Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

castor 

všechny recenze uživatele

Svérázná léčba agrese, která vzešla ze zcela absurdního konfliktu na palubě letadla, změní život nejen Adamu Sandlerovi (ano, ten Sander, který hraje zase toho stejného ňoumu), ale zamotá kartami i dalším zúčastněným. No, vypadá to, jakoby se režisér Peter Segal (ano, ten, který nás zahrnuje takovými dárečky jako je Zamilovaný profesor 2) zalekl toho, že má na place legendárního Jacka Nicholsona (ano, přesně ten Nicholson, který je o několik tříd lepší než jeho herecký kolega) a netuší, kdy přitlačit a kdy naopak ubrat. V námětu bylo rozhodně více potenciálu, který je trestuhodně nevyužitý. Vedle Nicholsona potěší bezesporu nedoceněný John Turturro nebo nadpozemsky půvabná Marisa Tomei. Celkově průměr s nevyváženým tempem, ale pár velmi slušných momentů to má. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je buď šílenec, nebo génius. Nebo obojí. Ten film mě díky jeho kreacím celou dobu bavil (což se nedá říct o Sandlerovi), ale scénář je nedomyšlený a velká část věcí vyvolává otázky o ne/realističnosti. Korunu tomu dodá nečekané rozuzlení na konci. Nebýt toho kýče se starostou a stadionem, tak bych šel s hodnocením o hvězdu výš. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

John McEnroe kdysi řekl, že největším nepřítelem tenisty na kurtu je rozhodčí. Největším nepřítel Sandlerových komedií je nevyvážené tempo a mnohdy bohužel i on sám.. Naštěstí Anger Management polívají živou vodou Turturro, jehož prudký Chuck se zajímavým původem napůl Ital, napůl Ir, napůl Mexičan a možná Žid je naprosto kouzelný, "brazilská buzna" Guzmán, rozněžnělý Harrelson, či první a druhá meta bostonských Red Sox na Heather Graham. Ve věci "neveřejného" vyznání lásky na baseballovém stadiónu Yankees nevidím na rozdíl od jiných zde sebemenší důvod ke kritice, neboť se nebralo ani na vteřinu vážně. Řekněte, nebylo by hezké, kdyby se při živém přenosu čt z poslanecké sněmovny ti rozvášnění hoši, kterým na nás tolik záleží, chytli za ruce a napříč politickým spektrem si společně zanotovali: I feel pretty / oh, so pretty / oh so pretty and witty.. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson a Adam Sandler k sobě moc nepasují. Jinak se tahle komedie ovšem dá v pohodě užít, a to tím způsobem, jak moc máte rádi Nicholsona a Sandlera. Vtipné situace se tady vyskytují ve zvýšené míře a herci ve vedlejších rolích, jako je John Turturro, January Jones, Heather Graham nebo Krista Allen, se starají o dobrou polovinu gagů. Na zahnání nudy ideální komedie. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jestli se dá říci, že Adam Sandler natočil něco dobrého, tak je to právě tento typ komedií. A Kurs sebeovládání je jedním z nejlepších kousků. S výstředním psychiatrem Jackem Nicolsonem a Adamem dokázal režiisér Peter Segal připravit obstojnou porci zábavy a vtipných momentů, které se mnohdy nebezpečně přibližují hranici absurdity, ovšem dohromady tvoří celek, který dokáže pobavit...80% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 135,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 195,7 mil. (NIRO)
  • Když jde Dave (Adam Sandler) směrem k letištní kontrole, má na rameni tašku. Poté, co se rozloučí s přítelkyní, ale po tašce není ani památky. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama