Reklama

Reklama

Gokudō sengokushi: Fudō

  • Japonsko Gokudó sengokuši: Fudó (více)

Obsahy(1)

Cesta k převzetí moci v rodině (Yakuze) a pomsty, kdy mstitelem je syn nejhlavnějšího. Nástrojem jsou mu jeho oblíbená katana a partička, zřejmě tak jako on, trochu nudících se středoškoláků, sem tam učitelka.To vše zabaleno v řádně rozsekaném krvavém balíčku Miikeho černohumorně fantaskního filmového světa. (kagemush)

Recenze (35)

giallo 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike. Tohle jméno je pro mě synonymem pro "japonského chameleóna". Ne vážně Miike je kouzelník, který dokáže i z malého rozpočtu vytřískat maximální zážitek a tento film je toho zářným příkladem. Výborný námět vyždímaný až na dřeň spolu se spousty ulítlými postavami a navíc okořeněné režisérovými vychytávkami, to je Fudoh. A já si bláhově myslel, že všechno začalo Ichim.... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná akčná gangstarská komédia od Takashiho Miikeho. Má dobrý príbeh o stredoškolákovi, ktorý sa so svojim gangom chce stať vplyvným mafiánom a zároveň túži po pomste za smrť svojho brata. Zo spracovania mám ale také zmiešané pocity, Takashi Miike je zaujímavý režisér so svojim svojským štýlom, ktorý mi niekedy sadne viac a niekedy zas menej, toto je skôr ten druhý prípad, čím ale nechcem tvrdiť, že to dopadlo zle. Celé to pôsobí až príliš rozporuplne, na jednej strane dej ako celok ma vôbec nezaujímal, celý čas mi bolo úplne jedno, kto má pre svoje konanie aké dôvody a tak ma ani nezaujímalo, ako sa to vlastne skončí, ale na druhú stranu sa tu nedá ani na okamih nudiť, nielen kvôli krátkej dĺžke, pri ktorej si film drží dobré tempo, ale hlavne kvôli množstvu rôznych nápadov, ktoré to nadmieru osviežujú a tak prakticky jedna absurdná scéna strieda druhú, podobne je to aj s postavami, je ich tu plno a jedna lepšia ako druhá, ale nezachádza to až tak do extrémov, aby to už skôr nudilo a tak je to celý čas celkom slušná zábava. A týka sa to aj akcie, nie je tu žiadna nejaká choreograficky alebo vizuálne kvalitná akčná scéna, ale každú chvíľu tu niekto niekoho bije, strieľa alebo seká, takže to aspoň zaujme. Čo sa týka obsadenia, nikto nemá dostatok charizmy, aby to utiahol, ale zaujali ma ich postavy, ktoré sú jedna zaujímavejšia ako druhá, detskí atentátnici, tanečnica vystreľujúca šípky z intímneho miesta, veľký motorkár a iné. Réžia a technická stránka síce nie sú ničím výnimočné, celý ten vizuál je taký lacnejší, ale pre potreby filmu to stačí a ide tu len predsa hlavne o tie nápady. Fudoh: The New generation je slušná zábava na jedno pozretie, znovu by som to už nepozeral, ale neľutujem, že som to videl. 59% ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Další Takashiho nářez se nekonal, na to by musely některé postavy jako obr motorkář a sexy učitelka dostat více prostoru, film udržet konzistentní tempo, akce být akčnější a absurdity ještě absurdnější. Oproti takovému Ichi the Killer se Fudoh ještě drží při zemi. Milovnící Miikeho úchyláren však nemusí smutnit, vraždící děcka a dívenka, vystřelující ze své vaginy smrtící šipky i se sekretem, jistě stojí za to, o pár dalších "libovkách" ani nemluvě.. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto ujetý akční jatka zabalený do takovýho trošku gangsterskýho děje, kterej mě sice nějak extra nezaujal, přece jen ten školní gang byl fakt hodně divnej a působilo to mírně přeplácaně a chaoticky, ale všechny postavy a způsoby zabíjení jsou naprosto ujetě hustý, za zmínku asi nejvíc stojí studentka s kundo flusačkou, ta je fakt vražedná, gigantický vlasatý hovado, co klidně přežije výbuch, vražedící učitel tělocviku a nebo dva malý asi 8 letý kluci co tam vraždej jakoby se nechumelilo, tomuhle filmu fakt neni nic svatý a dokonce sem se dočkal i hermafrodita, fakt ujetá řežba, jak se sluší a patří ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Po Konkurzu a Ichim jsem si docela oddychl. Konečně film na který můžu někoho pozvat. Tím nechci říct,že dva výše jmenované filmy se mi nelíbily,naopak! Ale národ to nějak nepobral.Kdo měl kdy něco společného se školstvím,mi potvrdí, že se tu nejedná o nic jiného, než o strohý popis dnes a denně odehrávajících se událostí. -No a když je krve málo,pomůžem si menstruací.-Takashi Miike se pro mě stává rozpustilým glosátorem všedních dní. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama