Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Steven je tu ještě v dobré formě, ale v Aljašce prostě nic nefunguje tak jak má: pověst a historie hlavního hrdiny, drsňácké řeči a dialogy obecně, zpomalené záběry, mystická, duchovní stránka, Michael Caine jako záporák. Možná až ten fylozofický závěr - částečně. Nepomatuji si, kdy kdy jsem se u Seagalovky tak nudil. 50% ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Seagal je ešte v dobrej forme, akčné scény (resp. bitky) sú výborné a taktiež aj herci vo vedľajších úlohách. Dokonca aj scenár nebol až taký zlý. Tento film patrí rozhodne k tým najlepším od Stevena Seagala, ktorý sa tu okrem toho ukázal ako celkom zdatný režisér. Posledná hviezdička ale rozhodne patrí Basilovi Poledourisovi za vynikajúcu hudbu. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Seagal na začiatku opäť vymláti celý bar, aby sme videli aké vie spraviť rošambo a potom pridá navyše aj morálne ponaučenie. Herecké obsadenie vo filme prekvapilo, no filmu celkovo moc nepomohlo. Akcia je veľmi slušná, zápletka predpotopná, ale stále je to veľmi solídne pozerateľný Seagal. 65%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ano na jednu stranu je to hodně rozporuplný film, jak už jsem napsal v komentáři k Patriotovi akce a bitky by Seagalovi šli, ale jak začne předávat hlubokomyslná poselství, tak to není zrovna ono, takže chápu jistý výtky k tomuhle filmu, ale počkat... děláte si prdel??? 49%??? to jako vážně?! míň než některý ty sračky který začal Seagal ve svý vyžraný éře o hezkých pár let později pouštět rovnou na video? tak to teda ne! Jasně, že ani mě by nevadilo víc akce a míň ekologie, ale když si tuhle stránku odmyslím, tak se pořád nemůžu zbavit dojmu, že jako akční film to funguje naprosto bezchybně a myslím si, že v době kdy byl Seagal na vrcholu své kariéry a na co šáhnul proměnil ve zlato se úplně neztratil ani jako režisér. Navíc pohled na jeho tehdejší štíhlou nevyžranou a špičkově pohyblivou postavu působí jako relikt dávných časů. Navíc si k tomu přidejme skvadru bombastických záporáků vedených ropným magnátem Michaelem Cainem co se z ničím nesere. Líbilo se mi jak to dal tomu režisérovi té reklamy na životní prostředí : Máte určitě skvělý nápady, tak si je nacpěte do prdele, chci už tu sračku točit!!! Pravda ten konec a Stevo v roli buditele lidstva je už trochu extrém, ale stejně mu ty 4* dám. Aby totiž nedošlo k mýlce i když si z něj dneska dělám prdel kudy chodím, tak pořád mám a vždycky jsem měl tohohle parchanta rád. Jenom se nedokážu smířit s tím kam to dneska dotáhnul, ale to už je asi jiný příběh.70% ()

Boogeyman odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky se mi líbily tyhle paradoxy v jednání postav, kdy například Larra Crofft v Tomb Raider II, archeoložka 1. třídy a sběratelka artefaktů, při honbě za svým cílem zničí snad všechny památky co jí stojí v cestě, když Bruce Wayne v Batman začíná při svém útěku za pácháním dobra vyhodí do povětří klášter plný mnichů, nebo ekolog a přírodní samorost Steven Seagal v Aljašce v plamenech pro zachování neposkvrněné přírody vyhodí do povětří ropnou stanici. Ale je fakt, že o to tu přece nejde, důležité je, aby měl hlavní hrdina nějaké ušlechtilé důvody proč nakopat prdel co možná největšímu množství hajzlů. A Seagal si to vymyslel, zrežíroval a zahrál takhle, za to ten odpad! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama