile překvapena, jak lze tuto látku uchopit. Nelehké dětství a hudební talent na straně jedné, snaha o moc a tvrdý život v mafii na straně druhé. A možná snaha o víc než jen přátelství...Film se rozjel našlapaný hudbou v klubu, a to hudbou zcela parádní, která hrála velkou roli v celé dějové lince.Neopomenu dobrou práci kamery. Určitě to nebyl jediný film od Takaši Miikeho, který si pustím. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem se zmínil,že jsem ještě v žádném Miikeho filmu neviděl nějakou hlavní (hlavnější)postavu,která by nebyla buď magor,úchyl,vrah,tupá ovce na porážku, apod. Po tomhle filmu už to netvrdím páč i rovný záda a naděje se počítaj. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Takeshi tu dokazuje, že může natočit i drama. Mě to ale bohužel nechytlo i přes vedlější gangsterskou tvrdost- mi to pořád přišlo rozvláčné a pro mě prostě průměr. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Žánrově rozmanitý snímek, nejvíce asi umírněná jakuzácká gangsterka s prvky romantického a hudebního filmu. Nečekejte žádné přestřelky (až na jednu krátkou v závěru), ale civilní vhled do životů dvou mladíků a jejich ambicí, citů a práce. Připomíná spíše Takeši Kitana než Takaši Miikeho. Lepší 3. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Já nejsem úplně divák Miikeho filmů, neboť je to trošku mimo můj vkus. Nicméně i přesto jsem poznal, že to určitě není béčkový film a času za zhlédnutí nelituji, takže doporučení jednoho recenzenta zde jsem vůbec nebral v potaz. U příběhu malinko snižuji hodnocení, neboť střílečky, mlácení a zabíjení já nemusím a též za gay složku, která sem tam prosvitla, ale byla mizivá. Ostatní aspekty byly solidní, rozhodně se mi moc líbily obě hlavní postavy a jejich herecké ztvárnění, celkově mi vychází solidní průměr ... 5765 ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Dobrý,skutečně propracovaný příběh a tentokrát žádné Miikeho chuťovky, jakoby si chtěl dát trošku padla a natočit neobyvykle pojaté drama, které bude dobré samo o sobě bez všech dalších prvků. A ono je. Jen je také takové pomalejší až lehce rozvláčné, až na konec, který je skutečně dobrý a který už odbíhá velmi dobře. Ale jinak je film propracován velmi dobře, ale protože mi přesto příliš nesedl, dávám jen 65% a ***. Ale podívaná je to zajimavá. ()

Reklama

Reklama