Reklama

Reklama

Hyōryū-gai

  • Japonsko The Hazard City (více)

Obsahy(1)

Brazilský gangster právě zachránil svoji čínskou milenku před deportací. Potřebuje však pro ni i sebe získat nový pas. Jelikož prvnímu pokusu o odjezd z Japonska zabrání čínská mafie, musí milenecký pár najít způsob, jak získat peníze i nové pasy, a to rychle. Je po nich totiž čím dál větší sháňka. (Vavča)

Recenze (9)

tombac 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný akčně dramatický koktejl, který se nese ve stylu Fudoh: The New Generation, ale chybí mu odlehčenost a zábavnost staršího bratříčka. Panoptikum postaviček je opět bohaté na různé exoty a úchyly. Brazilský macho-zabiják, krásná Číňanka, groteskně uhlazený šéf čínské triády se zálibou v ping pongu a bondáži, typický Miikeho yakuzácký vrahoun v dlouhém plášti a jeho střelený pomocník... Stylově a cool oháknuté postavy, leč ploché. Miike tentokráte ke krvavé gangsterce přidal nebývale mezinárodní obsazení, několik okatě digitálních triků (kohoutí bojovnící jsou neskuteční) a přiblblých scén (přenosy TV Piraňa vedou). Když už se ve filmu vyskytuje tolik Brazilců, těšil jsem se na capoeiru, ale kratičký souboj mě moc nepotěšil. V prozatím zhlédnuté Miikeho filmové tvorbě tento kousek řadím k průměru. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Začátek a zejména konec, kde Mario vezme kamarádku brokovnici na prohlídku domu, kde je čirou náhodou banda zmetků na odstřel, jsou naprosto skvělý a být takovej celej film, tak je to akční nálož nehorázných rozměrů, jenže on neni, zbytek je už bohužel horší, kdy se tam tak nějak postavy plácaj v jakž takž příběhu, akce pramálo a moc mě to nebavilo. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Miike mě dostává takhle úderný film jsem od něj dlouho neviděl. Dostanete druh příběhu, který byl snad xkrát provařen, on tam však stejně dovede narvat něco nového. Hlavní týpek je Brazilec jménem Teoh, zachrání svoji milenku Michelle Reis(herečka z portugalské kolonie Macao), která není jen kočka na dívání ukáže vám to s uzi a jak se dá využít vodka. Tato dvojice bojuje proti yakuze, čínské mafii, uvidíte ruského mafiána, capoieru, mraky krve, přestřelek, demolici, násilí alá Miike, ale zároveň je to působivé drží to pohromadě, i když jsou charaktery poněkud sterotypizovány, pořád je to neobvyklé pojmout ten film, jak to udělal Miike, tím koncem mě teda zničil. Jinak je to fakt skvělá řežba, dobrá muzika, trocha černého humoru a hlavně originální nápady. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Převážně drama s velmi vyostřenými akčními scénami hl. na začátku a na konci. Jeden drsnej brazilec a plno yakuzáku. Prostě takovej myšmas. Ale bohužel na Fudush to nemá ani náhodou. ()

countzero 

všechny recenze uživatele

Brazilský šílenec, japonská kočka, jak se to rýmuje? Další explozivní zábava z japonské dílny Takashi Miikeho, tentokrát s výrazně neasijským obsazením. Kohoutí zápasy ve stylu kung-fu matrixu? Proč ne ;) ()

Tadzi 

všechny recenze uživatele

Tak Miike mě zase dostal. Nečekaně svěží svět City of Lost Souls obývá spousta zajímavých charakterů a za zvuku nářezové muziky probíhá další variace na už mnohokrát popsaný příběh. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Tentokrát umiernenejšia réžia a sem tam aj humor. Poteší akurát zopár zaujímavých postav, kung-fu hydina a hudba. Jeden sa záporákov síce má záľubu v pinpongu i bondage, ale je tu len taký prťavý náznak. Takže buď Miike mäkne alebo som videl nejakú zostrihanú verziu. ()

xav 

všechny recenze uživatele

Miikeho filmy mam hodne rad, ale tohle se opravdu moc nepovedlo. A to zacinalo tak slibne. V nektrerych okamzicich je to stary dobry Miike, ale celek je tak nejak nudne zplacanej. Az na postavu Fushimiho a krasotinku Kei me tam nikdo nenadchl. ()

Imouse odpad!

všechny recenze uživatele

Buď jsem něco nepochopil nebo je to opravdu nehorázná pitomost. Autor chtěl natočit něco zatraceně cool, ale bohužel se nechal "trochu" unést. Hlavní hrdinové jsou dokonale nesympatičtí, jejich výkony jsou mizerné a samotné postavy jsou pouhými loutkami. A sakra co měli znamenat ty kuřata. ()

Reklama

Reklama