Reklama

Reklama

Gokudō kuroshakai

Recenze (15)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Strohý příběh ultratvrdého, mlčenlivého jakuzáckého zabijáka, kterému je na krk hozen jeho cca 7-8letý nemluvící syn (na nějž však přímo ukázkově dlabe), se pravděpodobně pokouší obšlehnout takovou tu drsnou "Kitanovskou" poetiku, ale v mých očích mu to nevychází. Protože takto roztahaný snímek, kde jsem u poloviny událostí nepobíral proč, mne hrozně nudil. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Miike natočil svoju variáciu na filmy o osamelých zabijakoch (Leon, Le Samourai, Ghost Dog) no skôr ako typicky Miikeovskej drsnej zábavy sa dočkáte klasického spracovania námetu. Hlavný hrdina toho veľa nenahovorí, je chladnokrvný zabijak, no ako to už býva, má mäkké srdce a jeho osud zmení citová náklonnosť k druhému. Nových motívov sa síce nedočkáte, no ak máte tento typ hrdinu a filmu radi, určite si to užijete podobne dobre ako ja . (8/10) ()

Reklama

Paldini 

všechny recenze uživatele

Miike natočil směs filmu noir a westernu. Pomalé poklidné tempo příběhu jakuzáka na útěku je podbarveno pomalou country hudbou, která se jen v akčních scénách, kterých je v tomhle filmu minimum, zrychlí do skoro industriálních rytmů a tempa. Yuji je v nuceném azylu v Taipeii. Živí se jako dělník na jatkách a žije v zaplivaném bytě. Jeho bývalá přítelkyně (na jednu noc) mu ještě nechá na krku malého němého kluka, o kterém tvrdí, že je jeho synem. V životě Yujiho nastane obrat v momentě, když si ho místní vůdce triády najme jako nájemného vraha. A Yuji umí tuhle práci až moc dobře. Jenže Yuji je taky trochu pověrčivý a myslí si, že déšť přináší smůlu a v předpovědi počasí v rádiu hlásí, že na 70 % bude pršet. A já dávám 100 % za opravdu úžasnou atmosféru, hrdiny, s kterými se život nemazlí a za skvělé finále, které je lepší než v některých amerických westernech a hodně chutná po špagetách. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Poetika zmáčeného a provlhlého města. Když prší, leje celé dny. Kapky se kondenzují v bytech na okachličkovaných zdech, tvoří se plýsně, všude jsou šváby a zápach. Se zatuchlinou dobře ladí pach místního jídla. Mraky motorek osedlaných anonymními jezdci jedou odnikud nikam ulicemi zastavěnými baráky bez dimenzinálního ladu a skladu. V noci se v některých ulicích rozsvítí neonové štíty, vyvalí se řada stánků, tam taky občas posedávají proradní a krutí mafiáni, kteří se baví hazardními hrami. V tomto městě se odehraje poslední kapitola neslavného osudu jednoho neslavného mafiána. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorému dávam plný počet, kvôli tomu dažďu. Ten je hustý, chladný a dotvára atmosféru samoty a očakávania smrti lepšie než čokoľvek iné. Miikeho prostredný diel jeho Black Society Trilogy sa nesie v prozaickom duchu. Jakuzák bez domova, berie robotu ako nájomný zabiják.. zistí že má nemého syna a zároveň zabije bossa, ktorého brat sa vydá na cestu pomsty. Do toho prirátame jednu prostitútku a tiež fakt, že nikomu sa neoplatí veriť, pretože každý má v krutom svete tendenciu zrádzať. Je to taká iná verzia čohokoľvek, čo robil Woo ešte za svojich Hong Kongských čias. Pre mňa, ale chuťovka. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama