Reklama

Reklama

Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas

  • USA Naked Gun 33 1/3: The Final Insult (více)
Trailer
USA, 1994, 79 min

Režie:

Peter Segal

Scénář:

Pat Proft, Jerry Zucker (původní scénář) (více)

Hudba:

Ira Newborn

Hrají:

Leslie Nielsen, Priscilla Presley, George Kennedy, O.J. Simpson, Fred Ward, Anna Nicole Smith, Ellen Greene, Earl Boen, Rosalind Allen, Andre Rosey Brown (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Nikdo není nenahraditelný. Existují ovšem světlé výjimky. A jednou z nejsvětlejších je Frank Drebin. Co na tom, že by si po desítkách let policajtské práce konečně mohl užívat zaslouženého odpočinku! Co na tom, že se z něj stala dokonalá hospodyňka, vytvářející spolehlivé zázemí své emancipované manželce Jane! Losangeleská policie se bez něj prostě neobejde. Alespoň ne teď, když se tu zřejmě chystá největší teroristická akce za poslední léta. Neboť ve věznici ve Statesvillu se připravuje k útěku jeden z nejnebezpečnějších „chovanců“ – expert na bombové útoky Rocco. A vypátrat, jaký má být jeho nejnovější cíl, toť úkol, s nímž si jen tak někdo neporadí. A Frank nezaváhá ani vteřinu. Když jej vlast potřebuje, je ochoten nechat se i zavřít… Předposlední z policejních komedií s Lesliem Nielsenem je opět nabita gagy a skeči, parodujícími jak nejrůznější kasovní trháky posledních let, tak i scény z klasiky světové kinematografie – od Mysu hrůzy až ke Křižníku Potěmkinovi. K jedné z četných zajímavostí patří závěrečná „oscarová“ scéna, v níž vystupuje řada hvězd světového formátu, které hrají samy sebe (Raquel Welchová, Olympia Dukakisová, Elliott Gould a další). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Poručík Frank Drebin, po rokoch aktívnej služby v policajnom zbore, odchádza na zaslúžený dôchodok. Po necelom pol roku ho však jeho bývalí kolegovia požiadajú o pomoc pri riešení náročného prípadu. Musí sa nenápadne infiltrovať do organizácie nebezpečného zločinca Rocco Dillona, ktorý za odmenu päť milionov dolárov, čo má sľúbenú od arabských teroristov, chce spáchať bombový atentát na 66. ročníku odovzdávaní Oscarov. Jediný, kto mu v tom može zabrániť je práve Frank Drabin. "Bláznivá strela 33 a 1/3". Do tretice všetko dobré. Opäť skvelá zábava. **** ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Vážně, dej si bacha. Tady se člověk změní! - Vážně? A jak?! - Já býval bílej." , " Frank Drebin, vyšetřovatel. - Jo a já jsem Robert De Niro. - Pane Niro musíme jít dovnitř." , " Ahoj Ede, co se děje? - Franku, proč jsi včera nepřišel na mejdlo? - Ále nestihl jsem to, byl jsem na Village People, byl to slušnej nářez, vole." ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Leslie ze Saskatchewanu tak jak ho mám rád - stále stejný seriózní výraz a za ním pustošící potopa.. Přiměřeně dlouhý poslední díl série vám nabídne A.N.Smith jako skladiště silikonu dodržující pravidlo FINO (First In, Nothing Out), brilantní část ve vězení s narážkou na Shawshank v podobě nezvykle vysoce položené domácí mety a taky poslední roli O.J.Simpsona před tím, než se jal měnit na bělocha.. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné!!! Tento díl je super! Po dvojce jsem si říkal, že už by další díl být nemusel a ještě, že vznikl. Režiséra Davida Zuckera vystřídal Peter Segal a musím tedy říct, že se mu to povedlo perfektně. Podle mně je tento díl nejlepší z celé serie Bláznivých střel. Leslie Nielsen je v nejlepší formě co kdy byl a je opět skvěle vtipný a má nejlepší hlášky. Scénář byl taky na vysoké úrovni. Líbila se mi část ve vězení, která parodovala dva mé oblíbené filmy jako je Vykoupení z věznice Shawshank a Útěk z Alcatrazu. Takže když si všechno sečtu, tak mi vychází, že třetí díl je jednoznačně nejlepší!!! ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Poslední trapas poručíka Franka Drebina není vůbec trapas ani trapný. Do režisérské ruky ho dostal rutinér Segal, ale uznám, že trojka baví i více než předchozí díl. Od návštěvy spermabanky "Nemáte Tanec s vlky?" přes nezapomenutelné scény ve vězení, které si užije fanda filmu Útěk z Alcatrazu. Nick Magos Sekáč! "A tohle chatue 65 má mít pokojovou teplotu!". Finální předávání oskarů pak aspiruje na titul nejlepší závěr filmů "Připomeňte mi příště nezvat Phila Denevau!" "Když vidím ty nebohé delfíny, jak se tísní. Zabte je a jejich maso dejte hladovějícím kočkám. Když vidím hladovějící lidi, pak zabte ty kočky a nakrmte je!". Děkuji skupině ZAZ a Leslie Nilsenovi za trilogii, která i po těch letech pobaví stejně jako poprvé. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (22)

  • Součásti propagace filmu byla fotografie "těhotného" Leslieho Nielsena parodující slavnou fotografii těhotné Demi Moore od Annie Leibovitz. Leibovitz v roce 1998 zažalovala Paramount Pictures za porušení autorských práv, ale studio soud vyhrálo. (kenny.h)
  • Zápletka s infiltráciou do rodinného klanu paroduje v našich končinách málo známy noirový thriller Bílý žár (1949) s Jamesom Cagneym. Matka hlavného záporáka je v tomto, inak celkom vážnom filme, rovnako svojrázna ako tu. (Theatis)

Související novinky

Zemřel O. J. Simpson

Zemřel O. J. Simpson

11.04.2024

Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve středu 10. dubna v nevadském Las Vegas bývalý profesionální hráč amerického fotbalu, úspěšný herec a později jedna z nejkontroverznějších osob americké kultury a… (více)

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama